![]() |
Ilość załączników: 2
Wczoraj wgrałem sobie tego BS0R. Tak jak zauważył mekong u mnie też poprawił sie odczyt. I to nawet znacznie. Poniżej przedstawiam zrzut z KProbe (pierwszy obrazek to BS0A, a drugi BS0R). Jest to płytka DVD-R CMC MAG. AF1. Nie została ona wypalona na tej nagrywarce.
Sprawdzałem też odczyt DVD+R TDK001. Ale wyniki niewiele się różniły. Jeszcze nic nie paliłem na tym nowym biosiku, więc nic nie mogę na ten temat napisać. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=13594&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=13595&stc=1 |
No i kolejny BIOS do Sony DRU-710A [BYX2] juz dostepny na http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...BYX2.stock.rar
* Improvements: Write speed enhancement to 12x DVD-R and 4x DVD+R Double Layer with compatible media. Ciekawe co goscie od SONY-ego pokazali ;) |
Ilość załączników: 3
Nosnik:
Typ: DVD+R Book Type: DVD-ROM Producent: Mitsubishi Chemical Corporation [Verbatim z walka] Media ID: MCC003 Pojemnosc: 4,38 Maksymalna predkosc odczytu: 11,4x Maksymalna predkosc zapisu: 8,0x Nagrany: 8,0x [CLV] Nagrywarka: LiteOn SOHW 1633S@LiteOn SOHW 1653S [CS02] (OmniPacher 1.3.8: opcje:"Increase DVD+/-R/R9/RW reading speed"; "Fix the "dead drive blink" / Enable cross-flashing"; "Enable auto-bitsetting"; oraz wprowadzajaca zalecane strategie zapisu ver. 2-13. Dane: 6 filmow divx/xvid [~700 MB kazdy] + kodeki Testy: KProbe v2.4.2 CDSpeed v3.55 [Test transferu] CDSpeed v3.55 [Test jakosci dysku] |
Ilość załączników: 1
W moim przypadku ten nowy bios BS0R znacznie poprawił jakość zapisu. Wczesniej na płytkach Verbatima (pastel) DVD+R x4 Tayio Yuden T01 błędy PI były max 14, total około 10 000, PIF max 3, total ok. 100 (niestety, byłem rozczarowany tymi płytkami, zwłaszcza w porównaniu do Platinum DVD+R x8 RicohJPN01 i wywaliłem wcześniejszy skan). Na BS0R pali je teraz chyba nieźle (
;) ) Załącznik 13527 |
teraz od dzisiaj BSOR ciekawe jak ten będzie sobie radził z 1633s :) na pewno lepiej - uczeni na pewno zrobili wszystkim dobrze... heheh...
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanko. Wgralem bios BS41(patched - crossflashing) ze strony Codeguys. Teraz pojawił sie nowy bios BS0R. ICzy w zwiazku z tym musze dokonywac resetu eeprom?? I jeszzce prosba. czy ma ktos moze oryginalny eeprom do 1633S?? Bo nie zrobilem niestety przed wgrywaniem biosu BS41 kopii :( Bede wdzieczny za udostepnienie takowego
|
Cytat:
Jak dla mnie - najlepszy program do tych celów :taktak: |
Ale chyba sie poprawie jak powiem ze bardzo dobrym programem do backupa i uploada biosu do spawarki jest "Flash Utility for LiteON made Drives" w skrocie ltnflash??
