![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2005
![]() |
![]()
Witam,
wyczytałem, że w starszym modelu 1653 istnie możliwość uaktywnienia czerwonej i pomarańczowej diody specjalnym bios***8217;em. Czy jest to możliwe w 1673? Jeżeli tak to gdzie taki bios znaleźć można i czy nie wyrządzi on więcej szkody niż pożytku? pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no nie przepraszam bardzo....następny posiadacz z kompleksem zielonej diody.
![]() już dzisiaj był jakiś od LG 4163B z tym problemem. ![]() trzeba się przyzwyczaić lub siła wyobraźni... ta dioda jest po prostu ZIELONA Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 05.04.2005 o godz. 21:10 |
![]() |
![]() |
#3 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ^_^ ![]()
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 05.04.2005 o godz. 22:36 |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
widzę, że przy okazji tematu mój światły przedmówca zdiagnozował ukryte we mnie kompleksy ![]() pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Tiyagaris : 05.04.2005 o godz. 23:40 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Mości Tiyagaris'ie ależ wszystko w porządku tylko ,że jest to O_o.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47635 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48485 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46122 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44188 itd... Widać iż nagrywarka owa LiteOn'em 1653( i nie tylko tym numerem się legitymująca) zwana powszechne z diodą problemy posiada. W wyszukiwarce natenczas hasłem "dioda" się posłuż aby diodowe problema użytkowników machiny swej odnaleźć. |
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
jak widać (np. po reakcji kolegi @Tiyagaris) problem zielonej diody jest dużo poważniejszy niż się wydawało, a co za tym idzie warto robić eksperymenty w dobrze palącej nagrywarce z nieorginalnym biosem (ryzykując np. utratę gwarancji).
sprawa jest tak istotna, że mam radę dla chcących kupić nagrywarkę: po pierwsze zwracajcie uwagę na KOLOR DIODY PRZY WYPALANIU!!! zielona - nie brać. a jeśli chodzi o sprawdzenie jaka to dioda to proponuję rozebrać nagrywarkę i zobaczyć. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
ja tak wlasciwie wolalbym niebieska, bo niebieska jest fajniejsza.
ale co do diody, to majac krociutko 1653, faktycznie mi blysla czerwona dioda przy zmienie biosu, przy 1673 tego nie zaobserwowalem i jakos z tym zyc musze, choc wolalbym niebieska ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() to dopiero wypas ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.02.2005
![]() |
Dokladnie bylaby miodzio, gdybym tylko paluchow sobie nie spapral silownia przez co sa lekko dretwe, to zaraz bym takiej szukal i se lutowal
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Muszę przyznać, że po raz kolejny elokwencja kolegi ed hunter***8217;a wspięła się na nie osiągalne dla takiego ludzika jak ja szczyty ![]() ![]() ![]() Ponieważ osobiście uważam, że mimo wszystko bardziej czytelnym jest, kiedy widać na 1 rzut oka stan urządzenia (nagrywanie/odtwarzanie) postanowiłem poeksperymentować. Wgrałem zmodyfikowany biosik. Lipa niestety. Dalej wszystko zieloną aurę roztacza. Wygląda zatem na to, iż w ranach oszczędności w 1673 wstawiono faktycznie tylko zieloną diodę. Uwielbienie koloru w mym przypadku też ma granice i nie zamierzam dla ostatecznego potwierdzenia mej tezy rozbierać nagrywarki. Pozdrawiam Ps. A eksperymenty zawsze robić warto, bo bez nich niczego byśmy się nie nauczyli. Ryzyko zaś utraty gwarancji eliminujemy przywracając oryginalny firmware. Nie jest to wielka filozofia z tego co wiem (no chyba, że wiem niewiele a istnieje taka możliwość hihihihihi.) Ostatnio zmieniany przez Tiyagaris : 06.04.2005 o godz. 14:37 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
To z tymi światełkami na przednim panelu fajne, już widzę jak producenci oprócz panelu do wyboru (biały/czarny) dodadzą diodę do wyboru
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
@Tiyagaris - śmieszne tylko nie w tym momencie
Cytat:
a filozofować to będziemy jak przy flashowaniu wyłączą prąd. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Drogi ed hunter***8217;ze przecież Ty pierwszy filozofować zacząłeś a teraz się dziwisz
![]() ![]() Fakt przerwa w dopływie prądu przy podmiance biosu do duży problem. Mając jednak na uwadze sporadyczne przerwy w jego dostawie kłopot mimo, iż duży to dość marginalny. Zachodzę jednak w głowę, z czego wynika Twój ton szyderczy w stosunku do ***8222;kompleksu zielonej diody***8221; (jak to pięknie raczyłeś nazwać). Ja żyję w przeświadczeniu, że jeżeli się coś ma to trzeba z tego korzystać. To moje zdanie i nikogo nie namawiam do jego podzielania. Jeżeli wiedziałeś ponad wszelką wątpliwość, że jest tam tylko zielone światełko wystarczyło to napisać bez rozpoczynania prześmiewczej dyskusji. pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Tiyagaris : 06.04.2005 o godz. 16:02 |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
UPS i BenQ 1620. Proste i rozwiązuje problem. ![]() Prąd w zapasie i czerwona dioda przy nagrywaniu. I bez przeróbek. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
![]() |