Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn SOHW-1633S@Sony DRU-710A@Sony DW-22A@Memorex F16@Teac DV-W516G (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-sohw-1633s-sony-dru-710a-sony-dw-22a-memorex-f16-teac-dv-w516g-39900/)

VIZZARD 17.11.2004 18:03

Cytat:

Napisany przez XSzuflaX
No i to wszystko wyjasnia.
Serdeczne dzieki

:mruga:

XSzuflaX 17.11.2004 17:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Faktycznie!
Zmieniło się to od modelu 812
Gdzie Liteon przeszedł pod SONY
A oznaczenia nagrywarek z LDW
mieniły się na SOHW :D

No i to wszystko wyjasnia.
Serdeczne dzieki

VIZZARD 17.11.2004 17:21

Cytat:

Napisany przez XSzuflaX
No i wlansie nie kazdy gdyz EEPROM-y ze strony http://www.liteon401s.prv.pl/ maja wpisany LITEON dlatego tez zapostowalem moje "odkrycie". Zdaje sobie sprawe ze sa to EEPROM-y do 401S. Dlaczego wiec jedne sa od SONY-ego a jedne od LIteOn-a ? Chyba ze LiteOn oddal tworzenie programow, od ktoregos modelu wzwyz, SONY CO.

Faktycznie!

Zmieniło się to od modelu 812

Gdzie Liteon przeszedł pod SONY

A oznaczenia nagrywarek z LDW

Zmieniły się na SOHW :D

Cytat:

Napisany przez XSzuflaX
Juz myslalem ze sie nie interesujecie moimi wypocinami a tu sie okazuje ze jednak ktos to czyta ;)))

Czyta, czyta! :czytaj:

Tylko ja bałem się przerwać :mruga:

XSzuflaX 17.11.2004 16:38

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak mogłeś?
Przez ciebie XSzuflaX nastukał tylko sześć postów pod rząd A mógł sam już prowadzić ten wątek Sam zadawać pytania i sam sobie odpowiadać Wszystko zepsułeś! ]

Juz myslalem ze sie nie interesujecie moimi wypocinami a tu sie okazuje ze jednak ktos to czyta ;)))
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Gratulacje!
Choć do rekordu troichę ci zabrakło
No i o czywiście :sylwek: za odkrycie Ameryki
Że w każdym EEpromie Liteona jest SONY CORPORATION

No i wlansie nie kazdy gdyz EEPROM-y ze strony http://www.liteon401s.prv.pl/ maja wpisany LITEON dlatego tez zapostowalem moje "odkrycie". Zdaje sobie sprawe ze sa to EEPROM-y do 401S. Dlaczego wiec jedne sa od SONY-ego a jedne od LIteOn-a ? Chyba ze LiteOn oddal tworzenie programow, od ktoregos modelu wzwyz, SONY CO.

legion 17.11.2004 15:57

no zgadza sie Verby cos sie pogorszyly :(

icemac 17.11.2004 14:07

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez chaos23
nie wierze ze to felerna plyta,bo verbatim do takowych nie nalezy a poza tym nagralem pare sztuk na nim tyle ze na innej nagrywarce...
z gory dzieki

nie kumam tej czesci wypowiedzi (zaznaczylem kursywa)

a co do verbatimow - TO TRAFIAJA SIE FELERNE SZTUKI u mnie w cake 10 sztuk - trzy sztuki wypalily sie do konca, ale ... pod koniec plytki byla jakas niewypalona "kropka" - poszly do reklamacji i dostalem nowe trzy sztuki. Zreszta caly ten cake byl jakis "lewy" - duzo bledow na poziomie PI 20-40 MAX na koncu plytek, plytki chodza bezproblemowo, bo moj stacjonarny DVD nie jest wybredny (chwala mu za to) i czyta nawet najwiekszy i najtanszy szmelc. Inny cake juz bezproblemowo - male i malo bledow.

Ponizej obrazek pierwszy z lepszego cake ;) i palone jeszcze na CG3B teraz na CG3E - wiem ze to inna nagrywarka niz w temacie, zamieszczam celem pokazania, ze tez sa felerne sztuki

drugi z tego felernego ;)

Załącznik 12938

Załącznik 12939

chaos23 17.11.2004 13:42

mam problem z tym liteonikiem...jak mozna "naprawic" komunikat"nie mozna zapisac w trybie DAO"...wypalam gierke na verbatimie x4 i jest juz 100% i pojawia mi sie cos takiego...zrobilem to samo z platinumem i pojechalem go x4 i bylo ok...nie wierze ze to felerna plyta,bo verbatim do takowych nie nalezy a poza tym nagralem pare sztuk na nim tyle ze na innej nagrywarce...
z gory dzieki

legion 17.11.2004 13:35

Cytat:

Napisany przez khamill
@VIZZARD

no widzisz - ja też jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie. widac popularne zjawisko.

:haha:
to po co piszesz na forum jak masz siebie

VIZZARD 17.11.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez khamill
@VIZZARD

no widzisz - ja też jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie. widac popularne zjawisko.

:D

Ne mówię tu o tobie :nie:

Ale myślę, że bardziej odpowiednim zwrotem w wypowiedzi:

"jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie"

było by:

"jak chcę z kimś na swoim poziomie pogadać - mówię do siebie"

:mruga:

khamill 17.11.2004 13:14

@VIZZARD

VIZZARD 17.11.2004 09:34

@khamil

Jak mogłeś? :zly:

Przez ciebie XSzuflaX nastukał tylko sześć postów pod rząd :buu:

A mógł sam już prowadzić ten wątek

Sam zadawać pytania i sam sobie odpowiadać ^_^

Wszystko zepsułeś! :klnie:

:D

@XSzuflaX

Gratulacje! :roza:

Choć do rekordu troichę ci zabrakło :smutny:

No i o czywiście :sylwek: za odkrycie Ameryki :taktak:

Że w każdym EEpromie Liteona jest SONY CORPORATION :spoko:

khamill 17.11.2004 00:44

dzieki więc... szkoda jednakże że nie świeci kolorowo...

z moich konsupcyjnych testów nagrywarki pali świetnie na najnowszym biosie TDK i VERBATIM na poziomie poniżej 10 PI i PIF na DVD + R... na shitach poniżej 100... najtańsze CDR w granicach 50 C1... czyli się cieszę... jak zobaczę gdzieś DVD + R DL x4 to sobie przerobię... na 1653 :)

i dzięki za testy i wykresy - lubię sobie to poczytać :P

slawekj 17.11.2004 00:10

Cytat:

Napisany przez khamill

mój dzisiaj zakupiony 1633 podczas nagrywania swieci na zielono, podczas odtwarzania wcale nic nie świeci... Jak to jest u Was?

:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=29

:)

khamill 16.11.2004 23:59

fajny ten EEPROM :)

tak w ramach żartu - chciałem Was zapytać skoro macie 1633. Chodzi mi o diodę która świeci... otóż zawsze było tak że podczas odtwarzania świeciła na zielono, podczas wolnego nagrywania lub SMART BURN na żółto, a szybkiego nagrywania na czerwono - zgadza się? we wszystkich 851, 812, 832 itp...
mój dzisiaj zakupiony 1633 podczas nagrywania swieci na zielono, podczas odtwarzania wcale nic nie świeci... Jak to jest u Was?
bardzo mnie to nurtuje - bo nagrywając godzinami płytki bardzo lubię patrzeć jak godzinami miga lampka, i wiem po co to robi z drugiego końca pokoju... no nie wiem - jeżeli to jest usterka będę reklamować... co mi tam strategie zapisu, jak nie miga na czerwono?
a może przy zabawie z biosami się coś po******yło? no nic - jestem przybity i zawiedziony :(

nie dołącze wykresów... i tak jest ich dużo :)
ale moje pytanie jest całkiem powazne...

XSzuflaX 16.11.2004 18:07

Ilość załączników: 1
I jeszcze jedna sprawa mnie zastanowila:
Jak polecali wszyscy przed "Reset-em" EEPROMA zrobilem sobie jego kopie [EEPROM Utility 1.3.2]. EEPROM pochodzi z 2 dniowej nagrywarki i jedynie BIOS byl aktualizowany z wersji BS0C do BS0K (Zadnych modow, podmianek itp). Wczoraj postanowilem sobie go podgladnac w notatniku i patrzcie co znalazlem:

L_Z***8224; Ď***8216; ęAŽj***65533;ŽP, ***8482; ***166;=bŹ***65533; c b ę˙˙˙˙˙˙ˇ***8240;9<EJNLL˙˙˙˙˙˙˙fMSONY CORPORATION ÷řç ŕ***127;˙20040825 ˙˙***8482;˙˙˙˙˙˙ţPca 0š***8222; ***402;***8212;b"Š***8230;Ž OŚ;PY***8482;Ź L P_AM0***8211;***8240; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***127;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***8240;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***174;ż8xj-***172;***8221;;¸gžĂy***8216;***8218;˙˙˙˙˙˙˙˛˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ K3B/.˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ***710;˙ý˙ó@˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 4 d3˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Ą˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙ , H˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙***8249;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ L  ***65533; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
 R  ˙TST2  ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
 R  ˙TST2  ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙

Moze jest pewna zaleznosc pomiedzy EEPROM-ami a wgrywanymi BIOS-ami moze w roznych EEPROM-ach sa rozne wpisy i moze EEPROM od Teac-a lub Sony-ego najlepiej spisuje sie z danym BIOS-em od danego producenta ?

A moze odkrylem ponownie "Ameryke" ;-)

To tak z moich spostrzezen
W zalaczniku moj EEPROM

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19.