![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
cd
No ja bym chciał metodę uniwersalną dla różnych Gigamasterów, Jaki programik polecasz do sprawdzenia płyt bo się jeszcze nie bawiłem
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
a ja mam 401@811 i narazie nie mam na co narzekac. pali wszytko, plytki sie odczytuja wszedzie bez problemu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Sprawdziłem dokładnie wszystko napęd działa najlepiej z fabrycznym eepromem bez żadnych pachy , może tylko zmiana identyfikacji.
Płytki Cd-R lepiej jednak działają na 401 lub 411. Przy teście odczytu Asusem 520 jest dużo wyższy transfer. Zostaje przy 411. Dodam jeszcze , że mam swój fabryczny eeprom. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
Cytat:
Ciagle sa prowadzone prace nad udoskonaleniem patchera, sa wersje beta i powoli zaczyna to wszystko wygladac po ludzku. Jednak do czasu wypuszczenia _pozadnego_ patchera rozne napedy moga sie zachowywac conajmniej dziwnie.
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
![]()
Witam wszyskich.
Wczoraj przerobiłem DRW-1S40 na 811S. Chodzi wszystko super. Stacjonarne DVD zaczęło czytać wypalone płytki Platinium poprzednio udawało się to tylko na Esperanza. Dziękuję Kowanski za pomoc. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Hej,
Staram sie sciagnac 'paczke' do przerobienia 401 na 411, ale bezskutecznie. Skad jeszcze da sie sciagnac ten pakiecik, zeby pasowal do instrukcji z http://mech7.w.interia.pl/index.htm ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
kook |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
No i powalczylem...:-( Zrobilem wszystko bardzo dokladnie wedle instrukcji podkrecania 401@411 z http://mech7.w.interia.pl/index.htm
i dupa blada, a raczej pomaranczowa i to migajaca. Na szczescie instrukcja odkrecania byla OK i wszystko wrocilo do normy. Zakladajac, ze niczego nie schrzanilem po drodze, to mam pytania: - czy jest mozliwe, ze niektore egzemplarze 401s po prostu nie daja sie podkrecic? - czy sa jakies inne metody, anizeli ta, ktorej uzylem? (byle wzglednie bezpieczne) Ech... |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
Cytat:
1) wgrawyamy eeprom z oryginalnej 411 2) wgrywamy FW od 411 3) wgrywamy WLASNY poprawiony EEPROM. Musi dzialac ![]()
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
"Mam 401s od miesiaca z kawalkiem. Przez pierwsze dwa tygodnie bylo super: palil i czytal wszystko. Potem zaczely sie problemy z DVD RW (TDK): nagrywal, ale potem nie dawalo sie tego odczytac , a w koncu nawet i skasowac! (naped zwalnial i przyspieszal jak glupi, chrobotal, a potem mialem komunikat, zebym wlozyl plyte...). Uaktualnilem Nero i firmware do nagrywarki - i dalej to samo. W koncu sprawdzam na DVD R i... blad w chwile po rozpoczeciu zapisu, zaraz po zapisaniu lead-in, czasami z komunikatem 'Power calibration error', czasami bez. I chociaz nie planowalem podkrecania na 411s sprobowalem i tego, a nuz sie uda i sie naprawi. Niestety upgrade sie nie udal (pomaranczowe migajace swiatelko), ale na szczescie dalo sie wrocic do 401s. Czy mial ktos z Was takie problemy? Czy moge cos zrobic czy tez po prostu trzeba wysylac sprzet do naprawy do Arcompa?" |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2004
![]() |
Witjcie!
Kupiłem kilka dni temu nagrywarke OEM (lite-On) 1S41. Mocno się podrajcowałem tym co tu piszecie i postanowiłem spróbować zrobić upgrade. Zachowałem oczywiście oryginalny flash i eeprom. Nie miałem oryginalnego eepromu od 811. Wrzuciłem najpierw flash i nagrywarka zgłosiła się jako LDW-811S bios FS0K. Zmodyfikowałem swój eprom i wrzuciłem. Działa. Problem jest taki: nagrywa DVD-RW (TDK) i DVD-R (ICAM) ale nie może zamknąć płyty przy. Pokazuje Can`t write short Lead-Out.Ale tylko na No multisesion, jeśli płyta ma być wielosesyjn i jej nie zamyka to jest OK. Na DVD+RW (Esperanza) nagrywa OK. DVD+R dziś nie mam, ale kupię i spróbuję. Napiszcie czy coś nie tak zrobiłem, może ktoś juz przerabiał tą nagrywarkę. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez looker : 07.03.2004 o godz. 22:09 |
![]() |
![]() |
|
|