![]() |
Cytat:
A co do zapamietywania plyt to scislej by bylo ze konkretne typy i jak je dobrze nagrac ;) Co do zapisywanej ostatniej wersji BIOS-a w EEMPROM-e to nawet w tym watku chyba bylo lub watku pokrewnym (przeklejone) Nie znam tajnych danych LiteOn CIA wiec opieram sie na tym co wyczytalem. PS.: Dla osob podkrecajacy to najlepsze wyniki osiaga sie na 1633S, jesli chodzi o jakosc, z oryginalnymi BIOS-ami co prawda testowalem BIOS-y do CS09 jednak najlepsze rezultaty mam na BS0S. |
Cytat:
Bardzo fajny wątek, choć nie chce mi się go czytać całego :D Jeżeli jest tak jak mówisz - to mamy sprawę z głowy Ja na szczęście nigdy nie musiałem bawić się w takie rzeczy :nie: Ale proszę, proszę ... EEprom pamięta nagrane na nagrywarce płyty :idea: Kto by pomyślał ... :D :mruga: |
wiec posluchajcie :)
Mam 1633 i chce ja przerobic na 1653 - czy przed wgraniem spatchowanego biosa od 1653 nalezy zrobic reset Epromu ? ( oczywiscie najpier zapisac do pliku stary) |
Komunikat który wyrzuca omni patcher:
Omni patcher expected to find 10 media tables in this firmware however only 2 tables were recognized These will likely be some media codes in this firmware that are present but are not being reported by omnipatcher |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak podczas nagrywania zapisywane sa dane kalibracji w EEPROM-ie ostatni wgrany BIOS i pare innych nie istotnych informacji polecam watek http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=112103 Cytat:
BS41 - Jest BIOS-em zywcem zrzynanym z 1653 to samo tyczy sie BIOS-ow do SONY: BYX2 |
czy aby napewno nie ma znaczenia? to po co codeguys zalecają zrobienie bcp?
|
Cytat:
Czasami nawet warto skserować swoje życie :mruga: Ale z twojej wypowiedzi jasno wynika, że zmiana biosu 1633 na 1653 lub odwrotnie Zawsze wiąże się z resetem EEpromu Czy aby na pewno? :idea: Podam tylko przykład 812@832 Wtedy nie stosowano żadnych resetów EEpromu A palniki paliły jak ta lala Zreszta do dziś tak palą :ognicho: :D Poza tym należałoby się wbić w mechanizm resetu EEpromu Co on tak naprawdę powoduje? Z tego co piszesz wynika coś takiego: Kupujemy napęd np. 1633 Jest EEprom i jest bios OK Nagrywamy kilkadziesiąt płyt Czy nastąpiły jakieś zmiany w EEpromie lub biosie? Czy bios zapisuje jakieś dane w EEpromie? Bo tylko wtedy ten nieodzowny reset miałby sens Gdyby EEprom został zbrukany przez oryginalny bios :taktak: A nowy bios od innej spawarki mógłby zostać skażony przez ten zbrukany EEprom I dlatego trzeba by było go odkazić :taktak: A może i tak jest? :O :czar: |
Cytat:
Tak to sobie wymyslilem ;-) |
Cytat:
A co ma EEprom do biosa? :idea: Albo bios do EEproma? :idea: :D |
Włączenie crossflashingu umożliwia wgranie biosu od wyższego modelu (np 1653) do niższych (1213, 1613, 1633) , jaki masz komunikat konkretnie?btw przed upgrade radzę backup eepromu zrobić...
|
Cytat:
|
w
Witam posiadam 1633s uzywalem memorexa teaca z tym ostatnim mialem problemy Hawkow np nie rozumial dziwne
przed chwila zainstalwalem ***8226; CS0C - patched - crossflashing (for 1213S, 1613S, 1633S, etc.) cos takiego i nagrywa hawki mam prosbe do doswiadczonych w boju zeby zrobili podsumowanie biosow do 1633 bylbym bardzo wdzieczny :) pozwoliloby to mniej doswiadczonym wybrac wlasciwy bios Pozdrawiam |
kamil_s@wsinf.edu.pl jesli mial bys ochote i kwilke czasu :) mi siem tam nie spieszy:)
|
U codeguys -> http://codeguys.rpc1.org/
ale ten co tam jest trzeba zpatchować omnipatcherem bo inaczej nie pójdzie, wrzuciłbym zrobiony, ale przekracza dozwolony rozmiar uploadu |
Dzieki serdeczne tylko jeszcze jak mozeszs to zapodaj z kad to wziac i dokladnie co z tym omnipatcherem bo jesli chodzi o te sprawy to ***** jestem :) bede wdzieczny :)
pozatym ludziska jest taka ciekawa sprawa z plytami MEDIA STORE tak - jaki + wypalalem w NERO i CloneDVD2 wypalanie zakonczone sukcesem a plyta czysta... te sama plytke zapodalem do NECa i mimo ze juz raz "niby" wypalona to wypalila sie bez problemow.... i o co tu chodzi? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:46. |