![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nastąpi to zapewne już wkrótce, ale zip będzie zahasłowany... Nulek |
Cytat:
Wgrałem ponownie firmware Kowanskiego i wszystko ok. Tez tak macie??? |
hyhy
zcrackowani hasla do tych pliczkow na stronce zajeloby ponad rok... oczywiscie nie wklepujac recznie, tylko uzywajac oprogramowania... jezeli posiada to haslo 25 znakow i jest to prawda... |
Cytat:
Prosze o interpretacje wynikow z programu KProbe. Chcialym wiedziec jakie wartosi sa dopuszczalne\dobre\bardzo dobre dla nagrywarek LiteOn. W chwili obecnej mam 401->811 z wynikami: Pi srednie = 35 Po srednie = 1.7 Co to znaczy ? Nie zalaczam screena bo go nie sciagnalem... ahah z tego co mapietam to Po max = 16, i wystepowalo tylko raz w okolicy polowy plyty DVD Pozdrawiam |
Cytat:
Wczoraj wieczorem dla przetestowania calej operacji przeprowadzilem modyfikacje raz jeszcze w nastepujacy sposob: 1. spaczowalem swoj oryginalny EEPROM z modelu 401S zamieniajac go na 411S 2. swoj zmodyfikowany EEPROM (teraz juz 411S) potraktowalem patcherem811 i otrzymalem EEPROM do 811S gotowy do wgrania do nagrywarki. 3. najnowszy firmware (w wersji EXE) do 811S zassany wczoraj ze strony Liteona spatchowalem programem LT811FP.EXE (do sciganiecia kilka postow wyzej). Przed operacja patchowania firmware nalezy z niego usunac atrybut "tylko do odczytu". Dokonuje sie tego przez odznaczenia ptaszka przy tym atrybucie we wlasciowsciach pliku. 4. programem LtnFlash 1.24 wgralem swoj podkrecony do 811S EPPROM 5. uruchomilem zmodyfikowany firmware HS0K (plik EXE) aktualizujac nagrywarke nagrywarke do modelu 811S. WLASCICIELE NAGRYWAREK 411S NIE POWINNI WYKONYWAC PUNKTU 1. Jest on niezbedny tylko dla posiadaczy 401S !!! Cala procedura zakonczyla sie pelnym sukcesem. Nagrywarka prawidlowo nagrala plytke DVD+R z predkoscia x8. Jakosc wypalonych u mnie plyt DVD-R w oparciu o wykresy k-probe jest 2x lepsza od tych nagrywanych na 401@411. Teraz pozostaje tylko czekac na trzecia wersje moda. Podobno ma jeszcze bardziej poprawic jakosc nagrywania :) |
Cytat:
When set to 8 ECC this is a fine guideline Good: Below 50 PI average and MAX not over 100 PI. PO max less than 10. ok: Below 100 PI average and MAX not over 280 PI. PO max less than 20. bad: PI max over 300 and PO max over 32. Crap: PI max over 900 and PO max over 100 Chcialbym jednak zaznaczyc, ze powyzsza interpretacja wykresow nie zawsze sie sprawdza. Wyniki podawane przez ten program nalezy traktowac z duza rezerwa. Dla kazdego egzemplarza nagrywarki wyniki moga sie znacznie roznic miedzy soba. Oczywiscie im mniejszy wynik PI/PO tym lepiej, ale zdazalo mi sie wypalac jakies tanie plytki DVD+R gdzie po skanowaniu k-probe wyniki byly tragiczne (PI: 1200 / PO: 300) jednak plyta byla bezproblemowo czytana z pelna predkoscia na wszystkich moich czytnikach, równiez stacjonarnym. Takze odwrotne sytuacje czesto maja miejsce gdy wyniki sugeruja b.dobry stan kopii, a plyta nie chce sie dac odczytac lub odczytuje sie z problemami (dlugie wykrywanie nosnika przez naped lub nie dajace sie odczytac sektory). Nie zalamujcie sie wiec kiedy wasz wykres bedzie znacznie odbiegal idealu. Najwazniejszym testem pozostanie zawsze test odczytu. Jesli plyta jest odczytywana w calosci bez przerywania lub zwalniania w trakcie odczytu, tzn. ze wszystko jest jak nalezy. |
THX....dzieki za informacje....
przydadza sie... mysle ze nie tylko mnie. Pozdrawiam |
Czy moglby ktos udostepnic pliki i opis do przerobki oryginalnej 411S na 811S ?? |
Mam 401S. Zrobiłem backup EPROM-u, spatchowałem go na 411S, wgrałem firmware od 411S. Restart kompa i dioda na panelu miga cały czas na żółto. Spatchowałem EPROM na 811, wgrałem firmware HS0K, restart kompa i dioda nie miga. Płyty czyta OK, ale po nagraniu filmu na DVD-RW (Verbatim X 2,4), podczas odtwarzania z tej płyty, napęd rozpędza się, po czym hamuje i tak przez jakieś 5 do 10 minut. W tym czasie film zatrzymujesię na ułamek sekundy i zaraz rusza dalej. Potem wszystko jest dobrze, tzn film idzie dobrze. Miał ktoś taki problem i jak go rozwiązać?? To już druga nagrywarka która się tak zachowuje. Pomocy!!
|
Cytat:
Cytat:
|
W celu ulepszacza do plików zamieszczanych na zagranicznych forach prosze zgłaszać sie tutaj:
www.liteon.er.pl |
Cytat:
Możliwe ale według tego opisu na moim nie działa!!!!! Działa mi tylko z firmware Kowanskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma ktoś z was moze program do wyciągania bin z exe.
Gdzieś kiedys to widziałem ale zapomniałem juz gdzie to było. |
Cytat:
Ps. Z flasher-ów do nagrwarek DVD trzeba wycinać "recznie" :) |
hehehe Macnow chce wyciagac wasze hasla w ten sposob :-)
Pozdrawiam |
Jest już nowy firmware HS0P dla 811S, scrackowany dla posiadaczy 411S@811S.
|
Cytat:
Dziala ? Sa jakiesewidentne zmiany ? Pozdrawiam |
Wgrałem przed chwilą, działa poprawnie, co do ewidentnych zmian to nic nie wiem na ten temat, ale podobno (wg. Atomic Forum) lepiej idzie nagrywanie DVD-R. Nie zdążyłem jeszcze tego sprawdzić, na razie nagrywałem tylko DVD+RW 4x.
|
Na oficjalnej stronie LiteOn'a nie mam nic na temat tego nowego biosu...pewnie wyciekl :-)
|
Pewnie tak :) Ale dokonałem wypalenia DVD-R na 4x i faktycznie: jest lepiej! Użyta przeze mnie płytka to nośnik o kodzie AN31 (Esperanza 4x), czyli największy crap jaki można znaleźć, gorszy nawet od PRINCO. I co? Kprobe pokazał mi PI avg na poziomie 66, PO avg na poziomie 0.39! PI max = 189, PO max = 58, czyli rewelacja jak dla tego nośnika. Na poprzednich firmware na nieco lepszych płytkach DVSN (Media Store 4x) miałem wyniki coś koło PI avg = 100 - 200, PO avg ~= 30 - 50.
|
Ja probowalem bawic sie z programem KProbe, ale mam dziwne wyniki, niby ustawialem tak jak pisano kilka postow wczesniej tym watku, ale cios chyb ajest nie tak..... ustawilem v=const=4x, i ECC=8 i co ciekawe im dalej od brzegu plyty tym coraz gorsze wymiki Pi > 900, a Po rzedu 1,3, przy czym nie wieksze niz 64, wiec nie wuiem co jest wazniejsze, PO czy PI, a Ty dokonywales pomiaru przy jakich parametrach.
Aha... mam probe 1.28. Jest mzoe nowsza wersja ? Pozdrawiam |
Ustawiłem ECC=1 i prędkość odczytu na 4x. 1.28 to najnowsza wersja.
|
przy tak ustawiony ECC tez mam bardzio niskie wyniki...
