![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2004
![]() |
DVD+XP =PROBLEM - Help,Hilfe,Ratunku,Pomocy :)
Witam wszystkich.
Problem dotyczy Odtwarzacza DVD Sony 1621. Działał u mnie na XP przez 2 lata bez żadnych problemów. Nadszedł w końcu czas zmiany płyty głównej (z ECS na GB 7NF-RZ), w związku z tym formatowałem twardziela, dołożyłem jeszcze do kompa Nagrywarę. Po zainstalowaniu windy prawie wszystko było oki. Prawie, bo Windows znalazł wszystko oprócz owego DVD, widzi nagrywarkę, dyski itp, itd, ale w ogóle nie wykrywa odtwarzacza DVD. Sprawdziłem taśmy, kable zasilające, zworki i wszystko jest ok. Przy starcie kompa DVD jest bez problemów znajdowany !!!, jeżeli włożę do niego płytę instalacyjną, to można ją z tegoż odtwarzacza zapuścić i zainstalować cały system. Natomiast jak tylko odpali Windows odtwarzacza nie widać. Kilka dni temu doinstalowałem SP2, ale nie wiem, czy to może mieć wpływ. Z tego, co wiem do odtwarzaczy dvd nie ma skąd ściągnąć sterowników, nawet jakby to co mi da sterownik, jeżeli w zakładce: syste/menedżer urządzeń/ w kategorii odtwarzacze CD widać tylko nagrywarkę?? Jeżeli ktoś miał podobny problem, lub ma pomysł jak to rozwiązać to proszę o poświęcenie kilku minut i przelanie swoich pomysłów...... Pozdrawiam. AESTE |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|