![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
aj booooo - z allegro - bo miał na sobie i to przez niego ---> ![]() - bo się zgrzał biedak? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mógł też przelatywać obok Czarnobyla ...
![]()
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co myślicie o takim światełku w czasie nagrywania?
![]() dla mnie super. można coś przypalić, a nie sama płyta ma tak dobrze, że się wypala. |
|
|
|
|
#5 |
|
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Papierochy rzuciłem pół roku temu (jestem z siebie bardzo zadowolony po 15 latach trucia) żeby być trendy ...
, na trawę i tym podobne jestem za stary - więc mnie ten kaganek na wiele pewnie by się nie zdał, ale fajowski jest - próbowałeś pocierać - może jakaś młoda laseczka zechce spełnić trzy życzonka ... eeeehh, człowiek to ma wyobraźnię
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.05.2005
![]() |
A ja bym chciał żeby jeszcze biegała po płyty.Jakby takiego króliczka wmontować do nagrywarki to miałbym nawet dwie czerwone diody.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
O! i tu dochodzimy do sedna sprawy.
W napędzie powinny być 2 diody Tak jak w moim starym lg ced8080b jedna paląca sie przy zapisie, druga przy odczycie. Po cholerę zrezygnowano z tak fajnego rozwiązania (i to wszyscy producenci) Dosłownie słów mi brakuje.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
![]() |
W moim Asus'ie tak jest - czerwona do zapisu i zielona do odczytu. Jednak nie mam w zwyczaju gapienia się na diody gdy coś wypalam. Patrzę w monitor
stąd jakoś nie cieszę się zbytnio z dwukolorowości owych diod.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2005
![]() |
Ja proponuję zrobić test.
1) weź 4 dorodne akumulatorki o jednakowej pojemnosci (najlepiej 3,6v) 2) naładuj je równomiernie 3) podłącz przez rezystor np 50 ohm z diodami - do każdego akumulatora inna dioda (proponuję czerwoną żółtą zieloną i niebieską, a jak masz jeszcze inne to może być również eozynowa, beżowa, błękit paryski i dowolna inna) 4)zmierz ze stoperem w ręce czas świecenia diod do momentu rozładowania akumulatora (cierpliwośći...) 5)Żeby badania były wiarygodne powtórz doświadczenie 5x, oblicz wartość średnią i odchylenie standardowe. No i pozostaje tylko opublikować wyniki...
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
Ja bym proponował kupić białą diodę i pomalować flamasterkiem na dowolny kolor, jeśli się znudzi to można zawsze zetrzeć mokrą szmatą i pomolować od nowa np. na wspomniany wcześniej kolor czerwony, który jest tak bardzo porządany w tych zielono diodowych czasach
|
|
|
|
|
#11 |
|
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
a sprawdzaliście kiedys napięcie na piętach ?...
to jest dopiero pałer i o kant filozofii(zośka kaś ty jest)zachaczyć można, a tak...cóż...przyjdzie nam zemrzeć na tym padole żałości pełnym, a tak z innej beczki czy kolega zakładający tego posta nie za dużo oglądał gwiezdnych wojen? bo jego ambitne wypowiedzi z mistrzem jodą mi się kojarzą...pozdro for all
|
|
#12 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Ale sobie q-wa ulżyliście.
Proponuje ten topic ZAMKNĄĆ bo nic sensownego już tu nikt nie pisze. Ulżyjcie sobie w śmietniku. Od dziś :ignorowac ten temat choć mnie dotyczy. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
cuda się zdarzają ulżyć sobie w śmietniku ja ulżyć sobie chodzę gdzie indziej ale różne ludzie mają fantazje ![]() edit: na górze obudowy 8 )
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 03.06.2005 o godz. 12:22 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2005
![]() |
Zamknąć topik
?No co wy, ilekroć daję ludziom namiary na ten temat to twierdzą że lepszej twórczości ludowej nigdzie sie nie znajdzie Poza tym ten temat jest tak wciągający - mamy już 160postów, może pobijemy rekord w pisaniu o niczym... A tak wogóle to to jest dobre miejsce na wyładowanie swoich frustracji z powodu zielonej diody... Bo przecież samemu producentowi nie da sie truć du...y bo tak wykonał stronę www ze skargami że nic nie da sie wysłać... |
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2005
![]() |
No i stało się... Doszliśmy do granicy ludzkiej wyobraźni. Nikt już nie ma szalonych pomysłów jak dalej ciągnąć ten topik.
Hmmmm A podobno ludzka wyobraźnia jest nieograniczona...
![]() |
|
|