![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Serdeczne dzieki |
Cytat:
Zmieniło się to od modelu 812 Gdzie Liteon przeszedł pod SONY A oznaczenia nagrywarek z LDW Zmieniły się na SOHW :D Cytat:
Tylko ja bałem się przerwać :mruga: |
Cytat:
Cytat:
|
no zgadza sie Verby cos sie pogorszyly :(
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
a co do verbatimow - TO TRAFIAJA SIE FELERNE SZTUKI u mnie w cake 10 sztuk - trzy sztuki wypalily sie do konca, ale ... pod koniec plytki byla jakas niewypalona "kropka" - poszly do reklamacji i dostalem nowe trzy sztuki. Zreszta caly ten cake byl jakis "lewy" - duzo bledow na poziomie PI 20-40 MAX na koncu plytek, plytki chodza bezproblemowo, bo moj stacjonarny DVD nie jest wybredny (chwala mu za to) i czyta nawet najwiekszy i najtanszy szmelc. Inny cake juz bezproblemowo - male i malo bledow. Ponizej obrazek pierwszy z lepszego cake ;) i palone jeszcze na CG3B teraz na CG3E - wiem ze to inna nagrywarka niz w temacie, zamieszczam celem pokazania, ze tez sa felerne sztuki drugi z tego felernego ;) Załącznik 12938 Załącznik 12939 |
mam problem z tym liteonikiem...jak mozna "naprawic" komunikat"nie mozna zapisac w trybie DAO"...wypalam gierke na verbatimie x4 i jest juz 100% i pojawia mi sie cos takiego...zrobilem to samo z platinumem i pojechalem go x4 i bylo ok...nie wierze ze to felerna plyta,bo verbatim do takowych nie nalezy a poza tym nagralem pare sztuk na nim tyle ze na innej nagrywarce...
z gory dzieki |
Cytat:
to po co piszesz na forum jak masz siebie |
Cytat:
Ne mówię tu o tobie :nie: Ale myślę, że bardziej odpowiednim zwrotem w wypowiedzi: "jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie" było by: "jak chcę z kimś na swoim poziomie pogadać - mówię do siebie" :mruga: |
@VIZZARD
no widzisz - ja też jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie. widac popularne zjawisko. |
@khamil
Jak mogłeś? :zly: Przez ciebie XSzuflaX nastukał tylko sześć postów pod rząd :buu: A mógł sam już prowadzić ten wątek Sam zadawać pytania i sam sobie odpowiadać ^_^ Wszystko zepsułeś! :klnie: :D @XSzuflaX Gratulacje! :roza: Choć do rekordu troichę ci zabrakło :smutny: No i o czywiście :sylwek: za odkrycie Ameryki :taktak: Że w każdym EEpromie Liteona jest SONY CORPORATION :spoko: |
dzieki więc... szkoda jednakże że nie świeci kolorowo...
z moich konsupcyjnych testów nagrywarki pali świetnie na najnowszym biosie TDK i VERBATIM na poziomie poniżej 10 PI i PIF na DVD + R... na shitach poniżej 100... najtańsze CDR w granicach 50 C1... czyli się cieszę... jak zobaczę gdzieś DVD + R DL x4 to sobie przerobię... na 1653 :) i dzięki za testy i wykresy - lubię sobie to poczytać :P |
Cytat:
:) |
fajny ten EEPROM :)
tak w ramach żartu - chciałem Was zapytać skoro macie 1633. Chodzi mi o diodę która świeci... otóż zawsze było tak że podczas odtwarzania świeciła na zielono, podczas wolnego nagrywania lub SMART BURN na żółto, a szybkiego nagrywania na czerwono - zgadza się? we wszystkich 851, 812, 832 itp... mój dzisiaj zakupiony 1633 podczas nagrywania swieci na zielono, podczas odtwarzania wcale nic nie świeci... Jak to jest u Was? bardzo mnie to nurtuje - bo nagrywając godzinami płytki bardzo lubię patrzeć jak godzinami miga lampka, i wiem po co to robi z drugiego końca pokoju... no nie wiem - jeżeli to jest usterka będę reklamować... co mi tam strategie zapisu, jak nie miga na czerwono? a może przy zabawie z biosami się coś po******yło? no nic - jestem przybity i zawiedziony :( nie dołącze wykresów... i tak jest ich dużo :) ale moje pytanie jest całkiem powazne... |
Ilość załączników: 1
I jeszcze jedna sprawa mnie zastanowila:
Jak polecali wszyscy przed "Reset-em" EEPROMA zrobilem sobie jego kopie [EEPROM Utility 1.3.2]. EEPROM pochodzi z 2 dniowej nagrywarki i jedynie BIOS byl aktualizowany z wersji BS0C do BS0K (Zadnych modow, podmianek itp). Wczoraj postanowilem sobie go podgladnac w notatniku i patrzcie co znalazlem: L_Z***8224; Ď***8216; ęAŽj***65533;ŽP, ***8482; ***166;=bŹ***65533; c b ę˙˙˙˙˙˙ˇ***8240;9<EJNLL˙˙˙˙˙˙˙fMSONY CORPORATION ÷řç ŕ***127;˙20040825 ˙˙***8482;˙˙˙˙˙˙ţPca 0š***8222; ***402;***8212;b"Š***8230;Ž OŚ;PY***8482;Ź L P_AM0***8211;***8240; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***127;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***8240;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***174;ż8xj-***172;***8221;;¸gžĂy***8216;***8218;˙˙˙˙˙˙˙˛˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ K3B/.˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ***710;˙ý˙ó@˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 4 d3˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Ą˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙ , H˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙***8249;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ L ***65533; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ R ˙TST2 ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ R ˙TST2 ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙ Moze jest pewna zaleznosc pomiedzy EEPROM-ami a wgrywanymi BIOS-ami moze w roznych EEPROM-ach sa rozne wpisy i moze EEPROM od Teac-a lub Sony-ego najlepiej spisuje sie z danym BIOS-em od danego producenta ? A moze odkrylem ponownie "Ameryke" ;-) To tak z moich spostrzezen W zalaczniku moj EEPROM |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |