![]() |
czary2mary crosowałem napęd do 890Sa odpaliłem program jak napisałęs, i wszystko jest "Pass" ale naped nie czyta żadnych płyt, masz jeszcze jakieś inne rozwiązanie co może być?
|
Ilość załączników: 2
Fortis DVD+R DL Printable CMC-- MID:CMC MAG D03 Made in Tajwan
LiteOn iHAS 124 B fw.AL0S ImgBurn 2.5.8.0 x4 ON.OPC, SmartBurn ,Online Hyper Tuning Załącznik 69251 Załącznik 69252 |
Tu masz odblokowany do crossflash
http://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-i...ml#post1209779 |
skąd mogę pobrać bios do PX-L890SA rozszerzeniem .bin ?
|
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Z tą datą produkcji jak u Ciebie nie ma problemu z gniazdami OPU. W domowych warunkach najprościej sprawdzić robiąc crossflash LiteOn iHAS 124 B do Plextor PX-L890SA i użyć podstawowej diagnostyki programu PlexUtilities instrukcja @Melag http://forum.cdrinfo.pl/f15/ihas124-...ml#post1146940 Jeżeli laser dead masz coś takiego\sprawdzamy CD i DVD Załącznik 69121 Jeżeli coś padło z elektroniki i moduł serwisowy to widzi to będziesz miał komunikat na CZERWONO .. Załącznik 69122 Więcej bez sprzętu oprócz tego co powyżej i rozebrania \wyczyszczenia \sprawdzenia taśm nic nie zrobisz .. Jeżeli nie czujesz się na siłach tego zrobić to możesz również go wysłać do mnie to go gratis sprawdzę na czym trzeba i odeślę \pokryjesz tylko koszt wysyłki;) |
Cytat:
Jaka diagnostykę mogę zrobić aby być pewnym co się stało ? |
|
Cytat:
Trudno orzec bez pełnej diagnostyki \może być OPU jak i elektronika . Na odległość nic więcej nie poradzę . |
11.2011, efekt jest taki ze po włożeniu płyty zakręci nią 2x laser mrugnie tez 2x i to wszystko.
|
Cytat:
Jaka data produkcji napędu? |
optykę przedmuchałem sprężonym powietrzem, w innym kompie tez nie odczytuje żadnych płyt czy to DVD czy CD.
|
Cytat:
|
Jeśli używana sporadycznie, to możliwe że wystarczy wyczyszczenie optyki.
Opis znajdziesz na forum. |
Na CD i DVD to samo ?Bo lasery są osobne i rzadko razem padają !
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |