![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#751 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#752 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Dzieki. Zrobilem dokladnie tak, jak piszesz (tak samo bylo w instrukcji)! Mysle jednak, ze problem jest z walnieta nadgrywarka, ale o tym zaraz napisze z zapytaniem w osobnym poscie.
|
![]() |
![]() |
#753 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Kiedy zaczynam nagrywać płytkę w nero 6 na przerobionym 451-851 bardzo długo ok. 3-4 minut nic się nie dzieje dopiero po tym czasie zaczyna się proces nagrywania w 401-811 okres ten to było mniej niż 1 minuta. Czy to normalne. W sumie nagranie płytki x4 trwa ok. 14 minut.
#754 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#755 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
"Mam 401s od miesiaca z kawalkiem. Przez pierwsze dwa tygodnie bylo super: palil i czytal wszystko. Potem zaczely sie problemy z DVD RW (TDK): nagrywal, ale potem nie dawalo sie tego odczytac , a w koncu nawet i skasowac! (naped zwalnial i przyspieszal jak glupi, chrobotal, a potem mialem komunikat, zebym wlozyl plyte...). Uaktualnilem Nero i firmware do nagrywarki - i dalej to samo. W koncu sprawdzam na DVD R i... blad w chwile po rozpoczeciu zapisu, zaraz po zapisaniu lead-in, czasami z komunikatem 'Power calibration error', czasami bez. I chociaz nie planowalem podkrecania na 411s sprobowalem i tego, a nuz sie uda i sie naprawi. Niestety upgrade sie nie udal (pomaranczowe migajace swiatelko), ale na szczescie dalo sie wrocic do 401s. Czy mial ktos z Was takie problemy? Czy moge cos zrobic czy tez po prostu trzeba wysylac sprzet do naprawy do Arcompa?" |
|
![]() |
![]() |
#756 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2004
![]() |
Witjcie!
Kupiłem kilka dni temu nagrywarke OEM (lite-On) 1S41. Mocno się podrajcowałem tym co tu piszecie i postanowiłem spróbować zrobić upgrade. Zachowałem oczywiście oryginalny flash i eeprom. Nie miałem oryginalnego eepromu od 811. Wrzuciłem najpierw flash i nagrywarka zgłosiła się jako LDW-811S bios FS0K. Zmodyfikowałem swój eprom i wrzuciłem. Działa. Problem jest taki: nagrywa DVD-RW (TDK) i DVD-R (ICAM) ale nie może zamknąć płyty przy. Pokazuje Can`t write short Lead-Out.Ale tylko na No multisesion, jeśli płyta ma być wielosesyjn i jej nie zamyka to jest OK. Na DVD+RW (Esperanza) nagrywa OK. DVD+R dziś nie mam, ale kupię i spróbuję. Napiszcie czy coś nie tak zrobiłem, może ktoś juz przerabiał tą nagrywarkę. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez looker : 07.03.2004 o godz. 22:09 |
![]() |
![]() |
#757 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
jakbys jeszcze napisal po kolei co robiles to moze bym ci powiedzial co zrobiles zle, a z Twojej wypowiedzi jakos malo moge sie doczytac...
|
![]() |
![]() |
#758 |
Nowy na forum
![]() |
Ok! Piszę:
1. Zachowałem oryginalny Flash i eprom. 2. Za pomocą programu Ltnflash 1.2.4 wgrałem Flash 811S_flash_HS0K-*****.bin 3. Nagrywarka zgłosią się jako LDW-811S 4. Skrakowałem swój oryginalny eprom za pomocą patcher_eeprom_411s@811s 5. Wgrałem skrakowany eprom do nagrywarki. Dołączam moje oryginlne pliki z nagrywarki. |
![]() |
![]() |
#759 |
![]() |
hmm z Tego co ja wiem to sie bierze i traktuje orginalny eeprom patcherem, wgrywa sie go, potem fixuje jakis fw i tez wgrywa i tyle... ja tak robilem i mi wszytko dziala. po co krok nr 2?
|
![]() |
![]() |
#760 |
Nowy na forum
![]() |
Nie przemyślałe i poszedłem na żywioł.
Myślisz ze zrobić jeszcze raz wg przepisu? |
![]() |
![]() |
#761 |
![]() |
widze ze tak jak pisalem na GG poprosiles o pomoc kogo innego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#763 |
![]() |
jejku, tak sie mowi "Ty to masz leb!"
raczej kazdy zalapal o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Cytat:
Nie no ja nie zalapalem ![]() p.s. Dzis po 3 tyg. dostalem nowa nagryware z serwisu... o dziwo 401s ![]() AB ma chyba zapas spory, poprzednia byla z wrzesnia a ta z sierpnia. Na razie lepiej wypala
![]() |
#765 |
![]() |
Artus: cieszysz sie z tej 401 czy oczekiwales na inny model?
bo ja to bym chcial cosik nowego ![]() hyh, AB moze zrobil skald na czarna godzine, gdy np rosjanie zaatakuja, albo jakis reaktor wybuchnie... wtedy na pewno wszyscy beda sie zaopatrywac w nagrywary dvd ![]() |
![]() |
![]() |
|
|