![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
U mnie plusy + palą się dobrze, z minusami jest gorzej.
Wszystkie płyty TDK DVD-R 8x Bios CSO2: nagrałem 2 płyty, średnio PI 450 !!! C2 - 50 Bios CSO9: też 2 płyty, PI srednio 40, C2 - 3 Naszczęście na Verbatimkach + wszystko się ładnie pali, kupuje verby+ 8x za 2,30zł.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 07.01.2005 o godz. 21:56 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
Witam!
Vizzard - nagrywarkę mam drugi tydzień ,po dwóch dniach byłem z nią w serwisie tam gdzie ją kupiłem (Kraków),od serwisanta usłyszałem między innymi to zdanie -być może producent nie przewidział aby działała pod Win98- nie będę tego komentował , na stronie Liteon w opisie tej nagrywarki jak byk pisze że ma działać pod Win98.Ale też nadmieniał że w tym przypadku może nie pomóc uaktualnienie biosu ale spróbować można. W tym samym dniu zrobiłem format c: , nie pomogło.Zacząłem pytać w robocie i nic.Byłem w jeszcze jednym punkcie serwisowym , pytam czy zna się na nagrywarkach - oczywiście tak- przedstawiłem problem a odpowiedż -być może producent nie przewidział aby działała pod Win98 a najlepiej żebym zadzwonił do Microsoftu -(no coment). Sformatowałem dysk jeszcze raz i dalej to samo -wszystko działa oprócz nagrywania DVD bo czyste płyty żle widzi. Coraz bardziej dochodze do wniosku że producent po prostu schrzanił robote co do pracy nagrywarki pod Win98 a naszym serwisantom brakuje wiadomości bo umiejętności mają dobre. Wiem że w tej sytuacji najlepiej by mi było zainstalować WinXP bo tu nagrywarka działa bez zarzutów ale pracuje na pewnych programach z którymi są problemy pod WinXP więc na razie się z tym wstrzymuje.Może wreszcie się uda trafić na ten brakujący punkt. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#3 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale z twej opowieści wynika, że są ludzie, którzy naprawdę w to wierzą ^_^ Cóż mogę ci w związku z twoim problemem powiedzieć ![]() Sprawdź jeszcze na innym kompie z Win98 Jeżeli nie będzie działać - nieś ją do serwisu i niech wymienią na nową działającą Pierwszy raz się spotykam z takimi głupotami, że może działać pod XP a pod 98 już nie I pierwszy raz z takimi ignorantami, którzy tak twierdzą :\ A cwaniaczek serwisant musi ci ją przyjąć - bo to nie on będzie sprzęt rozkręcał i naprawiał śrubokrętem Niech ją tylko wyśle gdzie trzeba Jeżeli oczywiście wie, gdzie trzeba
|
|
|
|
#4 |
|
wierzę w intela i nokię
Data rejestracji: 17.02.2004
![]() |
Wiem że w tej sytuacji najlepiej by mi było zainstalować WinXP bo tu nagrywarka działa bez zarzutów ale pracuje na pewnych programach z którymi są problemy pod WinXP więc na razie się z tym wstrzymuje.Może wreszcie się uda trafić na ten brakujący punkt.-wirsz
może pomyśl nad postawieniem dwóch systemów.
Tylko twardziele pierdzą przy szczaniu ! Ostatnio zmieniany przez GUMI70 : 05.01.2005 o godz. 01:45 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Gotowy do użycia...
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Cytat:
Lub zobacz czy te programy dzialaja na winXP jak wklaczysz zgodnosc z innym system windows, czasem to pomaga... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Dobry wieczór. I to jaki
![]() Nagrałem swoją pierwsza płytę DVD! Nośnik: Bulkpaq DVD-R 8x (dołączony niegdyś do czasopisma CD-Action) Napęd: Lite-On SOHW 1653 Płytka nagrała się w 9 minut na prędkości 8x, później jeszcze test zgodności tyle samo, 0 błędów, przynajmniej w Nero. Wszystkie dane z płyty zgrały się na dysk, więc mam się z czego cieszyć Trochę się obawiałem zapisu, bo to jakaś w ogóle nie znana firma, a na dodatek płytka DVD-R w Litku!Tak przy okazji, widziałem gdzieś taki program, w którym pokazana jest analiza nagranego DVD, i kolorowe kratki (czerwony, zielony, żółty), coś jakby program do wskazywania błędnych sektorów na płytce etc. Może podać mi ktoś jego nazwę? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
Polecam dla LiteOna i jego OEMów również KProbe
|
|
|
#8 | |
|
Gotowy do użycia...
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
Cytat:
Dokladnie tak samo jak Ty zrobilem pierwsza plyte nagralem Bulkpaq na kompie spoko wszystko odczytuje pieknie leci, PI i PIF minimalnie, ale zaczely sie problemy gdy wlozylem plytke do stacjonarnego dvd, wlozylem i kupa 4 z 5 filmow nie czyta, nagralem te same filmy na mediatech i sie naprawde zdziwilem bledow PI i PIF pratycznie minimalna wartosc tak jak na bulkpaq, wlozylem do dvd i wszystko dziala idealnie nie wiem czemu tak sie stalo na ale zawiodlem sie na bulkpaq, moze to moja wina ze zle nagralem moze nie nie wiem. a Ten program co opisujesz to tez z CD-Action tak ?? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
Gratuluje!
![]() Ja w tym tygodniu odbieram z serwisu chyba wlasnie 1653 i mam nadzieje, ze nie bedzie zawodny jak poprzednik [1633] ... Pozdrawiam!
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.08.2004
![]() |
Witam
Z Lite-on tak niestety jest kupiłem 451S pierwszy model był do d... knocił płyty,wymienili mi po 2 tygodniach na nową 451 ta sprawowała się przez 8 miesięcy bez zarzutu. Bardzo dobrze radziła sobie z minusami (Verbatim,Platinum, Magnetik) a wypaliłem tych trochę, aż pewnego pięknego dnia w połowie grudnia zaczęła mi robić obrys tak jakby ktoś igłą się bawił. Teraz z ciekawością czekam na powrót nagrywary z serwisu bo nie wiem co mi się trafi. A od tygodnia posiadam NEC-a 3500A(G) który wypala płytki dobrze tylko nie potrafi sobie poradzić z minusami Vakoss O (nie potrafi zrzucić. na dysk pokazuje na początku i na końcu płyty błąd) pozdrawiam |
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Ten program to widziałem w tym albo innym numerze CDA przy teście jakiejś wypalary DVD.
Morris dzięki za wskazówkę. Mam ten program dołączony do Nero 6..tylko, że nie odpala się, chociaż system pokazuje, że działa ![]() Już działa. Kompy to dziwne stworzenie Zobaczymy, jak się wypaliło..
Ostatnio zmieniany przez KiNDer : 26.12.2004 o godz. 23:23 |
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Ja kupilem przed swietami 1653s.
No i na poczatku wkurzylem sie bo kazda doslownie plyte marnowala. Przy lead-in zatrzymywala sie i nagrywanie dalej nie szlo. Jak jednak zmienilem wersje Nero to wszystko wrocilo do porzadku. Po prostu ten Nero OEM co dostalem razem z nagrywarka byl do niczego... Teraz na najnowszej wersji wszystko dziala poprawnie. Nagrywa na kazdym rodzaju plyty bez problemu + - RW na plytach wszystkich firm. Podsumowujac jestem zadowolony. A tak przy okazji to mam tego Nero OEM reklamowac zeby mi dali nowsza wersje ktora dziala z moja nagrywarka ? |
|
|
|
|
#13 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Dzis zakupiłem porzadne płytki do mojej nagr LITEON1653S i popatrzcie na wyniki!!!.Nie dosc ze na płytce jest index 8X to mozna nagrywac 12X.SUPER.
(Nosnik VERBATIM minus).Na razie biosu nie zmieniam,jestem zadowolony z wyników. Ostatnio zmieniany przez lopus : 05.01.2005 o godz. 21:43 |
|
|
|
|
#15 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
cd gornego tematu.
|
|