![]() |
Ilość załączników: 2
Witam
prosze o pomoc dzieje sie to samo co w poprzednim biosie zapisuje ale sa bledy nie wiem z czego wynikaja jest na tasmie z dyskiem innym moze to przez to ?? ta plytka ma archiwum 115 po 14 mb w 95 (test winrara) i kopiowanie w winie blad nagrywalbym juz 2x jesli to by pomoglo jestem w kropce pomocy Pozdrawiam bios TEACA wgrany bez omnipatchera doszedlem do tego ze te plyty sa okey ale nie u mnie inni nie maja problemu z odczytaniem dziwna sprawa ?? ;> |
Ilość załączników: 1
No i na koniec wykresy płyt nie reformowalnych na żadnej wersji biosu "Esperanza".
Próbowałem też biosu BS41 ale niestety na tym biosie mój palnik wogóle nie chciał nagrywać żadnej płytki. Załącznik 13342 |
Ilość załączników: 3
|
Ilość załączników: 3
Czytam i czytam wasze posty,testuje,wgrywam,kasuje,resetuje,mecze tego mojego litka 1633s i doszedłem do wniosku ze każdy z tych biosów ma swoje zalety i wady.Teaz jestem na etapie BS0K (auto-bitsetting,crosflashing i zmienione koncepcje zapisu) po resecie epromu.Myślę jeszcze o modingu na 1653s,ale jeszcze poczekam na wykresy od kogoś kto już to zrobił.narazie przedstawiam moje wykresy wypalonych przezemnie płytek DVD z obecnie wgranego BS0K.
Załącznik 13334 Załącznik 13335 Załącznik 13336 |
Witam jaka jest najlepsza strategia dla TDK + i - tych niebieskich za ok 2,5 a jaka dla verbatimow + i - w tej samej cenie moze ktos ma doswiadczenia ??
moze ktos powie czy to wyglada kiepsko PAlilem na tdk - ?? ;) Pozdrawiam |
Ilość załączników: 2
Witam, mialem 1213s ale mi padla po kilku dniach oddalem do sklepu dostalem 1633s wypalilem kilka plyt testowo na TDK "+" sprawdzilem bylo niezle. Wrzucilem nowszy bios jest teraz calkiem dobrze :piwo: .
Dozucam wyniki Esperanza x4 DVD "+" bios 1633s to BS41 |
Cytat:
''ale nie działa bit-setting'' Działa !!! :spoko: |
No właśnie - to który lepszy
Sony BY02 (tutaj działa bit-setting) czy może 1633s BS41 ? (tutaj nie trzeba przerabiać do 1653 - ale nie działa bit-setting) Jak z czasami dostępu ? czy może jednak starszy 1653 ? |
Z tego co widze to w omni nie mozna mu zaznaczyc "auto-bitsetting" :/
|
kurcze taki konkretny bios sie trafil a tu nic.... kamien w wode
no comment czy co, dopiero co jestem po aktualizacji do BS0K i oczywiscie czekam juz pare godzin na opinie expertow :mruga: to sie chlopaki uciesza bo nie trzeba krecic do 1653 |
Bios oficjalny - zobacz tu http://www.liteonamericas.com/us/download.htm
Jakie wnosi zmiany zobacz tu: |
Na stronach CodeGuys pojawil sie nowy BIOS do LiteOn-a SOHW 1633S, mianowicie BS41. Czy ktos juz probowal ? moze jakies wykresy ;) ?
Ps.: BIOS-u tego nie ma na oficialnej stronie LIteOn-a. Czy to jakis nieoficilany? |
widze ze do nec'a jak zawsze trzeba miec litka bo bez tego ani rusz :D
|
Cytat:
:) |
Witam! Sławku, zbliża się czas dokupienia do do mojego nec`a 3500 drugiej nagrywarki. Jakiego Litka aktualnie polecasz? Na tym nec`u zapis jest super ale czasem ma problemy z czytaniem płyt nagranych np. za wschodnią granicą. :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |