![]() |
ja mam 1213 z wgranym epromem na 1633 i wgrany zmodyfikowany BYX3 i to chyba najlespzy firmware jaki mialem w tej nagrywarce.. czasami nawet niezle pali;)
|
jakies 4 miesiace temu zainstalowalem bios BYX3 wszystko smigalo ok
ale cos sie ostatnio zwalilo i nie czyta mi wogole plyt jedynie w nero w info o dysku widze ze jest cos nagrane ale nawet w nero nic nie moge nagrac :( moze ktos wie jak rozwiazac ten problem ? mam litka 1633s |
ostatnio cisik slyszalem o czyms takim jak zdjecie riplocka czy da sie tak zrobic z litkiem 1633S przekreconym na 1653? i jeszcze jedno takie dreczace mnie pytanko: czy skoro z 1633 zrobilem 1653 to moge teraz instalowac orginalny biosik od 1653? Jestem wdzieczny za jakakolwiek pomoc :)
|
pewnie czasem tak jest ale wroćmy do codzienności
|
Cytat:
plytka ma smigac w stacjonarce bez freezoofff i przeklaman obrazu i jest wtedy jest dopiero good bledy to nie wszystko :tak!: czasem plytka ma male i malo bledow a nie dziala, a inna "kompletna sieczka" smiga bezproblemowo :taktak: |
samo śmiganie to nie wszystko , należy patrzeć na błędy w kProbe.
|
Cytat:
i opisane jak to zrobić( przede wszystkim zapewnić stałe zasilanie :) ) osobiście mam bios DR16BSOS do 1633 :) i nie narzekam( ale mysle czy nie przerobić na 1653 :) ). |
Upgrade Biosu w nagrywarce Liteon 1633S
Witam prosze o pomoc w upgrade biosu w liteonie 1633s ..jaki bios najlepiej i jak zeby było najlepiej ???? ???
|
witam posiadam nagrywarke SOHW-1633S agralem jej cos takiego 1653S.CS0C.patched-cf.exe i juz sie zmienila na 1653 :) a teraz wgralem CS0G.EXE do 1653S. i smiga jak ta lala bez zadnych kasowania eepromu itd.
|
Panowie :) powiem tylko tak trzymac! a teraz nie przeszkadzajcie sobie :P
|
Cytat:
Ale co do tego mechanizmu zapisu w EEpromie To naprawdę jestem ciekaw :taktak: Może masz większą wiedzę na ten temat Więc przy okazji chciałem się dowiedzieć Bo wszyscy o tym mówią, ale nikt nie potrafi podać szczegółów :mruga: Nie zastanawiałeś się nigdy nad tym o co pytam? :idea: Po prostu zawsze lepiej jest wiedzieć więcej niż mniej :taktak: :czar: |
Cytat:
Cytat:
powiedzmy tak ze jesli dane kalibracji zostaly przekalmane/zle zanotowane przez naped to bez wzgledu na zuzycie hw bedzie lepiej a ajesli nie to nie bedzie roznicy (pomijam w tym momencie BIOSy) Cytat:
|
Cytat:
Z tej płyty? Czystej czy nagranej? :idea: Cytat:
Nawet z tymi brudami, no nie? :> Cytat:
Taki efekt Placebo :mruga: I siła perswazji :D :czar: |
Cytat:
zapisywane sa inforamcje o kalibracji Cytat:
Cytat:
zreszta reset EEPROM-a zalecany jest tez przy bardzo zlych burnach dlaczego ? |
Cytat:
Ale skąd napęd wie, czy płyta nagrała się dobrze :idea: I że można cośtam cośtam sobie zapisać w EEpromie (?) Przecież płyta może nagrać się źle I co wtedy? Więc co napęd, kiedy i na jakiej podstawie sobie tam to coś wpisuje ??? Cytat:
Bo wynika z tego, że napęd ma niejako sztuczną inteligencję - nabywa wiedzę i uczy się I nagrywarka po wypaleniu kilkuset sztuk płyt jest bardziej doświadczona Niż dziewicza pachnąca z fabryki Czyli wniosek z tego jest taki Że najlepiej kupować używane napędy :taktak: :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |