Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2005, 23:48   #1
BLACK_MONKEY
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2004
BLACK_MONKEY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
taa widać na SOHW 1653S jest to plagą nie nagrywanie Vobisowych DVD-R ;D osobiście przesiadłem się z 812S@832S na 1653S i było wsio fajnie dopóki nie spróbowałem nagrać Vobisa dvd-r ;D no i tutaj zonk bo napęd nie tylko mi nie wypala vobisów ale także np. Hawków (widocznie ten sam producent ;\) wgrany bios wersja 09 i także nic nie dało, oj będzie bieda, kumpel także wziął taką dzisiaj i to samo ma pewnie ale chociaż znalazłem winowajce czyi płytki dvd-r vobis albo Hawk = sciema na maxa tak więc czekam dalej na nowy bios do tego napędu

P.S. jeżeli macie taki napęd to spisujcie albo róbcie screenshota ATIPU producenta oraz typ materiału i dawajcie te screeny w linkach tutaj potem się weźmie wyśle to mailem na support do Lite-Ona i może szybciej coś z tym zrobią w końcu to nie oni żyją w Polsce i nie mają takich szajsowych ale tanich dvd-r
BLACK_MONKEY jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2004, 13:01   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ltnFlash - pod Wingroza
mtkFlash - pod DOSem
Stary 07.01.2005, 10:35   #3
Raferti
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Raferti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam - jestem nowym posiadaczem Lite-On 1653s (kupiłem go z pełńa świadomością - mimo wielu opinii negatywnych) - mam zamiar wgrać bios - który wgrać? Oryginalny nowy, czy nowy wydany przez OKi czy wydany przez Gareon`a? Dlaczego tak mało opinii ludzie wydają, który jest lepszy? Czym one się różnią? Dzięki za ewentualne odpowiedzi...
Raferti jest offline  
Stary 07.01.2005, 22:16   #4
Piotr43
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2004
Piotr43 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Raferti
Witam - jestem nowym posiadaczem Lite-On 1653s (kupiłem go z pełńa świadomością - mimo wielu opinii negatywnych) - mam zamiar wgrać bios - który wgrać? Oryginalny nowy, czy nowy wydany przez OKi czy wydany przez Gareon`a? Dlaczego tak mało opinii ludzie wydają, który jest lepszy? Czym one się różnią? Dzięki za ewentualne odpowiedzi...
Generalnie zrezygnowalem z ładowania tych spreparowanych BIOS'ów bo jak testowałem tę nagrywarkę to okazało się że nie czyta połowy mojego zasobu płyt CD i CDR ale dobrze widziała nagrane DVD które u moich znajomych były absolutnie niewidoczne! Mimo zapewnień sprzedawców że nagrywa "-" kolejna znajoma osoba się zawiodła bo tego nie robi z zasady! Dość ciekawe że jest już w sprzedaży model 1673s troche szybszy!
Jak wróci z serwisu odpiszę co zrobili i czy chodzi dobrze!
Piotr43 jest offline  
Stary 08.01.2005, 01:41   #5
adam311
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
adam311 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec jak chcecie nagrywac wszystko to bios od 1633, mi przynajmniej wszystko działało. Teraz nagrywam na Verbatimach i TDK i nie ma problemu na biosie "9". Napisze tyle ze za 240zł to sie nie ma czegoś dobrago spodziewac. Na meila przsle caly zesta biosów. Polecam 1653S.CS09.patched-cf.exe z http://codeguys.rpc1.org/oc.html
Nawet jakies noname za 75gr nagrywa (fakt ze po włożeniu płytki 3 minuty czyta zanim zaskoczy).

p.s Jak ktos jest z Rzeszowa albo okolic to ma szczescie bo w Apollo wymieniaja na nowe bez sprawdzania czy działa czy nie .
adam311 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: