![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#691 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 21.02.2014
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak czy inaczej, dla mnie to dobra wiadomość (przepraszam) - przez chwilę utraciłem wiarę w ten nośnik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#692 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
przyznam szczerze, że wiedza niektórych userów na temat nagrywarek jest onieśmielająca..***128512;
dlatego prośba o wyrozumiałość i poradę, kupiłem iHasa124 B, podobno praktycznie nie używany, nagrane ok 10 płyt pod X360. Głównie też pod tym kątem mój zakup. Czy jest jakaś aplikacja, która powie o faktycznym stanie nagrywarki i czy faktycznie tak mało na niej było wypalone ? Drugie pytanie, czy FW nagrywarki ma jakiś wpływ na nagrywanie XDG3? Ewentualnie jaki byście polecali do tego celu.
![]() |
#693 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
Podstawowe firmware do XGD3 od Team Xecutor dla Verbatim DVD+R DL MKM003 jest bardzo dobry http://www.ixtreme.net/ixtreme-lt-li...-download.html Trudno mi powiedzieć co masz zainstalowane w napędzie bo ludzie często modyfikują go pod rożne płyty czy też zmieniają strategie zapisu płyt . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki za info sprawę info z ImgBurn jak tyko dojdzie. Jeszcze podpytam odnośnie FV czy np. w/w od Team Xecutor to jest FV producenta tylko zmodyfikowany do poprawnego XDG3 na MKM03? Czy jest tam coś więcej zmienione ? Chodzi mi o to czy zmiany tam wprowadzone mają jakieś wady/zalety (oprócz XDG3) dla innego materiału/innych nośników niż gry na X360 ?
![]() |
#695 | |
Zamaskowany
Cytat:
Dla innych nośników CD \DVD\DVD DL nic nie jest zmienione i napęd działa jak fabryczna wersja . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To dobra wiadomość, gdyż trochę się obawiałem żeby nie było tak jak custom FV dla androida gdzie mimo pewnych zalet różnie to bywa z jakością stabilnością. Dam znać jaki Litek dojdzie i zobaczymy czy i co potrafi wypluć ***55357;***56842;
sorry, że post pod postem ale nie widzę opcji edytuj.. Verbatim DVD+R DL MKM003 LiteOn iHAS 124 B fw.AL0S ImgBurn 2.5.8.0 x4 ![]() dla porównania ten sam obraz, płyta z tego samego cake Verbatim DVD+R DL MKM003 TSST SE-208DB fw.MF00 ImgBurn 2.5.8.0 x3 ![]() ogólnie iHas niby trochę lepiej ale ogólnie to chyba szału nie ma czyżby słaba partia MKM003 ?
Every man dies, not every man really lives. Ostatnio zmieniany przez seku : 08.01.2016 o godz. 18:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |
Zamaskowany
Cytat:
Jeżeli płyty są trochę słabsze spróbuj jedną zapisać na iHAS B --wolniejszą prędkością x2,4 plus dodatkowo włączane opcje nagrywarki Force Hyper Tuning i Online Hyper Tuning( kontrola jakości zapisu w czasie rzeczywistym i zmiana strategii zapisu w przypadku słabej jakości zapisu w strategii zapisanej w firmware) i pochwal się wynikiem ......czasami pomaga w sytuacja słabszej jakości Verbatim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
to prawda szału nie ma
ale będzie lepiej z czasem :-) płyty Made in ? wgraj stery do kontrolera SATA a będziesz miał jitter na iHAS124 B ew. wpierw sprawdź czy w zaawansowanych masz zaznaczony jitter dla DVD posty się poprawi :-)
![]() |
#699 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dzięki za posty
![]() już się poprawiło - gierka zainstalowała się na X360 bez żadnego problemu pomimo dość słabej oceny jakości jak na iHas i Verbatim. płyty Made in: MKM - Mitsubishi Kagaku Media, takie info daje DVD Identifier. iHas podłączony jest do laptopa przejściówką SATA/USB - może dlatego nie ma wyniku jitter ? szukałem w opcjach cdspeed ale nigdzie nie widziałem możliwości włączenia tej funkcji.
![]() |
#700 |
Moderator
Zlotowicz
a na opakowaniu made in Singapoore czy UAE ?
![]()
![]() |
#701 |
Stały bywalec ;)
![]() |
niestety tego już nie sprawdzę gdyż wyrzuciłem foliową owijkę.
![]() świeżo palone.. ![]() - płyta z nowego cake - chyba będę musiał spróbować ustawień, które zaproponował @czary2mary.. - chyba, że kolejny słaby cake, albo iHas nie domaga albo nie wiem co ? Verbatim DVD+R DL MKM003 LiteOn iHAS 124 B fw.AL0S ImgBurn 2.5.7.0 x4 ![]() dla porównania ten sam obraz Verbatim DVD+R DL MKM003 (poprzedni cake) TSST SE-208DB fw.MF00 ImgBurn 2.5.8.0 x3 ![]()
Every man dies, not every man really lives. Ostatnio zmieniany przez dimson : 09.01.2016 o godz. 02:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zamaskowany
Verbatim DVD+R DL MKM003 Made in UAE \ FalconMedia
LiteOn iHAS 124 B fw.AL0S ImgBurn 2.5.8.0 x4 Verbatim DVD+R DL MKM 003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wygląda zdecydowanie lepiej niż u mnie
![]() BTW z czego wynika różnica w odczycie jitter między Litkiem a Benq ?
![]() |
#704 |
Moderator
Zlotowicz
obecnie bardziej bym ufał temu LiteON bo BenQ to konstrukcje 10lat + i laser już nie domaga
skoki jitter na Benq są spowodowane zmiana prędkości lub warstwy i temu takie różnice
![]() |
#705 |
Zamaskowany
Różnice w jitter wynikają z wielu przyczyn \ głównie różne chipsety napędów \ różne lasery i ich odczyt \ rożny softy napędów \ jak również stan techniczny napędów \ programy testowe\ sterowniki\kontrolery itp itd ... ogólnie można przyjąć że różnice między napędami ~~20~30% to normalna rzecz...
Przykład testów na większej ilości napędów Pioneer BDR-209\S09 BD-R x16 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
crossflashing, ihas124, ihas624, liteon, liteon ihas124, liteon ihas624 |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Mini Test] Plextor PX-891SA\ LiteOn iHAS 324 C \Asus DRW-24B5ST | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 5 | 23.10.2021 10:07 |
[Mini Test] LiteOn iHAS 424 Y firmware ZL1W | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 0 | 02.04.2015 16:20 |
[Mini Test] LiteOn iHAS 124 D\DU | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 1 | 14.03.2015 21:59 |
[Sprzedam] Oryginalny nowy laser SANYO do LiteOn iHAS B | czary2mary | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 26.08.2014 11:48 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |