![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#826 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#827 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2004
![]() |
Witam. Mam problem z odtwarzaniem oryginalnych filmów dvd na 411s. Po włożeniu płyty do napędu, dane są często błędnie odczytywane, np. audio_ts wyświetla sie jako plik a nie katalog, "voby" mają 0MB, ot takie jajca. Natomiast w decrypterze wszystko jest ok, ripuje sobie filmik na Hd i dopiero moge obejrzeć. Czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje? Zrobiłem update FirmWare'u i nic.
MaHe |
![]() |
![]() |
#828 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
moze i nagrywa lepiej ... nie u wszystkich niestety
#829 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Ktos tam ma problemy z odwtarzaniem oryginalow.... Sprawdz system moze on co ma nie tak skoro program ripujacy widzi to nie jest to wina napedu.... takie jest moje zdanie |
|
![]() |
![]() |
#830 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2004
![]() |
![]()
Kupiłem tydzień temu 811s i trochę esperanz X4 + i -.niby się nagrywają i odtw. na kompie ale w stacjonarnym idą przez 5 sek i stop.Te płytki które były w pudełku Ricoh dvdrwX4 + odtw. sie bez problemów czyki z nagrywarką chyba jest ok. Firmware załadowałem najnowsze ze strony liteona i dalej bez zmian.Sporo się naczytałem o jakości tych płyt ale ilu forumowców tyle opinii.
Na moich plusach producentem jest jakaś firma na a /sorry ale nie pamiętam a jestem w pracy / nie ma jej napewn na liście speeda po edycji firmware/to ten programik do zmiany predkości na wyższą dla danych nośników/. Natomiast dla minusów nie ma wcale żadnego producenta. I tu mam pytanie , czy wgranie firmware od Kowanskiego coś może pomóc czy popsuć . No i jak to zrobić . Sorry za lamerstwo ale nagrywarkę mam tydzień i jestem zieloniutki. Benek1 |
![]() |
![]() |
#831 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#832 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2004
![]() |
Nagrywarka Liteon LDW 811
Moje pytanie dotyczy mianowicie tego czy istnieje bios do nagrywarki Liteon LDW 811s, który umożliwlby mi nagrywanie płyt DVD-RAM. Czekam na odpowiedź.
Jeśli mógłbyś mi odpowiedzieć to załączam również maila: Krystian_22@poczta.fm. Prosiłbym również o opis wszystkich programów jakie w tym celu będą potrzebne i opis jak to w prosty sposób wykonać. Z góry dziękuję i pozdrawiam Z poważaniem Krystian |
![]() |
![]() |
#833 |
Nowy na forum
![]() |
Liteon 811 s
|
![]() |
![]() |
#834 | |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Cytat:
nie ma takiej mozliwosci. |
|
![]() |
![]() |
#835 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.09.2003
![]() |
Pozatym ze nie ma mozliwosci, to chyba nierozsadnie jest wypalac na plytach po 70 zł
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
czyli nie istnieje taki update biosu, który by mi to umożliwiłby??
Mam nadzieję, że pewnie niedługo coś takiego wyjdzie. I jeszcze jedno. Słyszałem niedawno, że istnieje taki bios który pozwala na kopiowanie płyt DVD - Rom, NIe do formatu DVD - R, ale również do formatu DVD - Rom. Czyli plyty te widziane są jako oryginały. Czy sprawdziłoby się to również w przypadku kopiowania płyt na PS 2. CZekam na odpowiedź. |
![]() |
![]() |
#837 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
2. Chodzi Ci o BookType i jej zmiane. Nie polega to wcale na tym, ze plyty sa widziane jako oryginaly, tylko sa rozpoznawane jako tloczone DVD, czyli DVD-ROM. Ma to na celu pewnego rodzaju oszukanie odtwarzaczy stacjonarnych, poniewaz niektore nie chca czytac krazkow DVD+R. |
|
![]() |
![]() |
#838 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Jest juz nowy bios w wersji Q do 811. czy probowal go juz ktos aplikowac, bo zastanawiam sie czy jakichs nowych kruczkow w nim nie ma....
#839 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Nie wiem jak 811s ale moja 401s@811s odmowila wspolpracy. Musialem wrocic do HS0P.
|
![]() |
![]() |
#840 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |