![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#451 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
wlasnie ja tak czytam i czytam, czasami pokladam sie ze smiechu... testujecie wszytkie nosniki, sprawdzacie ile bledow maja...jejku...a po co?
najsmieszniejszy byl tekst " puje mi statystyki jakosci plyt" to dlugo pozostanie mi w glowie. czy nie wystarczy wam to ze plyta da sie odczytac i zgrac na dysk? znajac zycie to i tak za rok/dwa nagrane dzis plyty wywaliscie albo zapomnicie o nich... chyba ze mamy doczynienia z pedantami-plytowcami. Rispect!Insect! ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#452 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Przyszedł w końcu dzień ze i ja dołaczyłem do szczęśliwców z przerobionym LiteON'em 401->411. W związku z powyższym zamieszczem poprawioną strone ze screenami i dokładnym opisem jak z 401 zrobić 411
http://www.metrobip.pl/liteon/index.htm . . . . . . . . Polish Version http://www.metrobip.pl/liteon/index2.htm . . . . . . .English Version http://mech7.w.interia.pl/index2.htm . . . . . . . . . English Version (mirror) http://mech7.w.interia.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . Polish Ver (mirror) Jak sprawa z 811 sie ustabilizuje to dopisze tam ciąg dalszy ![]()
Pozdraviam ![]() M@rC Ostatnio zmieniany przez marc07 : 28.01.2004 o godz. 11:07 |
![]() |
![]() |
#453 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Cytat:
Mnie tez sie tak wydaje. Ja probowalem roznych ustawienm z kProbe i nie mam nawet wynikow zblizownych do tych co Wy pokazujecie na tych wykresach, mam PI max =1200 i Po max=30, PI srednie po przerobce to ok. 360 a PO sr. po przerobce to ok. 0,5, a wszytkie plyty kopiuje i czytam bez problemu. Nawet nie wiem co ten kProbe mierzy ![]() ![]() Pozdrawiam Ps. naprawde nie wiem jak uzyskac wyniki chocby zblizone do tych ktore prezentujecie...., no chyba ze musze zmienic plyty, bo w tej chwili uzywam Esperanzy +R x4 nagrywanych x 2.4, moze to wuina nieradzenia sobie do konca tej nagrywarki z tymi plytami ?
Andrzej vel. Jedrek Ostatnio zmieniany przez Jedrek : 28.01.2004 o godz. 07:24 |
|
![]() |
![]() |
#454 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Przerobilem 401->811 metoda V2 i bylo ok. Tearz zrobilem to samo metoda V3 i tez jest ok... nie bardzo chce mi sie wierzyc o uszkosdzeniu sprzetu
![]() |
#455 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.07.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#456 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.11.2003
![]() |
Cytat:
Kupujac jakikolwiek produkt wymagamy, aby realizowal jak najlepiej swoje funkcje i byl bezawaryjny, przy jednoczesnej minimalizacji ceny zakupu. Nie jest nowoscia fakt, ze napedy DVD Liteona sa problematyczne przy nagrywaniu plyt R-. Wiec cala zabawa z przerabianiem firmware tak naprawde ma doprowadzic do stanu, zeby wkladajac do napedu plyte nie myslec, czy aby na pewno powiedzie sie jej wypalenie i czy nie bedzie problemow z pozniejszym odwarzaniem (np. takie plytki HAWK ktore w zaleznosci od czytnika sa odtwarzane lub nie). To czy taka plyte bedziemy potrzebowac za rok czy dwa to juz inna kwestia, ale w koncu jak wsiadam do samochodu to nie mysle czy za rok czy dwa bedzie potrzebny, tylko czy bedzie sprawny.
![]() |
#457 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.07.2003
![]() |
Cytat:
W tym watku staramy sie dokladnie opisywac skutki modyfikacji napedow 401/411 @ 811, co moze pomoc zrowno tym, ktorzy jeszcze nie podjeli decyzji co do przerobki, jak i ludziom zaangazowanym w tworzenie metody overclockingu. Dlatego kazda opinia w tym wzgledzie jest przydatna. Jezeli dodatkowo mozna ja podeprzec wynikami testow to wg mnie jest to jak najbardziej wskazane. To wlasnie na podstawie wynikow uzyskanych m.in. programem k-probe tworcy modyfikacji moga doskonalic metode, z ktorej tak wielu juz skorzystalo i teraz moga sie cieszyc szybka multiformatowa nagrywarka. Posumowujac swoja troche przydluga opinie chcialbym powiedziec iz to, ze tobie te wykresy niewiele mowia to nie znaczy, ze dla innych nie stanowia jakichs waznych informacji.
LiteON LDW-401S@811S Sony DRU-500AX LiteON LTR-32123S@40125S Pioneer DVD-116 Ostatnio zmieniany przez sakis : 28.01.2004 o godz. 10:18 |
|
![]() |
![]() |
#458 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#459 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Mam pytanie, bo juz w koncu sam nie wiem co i jak z tym programem kProbe. Pisalem kilka postow wyzej ze wyniki ktore ja uzyskuje w programie kProbe odbiegaja duzo od normy, ktore widzialem i o ktorych byl anie raz mowa na lamach forum. Mam przerobiona 801S -> 811S z wykorzystaniem mojego oryginalnego eepromu z 401 zmodyfikowanego patcherem V3. Wgrywalem rowniez firmware w wersji HS0P-**** albo HS0K-*** ale nie modyfikowane programem LDW811**** tylko te ktore kiedys podawane byly na forum, zreszta nie ma jeszcze oficjalnej wersji f/w HS0P. Problem w tym ze mam bardzo duze PI max dochodzace do 1200 przy ostatnich 25% nagrywanej plyty, a przez pierwsze 75% PI waha sie w granicach 300 - 500 co daje srednio PI rzedu 500 - 600, PO natomiast przy ostatnich 25% nagrywanej plyty, dochodzi do wartosci 120 i wiecej, a w pierwszych 75% plyty nie przekracza 16, co daje srednio wartosc ok. 6. Plyta niby nagrana jest poprawnie bo mozna ja skopiowac, ale chyba cos jest nie tak skoro takie duze sa odchylenia od normy. Nagrywane i testowane plyty do Esperanza DVD+R 4x, identyfikowane jako MEDIAID01.
Wszystkie plyty nagrywałem z predkoscia 2,4x a testowem z predkosciami 2,4x i 4x. Prosze o pomoc co mozna zrobic zeby poprawic te statystyki i parametry nagrywania. Nadmieniam ze nie maz wiekszego znaczenia czy uzywam f/w w wersji K czy P i czy magrywam na DVD+R (Esperanza) czy DVD+RW (nie pamietanm producenta ale plyta nagrywa sie tylko 2,4x). Moze jakies sugestie ? Jesli potrzeba zalacze pliki... :-) pozdrawiam i prosze o pomoc
#460 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Cytat:
Za bardzo mieszacie, wgrywacie 100 eepromów , a potem macie problemy. Ja ma przerobiony 401 na 811 nagrywam na wszystkim, i mam mniej problemów z płytkami niz na 411.Pale na wszystkim nawet na uznanych przez ludzi z tego forum za ***.... esperanze i wszystko jest ok. Jedyny problem jaki mam to na płytkach noname CDR przy nagrywaniu z predkością 40X. Zniechęcacie tylko ludzi do tego sprzetu i do przerabiania. Instrukcja jest jasna SWÓJ EEPROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#461 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A jak ci sie nagrywa na DVD-R takich jak Akoss czy Hawk ![]()
![]() |
#462 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Szkoda ze nagrywarka nie widzi plytki bo z checia sprawdzilbym ilosc bledow. Na pewno teraz jest lepiej bo stacjonarne dvd odtwarza ja. |
|
![]() |
![]() |
#463 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Cytat:
Najlepiej wypala mi sie na TDK(+palą sie 8x) i na Esperanzach DVD-R 4x( działają bez problemów , dla Xbox pale na nich 2X). Jednak co do nośników to nie wina przeróbki (chociaż czasami pewnie tez) lecz niskiej jakości nośników i z tego co zauważyłem to inne nagrywarki mają też takie problemy , miałem TDK i TEAC i obie mają problemy z płytkami - podobnie jak u naszego Liteona (z płytami "-"). Z moich doświadczeń wynika ze płytki "+" sa duzo wyzszej jakosci (byc moze i lepszy standart) |
|
![]() |
![]() |
#464 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
a bo ludzie by chcieli za malo kasy duza rzecz...
przeciez normalne jest to ze jak sie kupuje plytke no-name to mozemy sie po niej spodziewac wszytkiego...ze sie wyplali dobrze albo i nie... a co do nagrywarek... nie wiem jak sie sprawoja innespawarki, drozsze niz litki, ale podejrzewam ze lepiej pala plytki... ja kupujaca litka wiedzialem, ze wiele spodziewac sie nie moge...a tu jednak sie rozczarowalem ![]() upgrejd do osiemsetki, plytki mi sie pala b.dobrze... nie spotkalem sie zeby plytka wypalona na moim modzie nie poszla w innym dvd-rom. nawet tych sprzed 2 lat... wiec nie wymagajcie za cene 500zl czegos co kosztuje 900zl. moim zdaniem byloby to dziwne. |
![]() |
![]() |
#465 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
Przed chwila odczytalem plytke wypalona nowka nagrywarka CDRW Liteona. Tez jest ten sam blad, wiec to wina czytania a nie zapisu.
![]() |
|
|