Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon DVD-RW 1653s uwagi i wrażenia (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-dvd-rw-1653s-uwagi-wrazenia-44899/)

adax 23.03.2005 20:46

:> Jeżeli go jeszcze ma.

VIZZARD 23.03.2005 10:56

Cytat:

Napisany przez tom68
UWAGA podobno można trafić na uszkodzoną (wycofaną ze sprzedaży) partie P 716.(Pytania do dystrybutora)

:sciana:

Stare i nieaktualne :spie:

Bo Turboniemu ten palnik sprawuje się świetnie :taktak:

tom68 23.03.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez Turboni
na nowszy i inny :D

tym razem na plexa 716

wiec dzisiaj powinienem miec jak beda mieli na stanie jak nie to najdalej w srode :)

UWAGA podobno można trafić na uszkodzoną (wycofaną ze sprzedaży) partie P 716.(Pytania do dystrybutora)

Kubus_76 22.03.2005 00:10

Naprawde niewiem ale ja niemam problemow z tym palnikiem:)) Podrawiam 8 )

VIZZARD 22.01.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez Kubus_76
A dzis kupilem w Tesco 25 sztuk PROSTORE x4 Jakies no name ale wypala je jak zloto :)

Były podobne opinie :taktak:

A u mnie w TESCO tylko kurz na półkach

I nowa światowa marka płyt CDR AZUL :O

:>

Kubus_76 22.01.2005 23:45

A dzis kupilem w Tesco 25 sztuk PROSTORE x4 Jakies no name ale wypala je jak zloto :)

karel48 21.01.2005 03:13

Cytat:

Napisany przez Kubus_76
Hmmm A ja wlasnie dzis kupilem Litka 1653 i wypalam sobie plytki :cool: No ale jest male ale wypalilem 2 plytki VAKOSS x4 i OK a pozniej niewiadomo czemu 3 sie spierdzielily tzn. NERO pokazje ze jest OK a palnik ani stacjonarne DVD nie widza plytki ??? wypalilem nastepna ( po restarcie NERO ) i jest OK ??? Dziwne nic z tego nie czaje ??? Teraz wypalam na ESPERANZA i jest narazie OK. Mam nadzieje , ze to tylko zla jakosc nosnika :idea: Aha plytki wszystkie to +. Pozdrawiam jak by ktos mial podobne problemy to prosze o wypowiedz moze razem cos wykombinujemy ;) Pozdrawiam

To, że wypalily się w sofcie bez błedu to nie wszystko :nie: - żeby stacjonarka i napęd je później mogły oglądać musi być spełniony jeden warunek - płytka musi mieć odpowiednią jakość uwarunkowaną nieprzekroczoną dopuszczalną ilością błędów PI,PIF. Podejrzewam że wypalone przez ciebie vakossy mają ich po prostu za wiele. :smutny:

Ps. ta jedna dobrze wypalona niekoniecznie jest wynikiem restartu lecz różnej jakości nośnika - płytka płytce nierówna ,szczególnie tania.

Kubus_76 20.01.2005 20:01

Hmmm A ja wlasnie dzis kupilem Litka 1653 i wypalam sobie plytki :cool: No ale jest male ale wypalilem 2 plytki VAKOSS x4 i OK a pozniej niewiadomo czemu 3 sie spierdzielily tzn. NERO pokazje ze jest OK a palnik ani stacjonarne DVD nie widza plytki ??? wypalilem nastepna ( po restarcie NERO ) i jest OK ??? Dziwne nic z tego nie czaje ??? Teraz wypalam na ESPERANZA i jest narazie OK. Mam nadzieje , ze to tylko zla jakosc nosnika :idea: Aha plytki wszystkie to +. Pozdrawiam jak by ktos mial podobne problemy to prosze o wypowiedz moze razem cos wykombinujemy ;) Pozdrawiam

karel48 20.01.2005 00:53

Cytat:

Napisany przez Darqer
Hej, mam pytanie czy ta nagrywarka nagrywa na platinum - x8 kiedyś nagrałem jedną i była dość ładna, teraz testowałem znów i widze że jest bardzo dużo błędów - kilkaset (kilka kolejnych płytek), czy upgrade do nowszego biosu może pomóc (czy opłaci się upgradować)

Tak - szczególnie lubi plusiki :) ale patrz tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=78

VIZZARD 19.01.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez Crasher1
Panowie, zalezy mi na wypalaniu plytek na PS2. Z tego co czytalem to nalezy wypalac z jak najmniejsza predkoscia

To słabo czytałeś :taktak:

Użytkownicy, czy też nagrywający do PSXa

Palili płytki z prędkością x12

I były czytane :taktak:

Grunt to dobry palnik i dobry nośnik i dobry nagrywający :D

Reszta to przypadek :>

:mruga:

Crasher 19.01.2005 16:23

Panowie, zalezy mi na wypalaniu plytek na PS2. Z tego co czytalem to nalezy wypalac z jak najmniejsza predkoscia.. No wlasnie jak to zrobic? Jaki bios polecacie?
Aha. I jak to jest z safe disc'iem powyzej 2.9 ma z tym litek jakies problemy? Z tego co czytalem to BenQ chyba mialo..

Pozdrawiam

mantar 19.01.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez cube10000
tzn. plex robił to z 30x szybciej a w litku to czekam i czekam

czy to dejavu - czy piszesz to samo w róznych postach http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...7&page=1&pp=15 ? ech cube....

cube10000 19.01.2005 11:27

po to robią nowe biosy żeby każdy uaktualnił swój. A tak swoją drogą mam tą samą nagrywarke z najnowszym biosem i nie mam problemów z tymi płytami

Darqer 18.01.2005 22:25

Hej, mam pytanie czy ta nagrywarka nagrywa na platinum - x8 kiedyś nagrałem jedną i była dość ładna, teraz testowałem znów i widze że jest bardzo dużo błędów - kilkaset (kilka kolejnych płytek), czy upgrade do nowszego biosu może pomóc (czy opłaci się upgradować)

VIZZARD 17.01.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez WM
Witam. Jestem poraz pierwszy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc...
Kupilem niedawno Liteon SOHW-1653S i nagralem kilka plytek CD-R,CD-RW,DVD-R,DVD+RW i nie mialem zadnych problemow, ale jak sprobowalem nagrac DVD-R Mint'a to pojawil mi sie blad po buforowaniu plikow "Illegal disk" podczas nagrywania w Nero 6.6.0.1, i dalej nie chce nagrywac. Z inna plytka, z tej paczki, tez jest to samo, innej firmy nagrywa dobrze. Windows XP tez nie chce nagrywac tych plytek, mimo ze nie pokazuje zadnych bledow. Info o tym dysku wskazuje ze jest 4,7GB i plytka jest czysta

Na przykład TU :czytaj:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06.