![]() |
Cytat:
CO do zmiany firmware to jak napisalem zmienilem zaraz po kupnie 1633s na BS41 (ktory notabene) okazal sie wersja niedopracowana a na nim nagralem ok 15 DVD (TDK) i w sumie bylo wszystko OK. Problem byl inny ktory spowodowal ze zaczalem podejzewac firmware o jakies (shizy) w systemie. Mianowicie robilem obraz np. alcoholem z 2-ch cd, wkladam 1cd i robie obraz jest ok, wkladam 2-ga cd i widzi mi label pierwszej jak podgladnalem zawartosc plyty to tez byla widoczna ta 1cd. Aby zobaczyla zawartosc tej drugiej cd musialem wysunąc tacke dac żądanie odczytu z napedu - wsuwa cd i jest OK. Dzialo sie tak na dwuch zainstalowanych syst. XP SP2. Probowalem aspi ale OK wiec albo soft (w tym wypadku alcohol) lub nagrywarka. Po wgraniu firmware BS41 nie bylo mozlisci wgrac najnowszego ze strony liteon wiec musialem skozysatc z przygotowanych pack'ow ze Codeguys. http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html http://codeguys.rpc1.org/oc.html ja nie resetowalem eprom'a wiec na ten temat nic nie powiem z tego ci wyczytalem to nie jest konieczne, chyba ze wgrywasz jakis firmware modowany z innej nagrywarki ;) |
Poprostu używasz kiepskich płytek, uzywaj np. TDK,VERBATIM... najlepiej DVD+R hyba ze twoje DVD nieradzi sobie z DVD+R to w takim razie DVD-R pozdrawiam
|
Mam wątpliwości czy dobrze Zrobię, że zadam kilka pytań w tym poście
Ale czytając ten post stwierdziłem, że są tu sami fachowcy Proszę o wyrozumiałość. Panowie kupiłem nagrywarkę liteona 1633s Nagrałem pare filmów na płytach VOBIS DVD-R I rozczarowanie ani KISS ani MANTA nie chce ich odważać Mam pytanie Czy przyczyną jest BIS? Ponieważ mam starego biosa,nagrywa razy dwa. Przeczytałem cały post I mało z tego wyniosłem. Mam prośbę może by ktoś napisał, jaki bios wgrać. Jaki jest najlepszy, jakim programem? Jakim programem sczytać, eeproma? Bardzo bym prosił, aby mi wyjaśnić łopatologicznie Z góry i szczerze dziękuje. |
[QUOTE=MPP]
Cytat:
Bo przecież chyba akurat między innymi o to chodzi :mruga: |
[QUOTE=VIZZARD]
Cytat:
Poza tym testowalem na x4 i zniknely te piki ale i wykres troszke gorzej wygladal ;) |
[QUOTE=MPP]
Cytat:
Ja raczej podpieram się kProbe w swoich osądach wypalonych płytek A ten wykres który zapodałeś jest naprawdę bardzo dobry :taktak: Poza tym jedna ważna rzecz :tak!: Zmień prędkość testowania płytek w kProbe z Max na x4 Z taką prędkością testuje się płytki DVD Zobaczysz wtedy, że te twoje piki znikną :taktak: :mruga: |
[QUOTE=VIZZARD]Te piki to powtórka z klasyki :czytaj:
Te piki to sie domyslam na 99% co jest bo natknalem sie na informacje o nich juz jakis czas temu. Ciekawi mnie wykres w K-Probe ...... na marginesie to on wyglada jak zwyklej plyty CD (wynika z niego ze lepiej juz chyba byc nie moze), a w DVD to raczej nie mozliwe aby nie bylo bledow .... Chodzi mi o to czy mozna chociaz w jakims % sie opierac na tym wykresie.... |
Cytat:
:taktak: |
Ilość załączników: 2
Witajcie
po krotce przedstawie sprawe jak wyglada, mam 1633S wgralem firmaware BS41 (chyba zaraz jak sie ukazal) i dzis po lekturze na temat BS41 zmienilem na BS0S (nie moglem go wgrac w sposob klasyczny, musialem sciagnac z codeguys.rpc1.org poniewaz oryg. firmaware nie rozpoznawal nagrywarki). Po wgraniu BS0S zrobilem testy (nagrywam tylko na TDK DVD+R x4) na marginesie na BS41 na kazdej mialem w K_probe Error = 2 lub wiecej do 5 max jak pamietam. Na BS0S mialem Error=1 ale dosc dziwnie przedstawiaja sie wykresy :wow: Moglby mi ktos wytlumaczyc czy ten blad to jest cos dyskwalifikujacego ? i czy wykresy sa wedlug Was OK ? Czy szukac innego bios'u ? Nie wiem czy te "piki" sa uwarunkowane zmiana predkosci obrotowej DVD? Dziki za rade i odp. Date : 2005-02-12 23:37:49 Model : 0-0-0-0 F:LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BS0S Disc : DVD+R , TDK001 [TDK Corporation] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 1728113 Sampling count : 93848 Errors : 1 PI Max : 150 PI Average : 1,06 PI Total : 13898 PIF Max : 149 PIF Average : 0,02 PIF Total : 239 Dołączyłem obrazki pierwszy nagrany na BS0S i odczytany na BS0S, drugi zapisany na BS41 i odczytany na BS0S Załącznik 17094 Załącznik 17096 |
@wesyr87 ''Lepiej jest jednak kupowac nosnik z gornej polki jesli sie chce zobaczyc dobra jakosc... ''
:spoko: Tak trzymaj jakość najważniejsza. |
Cytat:
Dokladnie VIZZARD zgadzam sie z Toba ostatnio kupile sobie 2 DVD+RW TDK i poprostu jest pieknie wedlug mnie, bardzo dobrze mi sie na nich nagrywa i nie mialem zadnych problemow z nia w kazdym czytniku chodzi bez problemu poprostu cud miod :)...Lepiej jest jednak kupowac nosnik z gornej polki jesli sie chce zobaczyc dobra jakosc... Pozdrawiam |
Cytat:
pzdr |
one tak mają.
|
Czy ktoś spotkał sie z problemem takim jak ja, a mianowicie na mojej 1633s (BSOS)przed wypaleniem płyty jest ona widziana a po wypaleniu juz jej nie widzi :/ Czasami ale to sporadycznie nie wiem od czego to jest uzaleznione ( humor ?) odczytuje płytke. Mowa o Esperanzie DVD+R x4, bo innych nie widzial nigdy po nagraniu. O co w tym chodzi? Można to jakoś naprawic czy do serwisu odrazu zanosić? Tnx
|
Cytat:
Kup sobie TDK DVD+RW lub Philips DVD+RW To wtedy zobaczysz jakość :mruga: :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |