![]() |
Ciekawa propozycja nośników polecana przez Plextor'a.
:czytaj: http://www.plextor.com/english/support/media_712.htm :) |
Ilość załączników: 2
Tak jak obiecałem wykresik Verbatim+R X4 palona z iso w nero 6.6 z prędkościa x4 (zmieniona strategia zapisu) :cool:
bios bs0k w postaci *.exe od Codeców (stock). Zaznaczyłem "Apply recomended" i w ten sposób zmieniłem strategię zapisu dla Verba +R MCC002. Zaznaczyłem jeszcze autobitestting i enable crosflashing.... Ps. Ten test z nero dvd speed zrobiony z prędkością maxymalną więc wypadł gorzej niż kprobe. :czytaj: Co radzicie: zawrócić zpowrotem na bios nie zmieniany? (ten ma trochę PI na końcu poszarpane :ysz: , ale nie wiem czy to lepiej niż kilka postów wyżej..... Załącznik 12289 Załącznik 12291 |
Cytat:
Reset eepromu robimy wówczas gdy wgrywamy biosy od innych napędów lub przechodzimy na wyższy model np. 1653S i odwrotnie z 1633S@1653S na 1633S. :) |
Cytat:
Ale postanowiłem wgrać ten sam bios tylko już w postaci *.exe od Codeców (stock). Zaznaczyłem "Apply recomended" i w ten sposób zmieniłem strategię zapisu dla Verba +R MCC002. Zaznaczyłem jeszcze autobitestting i enable crosflashing.... Czy przed wgraniem tego biosu należy przeresetować eeprom ?? Niedługo podeślę Wykres Verba na "nowej strategii". PozDro :D |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Jeżeli chcesz aby dvd+rw było jako dvdrom to najlepiej po ustawieniu go w jakimś programie (Kprobe, narzędzie od Liteona, itp.) wykonaj PEŁNE formatowanie nośnika. Wtedy już powinno być dvdrom :D
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
bedzie bedzie |
Cytat:
Ps. Bo często zapominam aby włączyć programik od Liteona do zmiany Book Type. || :piwo: |
W nero? jestes pewien? a mozesz sprawdzic, bo ja wiem ze nie bedzie :)
|
Cytat:
Montujesz do napędu płytkę +RW zapisaną lub czystą i postępujesz zgodnie z opisem: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=293 I na pewno będzie DVD-ROM. :taktak: :) |
Cytat:
Słuchaj zrobiłem wszystko jak pokazałeś, ale w dalszym ciagu DVD + RW jest mie DVD-ROM tylko DVD + RW, może to wina Nero??? Co musiałbym w nim zmienić, czym ty wypalasz płytkę??? |
Cytat:
:) |
Co daje to ustawienie ??
Co to jest Booktype ?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:45. |