ale soprobuj ustawic ECC na 8 |
Cytat:
Za to jest na zolto: Customers, please be aware, that LiteON IT will no longer provide services to the products that have been " Illegally Firmware Upgraded ", such as flashing to other models' firmware. Note: Once the drive has been upgraded to new firmware, it can NOT be changed back anymore. Nie wiem czemu ale moj eeprom nie daje sie rzeczywiscie przywrocic. |
A czym to probowales fleshowac i przywracac ?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
the attached file in the quote is the hs0p cracked for use with 411s modded to 811s??? |
Cytat:
the attached file in the quote is the hs0p cracked for use with 411s modded to 811s? |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Panie i Panowie - udało się :)
Przerobiłem 401@811. Na razie jest ok. Wypaliłem Memorexa -R x4. Obraz nagrany poprawnie i nie zacina się przy odtwarzaniu. Jutro sprawdzę, jak się zachowuje na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. THx!! |
Cytat:
No ale czemu? Wgrywam go i sam sie zmienia od razu? |
Cytat:
|
Cytat:
....eee...sorki...zapedzilem sie ;-))))....... musialbys znac jeszcze haslo :-)))) do skrzyneczki No to sie chyba zapisze :-)))) Zapisalem sie i otrzymalem..... tylko moze ktos podac przyklad jakiego stakiego "fora " :-) |
zrobione 401s>>411s>>811s
Cytat:
nagrywarka przerobiona wszystko dziala ok pozdrawiam wszystkich którzy pisali swoje uwagi aha ale pamietajcie koniecznie na oryginalnym eepromie z pzrerobionym stringiem inicjacyjnym i nowym biosem (wczesniej musi byc wgrany eeprom z 811 a potem bios z 811 i wracamy do eproma oryginalnego ze stringirm od 811-tki). pozdr. |
Mam pytanie: czy jest juz ta 3-cia wersja patcha, o ktorej pisano kilka postow wczesniej ???
Pozdrawiam |
Cytat:
A mozesz podac gdzie to znalazles ? Juz znalazlem.... :-) |
co mialem znalezc? program? czy info o tym ze rok by to zakelo? program znalazem na necie, nawe nie jeden ;D
a info samo mi wyskoczylo w programie :D |
Przeciez napisalem ze juz znalazlem :-)))))
Tylko czekam jeszcze na mk3...... moze ktos juz ma ??? |
Czy może ktoś zamieścić pathera 401@411 tylko mi jego brakuje lub hasło na tego z tej stronki/www.liteonmod.computed.net/
Pozdrowienia |
Cytat:
|
Czy ktoś może wgrywał już bios Hs0P?? Jeżeli tak, to może podzieliłby się wrażeniami. Co się zmieniło i czy warto wgrywać ??
|
Cytat:
|
Edi: ja wgralem, jakie roznice sa nie wiem... jeszcze nie nagrywalem testowo tzn dopiero wyplailem 1 dvd-r z powodzeniem, odczyt rowniez dobry.
|
ską ściągnąć zcrackowany HS0P ??
|
Cytat:
|
Do firmware HSOP
Przy nowym firmware lepiej i szybcziej zamyka sie sesja wypalania. Trwa u mnie teraz 3-5 sek zamiast 10-13 wczesniej. Pojawilo sie subjektywne wrazenie stabilnosci.
(ten polski jezyk daje sie coraz ciezej) |
Cytat:
|
Ok... V3 Mod dostepny... zassacie z WWW (znajdziecie ja na forum), haslo rowniez :)
za forum atomic : ------------ Method for VERSION 3: - obtain Version 3 EEPROM Utility - (patcher_v3.0.exe) - modify "ORIGINAL" EEPROM with above utility - (Must be un-modified EEPROM file) * v3 EEPROM utility will modify "ORIGINAL" 401, 411 EEPROM to be an 811 EEPROM * optional: check with HEX editor for correct drive ID as an 811, at offset 44 - load EEPROM via LTNFlasher - obtain LITEON *.EXE firmware - change "READ ONLY" flag - hack LITEON *.EXE firmware with utility: FHLDW811.ZIP - (NOT Flashfix) - load firmware with resulting hacked *.EXE updater |
Polecam ostatnie wydanie czasopisma EXPERT wszysko ładnie opisane wraz z programami i wsadami
|
3 wersja patchera juz jest tu:
http://liteonmods.741.com/ i tu: http://liteonmods.0catch.com/ haslo... juz byl gdzies ten temat poruszany. stare pasuje ;) |
Is here a "saint" that post new patcher? ;)
|
Cytat:
|
Czy w v3mod można od razu przerobić eeprom od 401 na 811, czy najpierw eeprom 401 trzeba przerobić patcherem od 411, a dopiero tak przygotowany eeprom przerobić v3 na 811?
|
Cytat:
|
no dobra, a co ten patcher daje? czy jest sens patchowac i zmieniac eeproma jezeli juz jestem szczesliwym posiadaczem 401s@811s?
|
Cytat:
|
Mam przerobiona 401s@811s z fw hsok. Rozumiem ze zeby poprawic przerobke, musze przerobic za pomoca patchera v3 moj oryginalny eeprom od 401s (nie przerobiony) i wgrac go do nagrywarki (juz przerobionej na 811s)? Czy pozniej trzeba jeszcze zmieniac fw, na inny (zcrackowany inna metoda), czy moge zostawic ten co mam?
