![]() |
Być może, albo ta twoja jest trochę słabsza od przeciętnej. Tani sprzęt więc może być spory rozrzut jakościowy. Niektóre nowe egzemplarze w ogóle nie potrafią wypalać w dobrej jakości. Tak przynajmniej wynika z opisów ich właścicieli w internecie. Sprzęt jest tak tani, że chyba lepiej zmienić nagrywarkę na nową niż szukać tych właściwych ustawień.
|
Jakaś mega dobra sztuka Ci się trafiła. U mnie przy 25 przebiegu DL, nie opłaca się nagrywać bo jakość katastrofalna, a palę tylko Verbatim + weryfikacja + test.
|
Taką nagrywarkę poleciłem stety/niestety znajomemu, na razie ma około 50szt "przebiegu" ale nagrywa w porządku przynajmniej jeśli chodzi o Verbatim. Zastanawiamy się jednak na ile wystarczy bo już kolejne 50płytek zakupione.
|
Mam. Więc mówię w oparciu o doświadczenie. Testy znajdziesz na forum. DL wypaliłem około 25. Pierwsze 8-10 świetna jakość około 90 w NERO. Później gorzej i to drastycznie. Obecnie 3/100 ostatni wypał. Jedyny plus że nagrywa XGD3.
|
Witam. Czy może ktoś mi wyjaśnić jakiej trwałości mozna oczekiwać po nowej nagrywarce iHAS 124 rev E? Nagrywarka w zasadzie wypala tylko płytki DVD+R DL, wypalenie + test w Krobe2. Na ile płytek w przybliżeniu waszym zdaniem powinna wystarczyć taka wypalarka 100, 200szt?
|
Nie dawno wyszedł nowy soft i to napisany od nowa...........ale jak widać nic rev.E\EU\EUV nie jest w stanie pomóc .Może lepiej jak maja robić takie jak ostatnio niech już żadnych modeli nowych nie wypuszczają .......;)
|
Ciekawe kiedy LiteON wypuści jakiś nowy soft do EU. I w ogóle ciekawe kiedy pokażą nową wersję iHASa :D
|
czyli wszystko jasne.........
jeżeli nie używasz DVD DL to ten mój laser z padniętym ZOOM może długo jeszcze dobrze działać na CD i DVD 4,7GB ......:) A jeżeli używasz to wymiana i zakup przed Tobą -moim zdaniem dużo lepsze są wyprodukowane przez YangDa Electronic Co :) |
czary2mary własnie jestem po wymianie OPU i każdą płytę czyta jak należy. Pozostaje mi tylko zakupić nowy laser i cieszyć się dalej iHAS-em
|
Ilość załączników: 2
Verbatim DVD+R DL MKM003 Made in Singapore MBI
LiteOn iHAS 624 B fw.GL29 ImgBurn 2.5.8.0 x4 OPC: On SmartBurn: On Załącznik 69473 Załącznik 69474 |
Cytat:
|
Wiecie może jak zajechać nagrywarkę?:D
Mam ihasa EUV, który już nagrywa z bardzo kiepską jakością płytki DL. Kiedyś około 80, dziś 30. Płyty DVD RW czyta. Chcę go w miarę szybko zajechać tanim kosztem żeby dostać nowego na gwarancji. |
Na razie czekam na przesyłkę od czary2mary i sprawdzę, jak to nie pomoże będę dalej kombinował.
|
Dzięki za info. Co do niesprawnego Ihasa Grzegorz_1982 to ja miałem kiedyś przypadek, że wysypał się eeprom i pomogło wgranie od innej sztuki. Nagrywarka była poprawnie wykrywana, dioda nie sugerowała problemów z eepromem, a napęd nie czytał płyt. Jeśli zdecydowałbyś się na wgranie eeprom od innego napędu, to przy Ihasie 124B znaczenie ma rewizja PCB. Trzeba wgrać eeprom od właściwej rewizji, bo inaczej sypie się strategia zapisu. Sadząc po dacie produkcji będzie to rev. 2. Powinna być oznaczona na PCB. Płytę można też odróżnić po elkach, w rev. 1 są elektrolity, a w rev. 2 polimery. Nie zaszkodzi też przedtem wyczyścić 3x firmware w dosflash, wgrać nowy i dopiero wgrać eeprom.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |