![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#976 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Podziękowania
Panie Kowanski jest Pan moim idolem.
Teraz wszystko jest: ![]() VERY VERY Haraszo |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#977 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2003
![]() |
Chcialem poprzegrywac swoje kasety na plytki .
Rok temu kupiłem nagrywarke liteona 401 radość moja trwała krotko bo po nagraniu płyty nie można jej było odtworzyć na odtwarzaczu stacjonarnym. Potem ukazaly sie informacje ze mozna ja patchowac do 411 co dawalo mozliwosc nagrywania plytek (-). Co z tego skoro to tez nie pomoglo na 20 plytek (roznych marek oraz noname)moze 1 nadawala sie do odtworzenia na stacjonrnym. przyszedl czas na wgranie fimware od 811 i tu to samo.Plytki CD nagrywa bez problemu. Mam pytanie czy jest to normale ze jest taki problem z odtwarzaniem filmow na stacjonarnym DVD (rozne odtwarzacze) A chcialem poprzegrywac swoje kasety na plytki. Co jest z tym standartem Moze nagrywarka jest uszkodzona co robic ? -- |
![]() |
![]() |
#978 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.09.2003
![]() |
Te nagrywarki sa do bani, ja swoja uzywam jako DVDROM, a jako palnik kupilem NEC 2500A i zero problemow pali wszystko na wszystkim i zawsze dziala
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2003
![]() |
czeka mnie pewnie wymiana
tak tez mysle , czeka mnie pewnie wymiana byc moze na NECa 2500A.
Nie jestem za bardzo w temacie moze cos polecicie |
![]() |
![]() |
#980 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
Mam Lite-On 411S oryginalnego z firmwarem FS0K.
Mimo to niektóre płyty x4 (np. TDK) nie mogę zapisywać z tą szybkością. Maksymalna dopuszczalna szybkość wg Nero to x2. Czy można coś z tym zrobić poza wymianą nagrywarki? |
![]() |
![]() |
#981 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ps Co to za płyty TTG01 czy TTG02 ?? Jak chcesz moge Ci zrobić taki firmware z zapisem 4x dla tych właśnie płyt ![]()
![]() |
#982 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
Wielkie dzięki dla kowanskiego.
Udało mi się zmodyfikować firmware tak, że teraz zapisuje te płyty TDK o kodzie TTG01 z prędkością 4x. Miałem drobne problemy, bo początkowo nie wiedziałem, że tym programem nie mogę modyfikować nowych - spakowanych firmware tj FS0K oryginalnego ale po ściągnięciu wersji "unscrambled" z http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html poszło ok. Druga wątpliwość to, że nie mogłem dodać nowego nośnika (nie znalazłem takiej opcji) tylko musiałem zamienić z jakimś istniejącym. Obawiałem się, że mogę usunąć jakiś potrzebny ale chyba wybrałem dobrze. Jeszcze raz dzięki. |
![]() |
![]() |
#983 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2004
![]() |
mam mały problem z LDW 811s
na starym kompie wszystko chodziło spoko, wg nominałów no problem ale po przeniesieniu palnika do innego kompa płytka DVDRW+4 nagrywała mi się 50 minut o co tu moze chodzic wczesniej nie było takich jaj czy kable podpiete do palnika moga miec z tym coś wpólnego, bo akurat w kompie palink podpiety jest na starej tasmie poradźcie mi co może być przyczyna i jak to ominąć |
![]() |
![]() |
#984 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
DMA ASPI stery do plyty glownej kable nie powinny miec wplywu bo przeciez chodzi ona na DMA33 a nie tak jak 1633 na UDMA66 |
|
![]() |
![]() |
#985 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
u mnie było to samo przy starszej wersji sterownika ATA, który to swego czasu nVidia niemiłosiernie spierniczyła, i albo płytka paliła się tyle czasu, albo wywalała w trakcie palenia.
|
![]() |
![]() |
#986 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2004
![]() |
Mam nagrywareczke liteon 1s45@832 czy jakoś tak, nagrywa ok. Czasami mam problem ponieważ nagrywarkę mam w zewnętrznej kieszeni USB i po podłączeniu do kompa i wtrakcie nagrywania wyskakuje mi komunikat : Wystąpił reset nagrywarki xxx. i płytka idzie w kibelek lub komunikat o odłączeniu scsi i płytka również idzie do kibelka. System WIN XP PRO z SP2 (bez sp2 również to się działo)
|
![]() |
![]() |
#987 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#988 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#989 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
Witam
Mam liteona 401@811 z biosem HS0Q a chciałbym mieć najnowszy jak mam to zrobić.
#990 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Sciagnij nowy bios ze strony litka:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/Engli...Model=LDW-811S i wgraj go. Jesli masz modowana nagrywarke v4 (chyba) to wejdzie bez problemu i powinna dzialac. W razie problemow - pisz. |
![]() |
![]() |
|
|