![]() |
Cytat:
|
Dotarł do mnie UNITEK. Też nie macie na nim możliwość sprawdzenie Jitter-a?
|
Mini Test LiteON iHAS122 W
http://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-ihas122-w-94429/ |
Cytat:
Tylko jeszcze LiteOn iHAS 624 A :) |
Istnieje jakaś inna wersja iHas 624 oprócz B?
|
Do teac nie ma firmware, a szkoda.
|
Cytat:
Może BenQ DW24AS\HP1265t\Teac DV-524GSD......jeżeli EEprom zgodny z tymi modelami..:ysz: |
Czyli z iHas 124E nic nie wyczaruję?
|
Cytat:
Nie da się na dziś :ysz: miga dioda po wgraniu softu od iHAS 324 E \potrzebna zmiana bootcode w Eeprom. Można z ASUS DRW-24B1ST "i" zrobić iHAS 324 E bez potrzeby zmiany danych w Eeprom. |
Tak z ciekawości:
Da się zrobić z iHas 124EUV iHasa 324EUV? |
próbowałem ltnflash i EU i na obu tak samo....niby wgrywa ok, ale po wyłączeniu kompa i włączeniu z czytuje zawsze taki sam eeprom.\Chyba trzeba poczekać na jakiś tool który będzie potrafił zapisywać eeprom w tych modelach.
|
Cytat:
Jeżeli tak jest że nie da się wgrać Eeprom-u to crossflash możliwy jest tylko między wersjami ze zgodnym Eeprom .Wiem że działa też cross z iHAS 122C na iHAS 124\324\Plextor PX-891SA. |
chyba nic z tego.....wygląda na to że nie da się zapisać eeproma. Co bym tam nie władował to i tak zawsze odczytuje się to samo.
|
Hmmm.... może coś w hardware jest zmienione w tej wersji od HP .....albo w chipsecie coś zablokowane programowo.....:ysz:
Poszły EEpromy pozostałe na PW. |
dziwna s[rawa...nawet załadowanie eeproma od Ciebie nie rozwiązuje sprawy....zapodaj resztę, pobawię się w wolnej chwili ;)
fw miałem JHD6 więc inny niż wszędzie podają btw. na jak długo wyłaczać kompa ? 5-10s wystarczy ? bo może zbyt niecierpliwy jestem ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |