![]() |
Cytat:
Unique Disc Identifier : [DVD+R:RICOHJPN-R01-002] mk2/hs0k: PI: Max - 126 Avg - 21.093 PO: Max - 5 Avg - 0.042 mk3/hs0k: PI: Max - 278 Avg - 126.021 PO: Max - 4 Avg - 0.230 Dodano: HSOP is better with dvd-r HSOK is better with dvd+r |
Cytat:
|
Cytat:
To moze lepiej bylo zostac na @411 f/w: 0H |
Mam 401S@811S HSOP, Nagrywam najtansze u nas (Austria) dostepne plyty Primeon +R 2,4X (1,6 eur) i SWISSTEC -R 4X (1,8eur). Nie zawalilo mi jeszcze zadnej plyty. Wszystkie sa od poczatku do konca czytelne. Otoz z pewnym zdziwieniem i nezrozumienem czytam powyzsze posty.
Czuje sie jak w tym kawale: Pismo do Microsofta: "Od trzech lat uzywam Windows 95 i jeszcze mi sie ni razu nie zawiesil. Co ja robie zle???" |
a ja napisze tak: nagrywalem plytke -r na "p" no i przy zamykaniu sesji wyskoczyl taki ladny error :) plytka jest teraz nie do odczytu, nie da sie sesji zamknac i jej nie widzi windows. za to nero pokazuje jakie pliki sa :D
dziwna sprawa. no nic, kupie jeszcze dzis pare minusow i nagram cos, jak sie blad powtorzy to wracam do "k" acha, zauwazyliscie takie cosik ze jak sie plyta nagrywa i jes na niej odbity jakis pales (slad po dotknieciu) i po nagraniu zetrze sie ten slad to na warstwie nagranej plytry widac odbicie wlasnie tego sladu? smiszna sprawa, chyba ze to taki zbieg okolicznosci mnie odwiedzil :D |
Moze mi ktos napisac (przyda sie tez innym userom) krok po kroku jak z 401 przesiasc sie na 811 z uzyciem V3 ??? i f/w K.
|
ja zrobilem to tak:
1)orginalny eeprom z 401s traktujesz patcherem v3 2)wgrywasz do palnika 3)wgrywasz fw K no i koniec. acha, resecik przydalby sie... A zapytam sie jeszcze raz: czy BookType dziala z dvd-r? bo raz chcialem wypalic i plyta mi wyskoczyla w polowie nagrywania... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludziska, czytajcie forum ... zadajecie po 10 razy te same pytania. W sprawie modyfikacji za pomoca V3 pisalem juz w "Post #354" ....
Milego dnia :) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
najsmieszniejsze jest to ze jedni mowia ze nie BookType dziala z minusami, inni ze nie dziala... i wez badz tu madry.
ale chyb anie dziala bo gdzies czytalem ze dvd-r maja juz wytloczone jakies tam costam ze nie da sie zmienic booktypa, a plusy sa bardziej "gumowe" co do patchera v3 ja zrobilem tak: 1)traktuje orginalny eeprom z 401 (posiadacze 401@411 tez traktuja swoj orginalny eeprom, moim zdaniem najlepiej tak zrobic.) 2)wgrywam spatchowany eeprom 3)wgrywam fw K lub P cracked (bin). i po sprawie... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:03. |