Czytalem ze nagrywarki przerobione za pomoca patchera v3 beda lepiej nagrywaly -r, czy cos jeszcze? Co daje ponowne przerobienie za pomoca nowego patchera? Czy uzywac oryginalnego fw od 811s, przerabianego za pomoca patchera lt811fp, czy mozna uzywac tego juz zcrackowanego? A moze tego najnowszego hsop??? Sorry ze tak dlugo, ale moze osoby znajace sie na rzeczy (kowanski, nulek - pzdr:) wypowiedza sie jakiego zestawu uzywac najlepiej? |
wlasnie, czy stosujac patcher v3 wgrywam orginalne firmwary czy zcrackowane?
|
Cytat:
Natomiast dzieki patcherowi v3 przerobienie 401s@811s mozliwe jest tylko w 3 krokach: 1. "Traktujesz" twoj oryginalny eprom patcherem v3. 2. Za pomoca Ltnflash 1.24 wgrywasz przerobiony eprom do nagrywarki. 3. Za pomoca Ltnflash 1.24 wgrywasz fw fsop. Efekty mozesz od razu potwierdzic chocby na zalaczonej do nagrywarki plytce +R, ktora mozesz wypalic x8. Fw fsop wg wczesniejszych opinii poprawia jakosc nagranych plytek, ja po zmianie fw wypalilem tylko 1 plytke, wiec trudno mi sie wypowiadac. |
upgrejdnalem wedlug patchera v3, narazie nie widze roznic... jak cos przylookam to dam znac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm....
Szukam, szukam i nie znlazalem odpowiedzi na pytanie: Czy teraz bedzie juz mozna korzystac z oryginalnych f/w dla 811S ? Bo z tego co rozumiem, to wystarczy odnalezc swoj oryginalny eeprom z 401 i potraktowac go patcherem v3 i wgrac z powrotem. Natomiast dla mnie dalej niejasna jest sprawna uzywania oryginalnego f/w z 811. Pozdrawiam Ps. Chyba samemu znalazlem odpowiedz: "You must use a patched firmware the offical firmware still does not work, this could change in future, but not so far" oczywiscie z Atomica. Wiec trzeb apoczekac na "future version" :-) |
Na Atomicu znalazlem lakoniczne info ze f/w z 811 (K) jst lepsze niz f/w z 811 (P). Czy ktos moze cos na ten temat napisac majac wlasne dosiwdczenia w tym temacie ?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Sorry mbar, :peace: |
Cytat:
Hmmm.... ja znalazlem cos takiego: http://www.blazingdeals.biz/7413.html tam sa skany z programu probe z roznymi werjsami f/w... I rzeczywiscie chyba werska k jest najlepsza.... Ps. Na http://www.blazingdeals.biz/ sa rowniez programiki jak na w/w stronach do ktorych potrzeba hasla |
Wygladalo by na to iz wersja "K" jest lepsza dla plytek "-" a "P" dla plytek "+". Czy tak jest w praktyce ?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Unique Disc Identifier : [DVD+R:RICOHJPN-R01-002] mk2/hs0k: PI: Max - 126 Avg - 21.093 PO: Max - 5 Avg - 0.042 mk3/hs0k: PI: Max - 278 Avg - 126.021 PO: Max - 4 Avg - 0.230 Dodano: HSOP is better with dvd-r HSOK is better with dvd+r |
Cytat:
|
Cytat:
To moze lepiej bylo zostac na @411 f/w: 0H |
Mam 401S@811S HSOP, Nagrywam najtansze u nas (Austria) dostepne plyty Primeon +R 2,4X (1,6 eur) i SWISSTEC -R 4X (1,8eur). Nie zawalilo mi jeszcze zadnej plyty. Wszystkie sa od poczatku do konca czytelne. Otoz z pewnym zdziwieniem i nezrozumienem czytam powyzsze posty.
Czuje sie jak w tym kawale: Pismo do Microsofta: "Od trzech lat uzywam Windows 95 i jeszcze mi sie ni razu nie zawiesil. Co ja robie zle???" |
a ja napisze tak: nagrywalem plytke -r na "p" no i przy zamykaniu sesji wyskoczyl taki ladny error :) plytka jest teraz nie do odczytu, nie da sie sesji zamknac i jej nie widzi windows. za to nero pokazuje jakie pliki sa :D
dziwna sprawa. no nic, kupie jeszcze dzis pare minusow i nagram cos, jak sie blad powtorzy to wracam do "k" acha, zauwazyliscie takie cosik ze jak sie plyta nagrywa i jes na niej odbity jakis pales (slad po dotknieciu) i po nagraniu zetrze sie ten slad to na warstwie nagranej plytry widac odbicie wlasnie tego sladu? smiszna sprawa, chyba ze to taki zbieg okolicznosci mnie odwiedzil :D |
Moze mi ktos napisac (przyda sie tez innym userom) krok po kroku jak z 401 przesiasc sie na 811 z uzyciem V3 ??? i f/w K.
|
ja zrobilem to tak:
1)orginalny eeprom z 401s traktujesz patcherem v3 2)wgrywasz do palnika 3)wgrywasz fw K no i koniec. acha, resecik przydalby sie... A zapytam sie jeszcze raz: czy BookType dziala z dvd-r? bo raz chcialem wypalic i plyta mi wyskoczyla w polowie nagrywania... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludziska, czytajcie forum ... zadajecie po 10 razy te same pytania. W sprawie modyfikacji za pomoca V3 pisalem juz w "Post #354" ....
Milego dnia :) |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
najsmieszniejsze jest to ze jedni mowia ze nie BookType dziala z minusami, inni ze nie dziala... i wez badz tu madry.
ale chyb anie dziala bo gdzies czytalem ze dvd-r maja juz wytloczone jakies tam costam ze nie da sie zmienic booktypa, a plusy sa bardziej "gumowe" co do patchera v3 ja zrobilem tak: 1)traktuje orginalny eeprom z 401 (posiadacze 401@411 tez traktuja swoj orginalny eeprom, moim zdaniem najlepiej tak zrobic.) 2)wgrywam spatchowany eeprom 3)wgrywam fw K lub P cracked (bin). i po sprawie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
a teraz cos z zupelnie innej beczki (tzn tej samej):
wczoraj pisalem o plytce ktora poszla sie kochac... blad przy zamykaniu sesji... dzis ja wlaozylem do litka i program smartburn pokazuje mi ze nosnik dvd-r,pojemnosc i predkosc zapisu 0,0x :) nic poza tym no to zapuscilem sonica i zaczalem nagrywac to samo co wczoraj. myslalem ze wypluje mi tacke proszac o pusta plytke, a tu zaczyna mi nagrywac na juz nagranej plycie! no niezle sobie mowie... z dvd-r zrobil sie dvdrw :D no ale po zapisaniu ok 250MB dioda z czerwonej zmienila sie na zolta i zaczelo mielic plytke :) resecik musial byc, bo sie naped zawiesil... na krazku wyranie widac 3 warstyw - przy przegu puste miejsce, potem to co wczoraj nagralem a od srodka plyty widac niewielki pasek kolejnego nagrywania :D |
can someone tell me what's the files password is in blazingdeals.biz? I need 811-EEPROM-V3-MOD.zip,one more question,what is v1,v2,v3?what is these different?Thanks a lot.
http://www.blazingdeals.biz/7328.html |
Cytat:
http://www.atomicmpc.com.au/forums.a...&t=3591&p=3180 4th post from the top |
Cytat:
|
Nowy bios do 411s
Ma ktos moze FS0J ??
|
Cytat:
A teraz inna sprawa. Prawie kazda DVD+R, DVD-R, CD-R wypala mi z bledami. Dzis ostro testuje i okazalo sie, ze kazda DVD+RW, DVD-RW, CD-RW wypala bezblednie, nawet badziewie. Czy RW latwiej nagrac? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09. |