Prawda czy znowu zle ?? :) |
Cytat:
Każdemu zdarzyć się może :mruga: |
Cytat:
Dzieki VIZZARD za poprawienie mnie... |
Cytat:
A tylko do jego modyfikacji :czytaj: :D |
Nie polecam BS41.Predko zniknoł ze strony.Zawierał duzo błedów.Mój 1633s nie chciał palic wogole na tym biosie.Wkrótce ma sie ukazac poprawiona wersja BS42.Zobaczymy czy będzie lepszy i co nam przyniesie.Narazie z liteonowskich biosów BS0K przerobiony w OMNI jest najlepszy.Testowałem również biosy TEAC,MEMOREX i SONY.W zapisie wszystkie wypadły podobnie,nie ma wielkich różnic.Za to w odczycie najlepszą korekcje błędów miał bios TEAC'a.Generalnie wszystko zależy od nosnika.Takie są moje obserwacje.Czytajac posty na tym forum też dojdziecie do takich wniosków. :idea:
|
Cytat:
kilka postow wyzej masz ze najlepszy narazie jest BS0K, inne sie testuja :mruga: wrocic do starego biosu zawsze mozna, a co do gwarancji to nie wiem... a najlepszy program do wgrania biosu to OmniPatcher ze strony http://codeguys.rpc1.org/patchers.html Have a Nice Day :) |
Cytat:
bierzesz nowego mtkflasha. Robisz dyskietkę systemową i pod czystym dosem flashujesz palnik |
mam 1633s od ok. miesiąca i nie narzekam (nagrywałem tylko na "+" TDK001 4x)
jaki jest teraz najlepszy firmware do tej spawary? mam wersję BS0A i zastanawiam się nad BS41. czy warto? i czy można później wrócić do poprzedniej wersji żeby nie mieć problemów z gwarancją? i jaki program do tego celu jest najlepszy? z góry dzięki! |
Cytat:
:) |
Liteon 1633s
prosze o pomoc.Po wgraniu nowego biosa do liteona 1633s nie czyta i nie nagrywa plyt,oraz caly czas mruga dioda
|
Cytat:
Eepromu nie musisz resetować jeżeli wgrywasz biosy LiteOn'a, jest to samo OPC. Tak jak napisał Kolega @Vizzard nie wgrywaj na początku modowanych biosów. Wypal na BS0K kilkanaście różnych płytek, najlepiej +R markowych, porównaj wyniki w Kprobe. Swoje wyniki opisz i załącz wykresy. :) |
Cytat:
Więc wgraj sobie ten BS0K - z EEpromem nic nie rób :nie: Najgorzej jest wtedy - gdy coś się robi - tylko nie wiadomo co :idea: Po prostu przeczytaj kilka tematów o Liteonie 1633 Chociaż te przyklejone Wtedy może coś ci się rozjaśni :idea: Nie zaszkodzi - a pomoże na pewno :taktak: Zresztą na początek wypal kilka płytek na tym biosie co masz Wtedy będziesz miał porównanie do kolejnych wersji :taktak: |
Pytanie o bios
Cytat:
Czy jeżeli zmieniałem bios na firmowy BSOK z BSOH to zmienił mi śię ruwnież eprom. Czy jeżeli wgram z powrotem BSOH bo taki miałem orginalny to czy muszę wgrać też eprom. Ostatnie pytanie czy jeżeli wgram zmodowany bios BSOK to cz trzeba zresetować eprom. Bardzo byłbym wdzięczny na odpowiec na te pytania bo jestem w tych sprawach zupełnym laikiem. Za wszelką pomoc z góry dziękuję |
Cytat:
LiteOn SOHW-1633S
Jak to jest z tymi plusami dwuwarstwowymi bo mój Litek nagrywa tylko 4,50 GB na plusach w Nero 6 Podaje zrzut z testu nero |
mam problem mam litka 1633s i nie mogę w neronie wypalić wolniej niż 4x jak mogę ustawić wypalanie wolniej na 2x lub 1x
|
Witam
prosze o pomoc dzieje sie to samo co w poprzednim biosie zapisuje ale sa bledy nie wiem z czego wynikaja jest na tasmie z dyskiem innym moze to przez to ?? ta plytka ma archiwum 115 po 14 mb w 95 (test winrara) i kopiowanie w winie blad nagrywalbym juz 2x jesli to by pomoglo jestem w kropce pomocy Pozdrawiam bios TEACA wgrany bez omnipatchera doszedlem do tego ze te plyty sa okey ale nie u mnie inni nie maja problemu z odczytaniem dziwna sprawa ?? ;> |
No i na koniec wykresy płyt nie reformowalnych na żadnej wersji biosu "Esperanza".
Próbowałem też biosu BS41 ale niestety na tym biosie mój palnik wogóle nie chciał nagrywać żadnej płytki. Załącznik 13342 |
|
Czytam i czytam wasze posty,testuje,wgrywam,kasuje,resetuje,mecze tego mojego litka 1633s i doszedłem do wniosku ze każdy z tych biosów ma swoje zalety i wady.Teaz jestem na etapie BS0K (auto-bitsetting,crosflashing i zmienione koncepcje zapisu) po resecie epromu.Myślę jeszcze o modingu na 1653s,ale jeszcze poczekam na wykresy od kogoś kto już to zrobił.narazie przedstawiam moje wykresy wypalonych przezemnie płytek DVD z obecnie wgranego BS0K.
Załącznik 13334 Załącznik 13335 Załącznik 13336 |
Witam jaka jest najlepsza strategia dla TDK + i - tych niebieskich za ok 2,5 a jaka dla verbatimow + i - w tej samej cenie moze ktos ma doswiadczenia ??
moze ktos powie czy to wyglada kiepsko PAlilem na tdk - ?? ;) Pozdrawiam |
Witam, mialem 1213s ale mi padla po kilku dniach oddalem do sklepu dostalem 1633s wypalilem kilka plyt testowo na TDK "+" sprawdzilem bylo niezle. Wrzucilem nowszy bios jest teraz calkiem dobrze :piwo: .
Dozucam wyniki Esperanza x4 DVD "+" bios 1633s to BS41 |
Cytat:
''ale nie działa bit-setting'' Działa !!! :spoko: |
No właśnie - to który lepszy
Sony BY02 (tutaj działa bit-setting) czy może 1633s BS41 ? (tutaj nie trzeba przerabiać do 1653 - ale nie działa bit-setting) Jak z czasami dostępu ? czy może jednak starszy 1653 ? |
Z tego co widze to w omni nie mozna mu zaznaczyc "auto-bitsetting" :/
|
kurcze taki konkretny bios sie trafil a tu nic.... kamien w wode
no comment czy co, dopiero co jestem po aktualizacji do BS0K i oczywiscie czekam juz pare godzin na opinie expertow :mruga: to sie chlopaki uciesza bo nie trzeba krecic do 1653 |
Bios oficjalny - zobacz tu http://www.liteonamericas.com/us/download.htm
Jakie wnosi zmiany zobacz tu: |
Na stronach CodeGuys pojawil sie nowy BIOS do LiteOn-a SOHW 1633S, mianowicie BS41. Czy ktos juz probowal ? moze jakies wykresy ;) ?
Ps.: BIOS-u tego nie ma na oficialnej stronie LIteOn-a. Czy to jakis nieoficilany? |
widze ze do nec'a jak zawsze trzeba miec litka bo bez tego ani rusz :D
|
Cytat:
Witam! Sławku, zbliża się czas dokupienia do do mojego nec`a 3500 drugiej nagrywarki. Jakiego Litka aktualnie polecasz? Na tym nec`u zapis jest super ale czasem ma problemy z czytaniem płyt nagranych np. za wschodnią granicą. :)
|
Cytat:
Cytat:
Ja przerobilem moja SOHW-1633s na SOHW-1653s i oto wynik na Memorex x8 wypala x12 - przedstawiam obraz z testu |
Cytat:
Mam problem z Litkiem 1633S. Przy orginalnym biosie nie funkcjonuje zbyt normalnie. Mianowicie: - podczas uruchamiania kompa z plytka cd w srodku nastepuje restart windowsa i tak w nieskończoność i nie moge też zmazać żadnej płytki RW. Niech mi ktoś coś poleci bo dostaje przy tym szału dupy :/ . :help
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiesiek |
Cytat:
Dlatego nie potrzeba resetu eepromu. Można Omnipatcher'em włączyć auto-bitsetting. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Do modowania biosu BS04 używamy Omnipatchera 1.3.16b. http://codeguys.rpc1.org/patchers/dv...her-1.3.16.rar :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jak wgrać bios Teac'a dokładnie opisałem w tym temacie. Dobrze również wypala bios BS0K LiteOn'a, ale nie na wszystkich nośnikach i prędkościach. Nie testowałem najnowszego biosu BY02 Sony 710A. Może okazać się najlepszy. :) |
Prośba do SławkaJ.
Widzę, że się trochę napracowałeś i napewno wiesz już prawie wszystko. Poszę podaj: - który obecnie bios jest najlepszy do 1633, - skąd go pobrać, - czy warto go jeszcze poprawiać omnipatcher'em (mam wersję 1.3.16.1) |
Cytat:
podobnie jest 1613 na 1633 itd :D |
crosflashing ?
Czy ktoś wyjaśni mi co to jest za opcja "crosflashing" w omni.
tzn. co uzyskuje poprzez zaznaczenie tej opcji ? |
heh,wlasnie chodzilo mi o to,ze uwazam je za bardzo dobre plyty i cos mi sie nie chcialo wierzyc,ze moga byc felerne ;) ale ok,przeciez moga sie zdarzyc
|
Cytat:
|
Cytat:
Serdeczne dzieki |
Cytat:
Zmieniło się to od modelu 812 Gdzie Liteon przeszedł pod SONY A oznaczenia nagrywarek z LDW Zmieniły się na SOHW :D Cytat:
Tylko ja bałem się przerwać :mruga: |
Cytat:
Cytat:
|
no zgadza sie Verby cos sie pogorszyly :(
|
Cytat:
a co do verbatimow - TO TRAFIAJA SIE FELERNE SZTUKI u mnie w cake 10 sztuk - trzy sztuki wypalily sie do konca, ale ... pod koniec plytki byla jakas niewypalona "kropka" - poszly do reklamacji i dostalem nowe trzy sztuki. Zreszta caly ten cake byl jakis "lewy" - duzo bledow na poziomie PI 20-40 MAX na koncu plytek, plytki chodza bezproblemowo, bo moj stacjonarny DVD nie jest wybredny (chwala mu za to) i czyta nawet najwiekszy i najtanszy szmelc. Inny cake juz bezproblemowo - male i malo bledow. Ponizej obrazek pierwszy z lepszego cake ;) i palone jeszcze na CG3B teraz na CG3E - wiem ze to inna nagrywarka niz w temacie, zamieszczam celem pokazania, ze tez sa felerne sztuki drugi z tego felernego ;) Załącznik 12938 Załącznik 12939 |
mam problem z tym liteonikiem...jak mozna "naprawic" komunikat"nie mozna zapisac w trybie DAO"...wypalam gierke na verbatimie x4 i jest juz 100% i pojawia mi sie cos takiego...zrobilem to samo z platinumem i pojechalem go x4 i bylo ok...nie wierze ze to felerna plyta,bo verbatim do takowych nie nalezy a poza tym nagralem pare sztuk na nim tyle ze na innej nagrywarce...
z gory dzieki |
Cytat:
to po co piszesz na forum jak masz siebie |
Cytat:
Ne mówię tu o tobie :nie: Ale myślę, że bardziej odpowiednim zwrotem w wypowiedzi: "jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie" było by: "jak chcę z kimś na swoim poziomie pogadać - mówię do siebie" :mruga: |
@VIZZARD
no widzisz - ja też jak chcę z kimś inteligientnym pogadać - mówię do siebie. widac popularne zjawisko. |
@khamil
Jak mogłeś? :zly: Przez ciebie XSzuflaX nastukał tylko sześć postów pod rząd :buu: A mógł sam już prowadzić ten wątek Sam zadawać pytania i sam sobie odpowiadać ^_^ Wszystko zepsułeś! :klnie: :D @XSzuflaX Gratulacje! :roza: Choć do rekordu troichę ci zabrakło :smutny: No i o czywiście :sylwek: za odkrycie Ameryki :taktak: Że w każdym EEpromie Liteona jest SONY CORPORATION :spoko: |
dzieki więc... szkoda jednakże że nie świeci kolorowo...
z moich konsupcyjnych testów nagrywarki pali świetnie na najnowszym biosie TDK i VERBATIM na poziomie poniżej 10 PI i PIF na DVD + R... na shitach poniżej 100... najtańsze CDR w granicach 50 C1... czyli się cieszę... jak zobaczę gdzieś DVD + R DL x4 to sobie przerobię... na 1653 :) i dzięki za testy i wykresy - lubię sobie to poczytać :P |
Cytat:
fajny ten EEPROM :)
tak w ramach żartu - chciałem Was zapytać skoro macie 1633. Chodzi mi o diodę która świeci... otóż zawsze było tak że podczas odtwarzania świeciła na zielono, podczas wolnego nagrywania lub SMART BURN na żółto, a szybkiego nagrywania na czerwono - zgadza się? we wszystkich 851, 812, 832 itp... mój dzisiaj zakupiony 1633 podczas nagrywania swieci na zielono, podczas odtwarzania wcale nic nie świeci... Jak to jest u Was? bardzo mnie to nurtuje - bo nagrywając godzinami płytki bardzo lubię patrzeć jak godzinami miga lampka, i wiem po co to robi z drugiego końca pokoju... no nie wiem - jeżeli to jest usterka będę reklamować... co mi tam strategie zapisu, jak nie miga na czerwono? a może przy zabawie z biosami się coś po******yło? no nic - jestem przybity i zawiedziony :( nie dołącze wykresów... i tak jest ich dużo :) ale moje pytanie jest całkiem powazne... |
I jeszcze jedna sprawa mnie zastanowila:
Jak polecali wszyscy przed "Reset-em" EEPROMA zrobilem sobie jego kopie [EEPROM Utility 1.3.2]. EEPROM pochodzi z 2 dniowej nagrywarki i jedynie BIOS byl aktualizowany z wersji BS0C do BS0K (Zadnych modow, podmianek itp). Wczoraj postanowilem sobie go podgladnac w notatniku i patrzcie co znalazlem: L_Z***8224; Ď***8216; ęAŽj***65533;ŽP, ***8482; ***166;=bŹ***65533; c b ę˙˙˙˙˙˙ˇ***8240;9<EJNLL˙˙˙˙˙˙˙fMSONY CORPORATION ÷řç ŕ***127;˙20040825 ˙˙***8482;˙˙˙˙˙˙ţPca 0š***8222; ***402;***8212;b"Š***8230;Ž OŚ;PY***8482;Ź L P_AM0***8211;***8240; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***127;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***8240;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙***174;ż8xj-***172;***8221;;¸gžĂy***8216;***8218;˙˙˙˙˙˙˙˛˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ K3B/.˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ***710;˙ý˙ó@˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ 4 d3˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Ą˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙ , H˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙***8249;˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ L ***65533; ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ R ˙TST2 ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙ ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ R ˙TST2 ˙˙˙TST1 ˙ ˙˙˙ Moze jest pewna zaleznosc pomiedzy EEPROM-ami a wgrywanymi BIOS-ami moze w roznych EEPROM-ach sa rozne wpisy i moze EEPROM od Teac-a lub Sony-ego najlepiej spisuje sie z danym BIOS-em od danego producenta ? A moze odkrylem ponownie "Ameryke" ;-) To tak z moich spostrzezen W zalaczniku moj EEPROM |
Jeszcze CD-R TDK D-View, audio palone x8 na LiteOn SOHW 1633S@LiteOn SOHW 1653S [CS02]
Odczyt max - wynik wyborny jakosc dysku 99 |
Aby namacic dodaje jeszcze dzisiejszy wyczyn czyli:
LiteOn SOHW 1633S@LiteOn SOHW 1653S [CS02] (OmniPacher 1.3.6: opcje:"Increase DVD+/-R/R9/RW reading speed"; "Fix the "dead drive blink" / Enable cross-flashing"; "Enable auto-bitsetting"; oraz wprowadzajaca zalecane strategie zapisu ver. 2-12. Procedura: Kasowanie EEPROMU Wgranie BIOSA Kill ASPI v1.8 Odinstalowanie pomocniczego kanalu IDE Restart Instalowanie pomocniczego kanalu IDE Instalowanie napedu LiteOn SOHW 1633S@LiteOn SOHW 1653S [CS02] Restart Install ASPI 1.8 Restart Test w KProve v2.4.2 Platinum DVD+RW x4[RICOHJPNW11] Obserwacje: - naped pracuje ciszej niz LiteOn SOHW 1633S@Teac DV-W516G [B4S6] - tryb UDMA 66 - najlepszy zapis DVD+RW [Testowego] - support dla zmiany Book Type Chyba zostaje przy tej opcji. |
A wiec test wypadl nastepujaco:
KProbe 2.4.2 Platinum DVD+RW[RICOHJPNW11]@LiteOn SOHW 1633S [BS0K] Platinum DVD+RW[RICOHJPNW11]@Teac DV-W516G [B4S6] Z obserwacji: -Znacznie lepiej na LiteOn SOHW 1633S [BS0K]@Teac DV-W516G [B4S6] -Lepiej tez pala sie plytki CD-R [Gowniane Hawki od Fronted] -Nie ma supportu dla zminay Book Type w programie Bit Setting Utility v1.2.0 -Nie dziala funkcja Enabe Auto-BitSetting ;( [OmniPacher 1.3.16] -Kolejny burn bez pelnego czyszczenia plyty [Tylko TOC] juz wypadl gorzej. -Lepiej jednak niz na LiteOn SOHW 1633S [BS0K]. Moje pytanie: Czy te Platinuim-y warte sa czegokolwiek i czy to sa nosniki dobre? Bo kiedys byly szczegolnie te od Ritek CO? |
Ok zflash-owalem LiteOn-a SOHW 1633S [BS0K] na Teac-a DV-W516G [B4S6]
Pierwsze co zauwazylem to ze naped stal sie glosniejszy ;( podczas zgrywania filmow z dysku wyraznie slychac szum ktory nie pojawial sie na "czystym" LiteOn-a SOHW 1633S [BS0K]. W Kprobe v2.4.2 przy tescie x4 jest jednak tak samo cicho, wiec moze poprostu BIOS Teac-a ma wieksza tolerancje do nosnikow i szybciej je "rozkreca". Zaraz bede palil plyte DVD+RW Platinum wiec zamieszcze wyniki. Zreszta stary wykres robiony na LiteOn-a SOHW 1633S [BS0K] juz jest na formu pare stron wczesniej. |
Cytat:
Teraz tylko sie zastanawiam nad tymi trybami UDMA jutro podejme decyzje i jak cos to zflashuje LTNFlash-em v1.2.4 i zobacze czy lepiej. |
Biosy od Teac'a 516G pasują bez modowania bezpośrednio do LiteOn'a 1633S. Trzeba tylko posiadać bios Teac'a w wersji bin i następne oryginalne można wgrywać bez patchowania z pliku exe.
Różnica jest taka, że Teac pracuje w UDMA2 a LiteOn UDMA4. :) |
Pytanie mam jeszcze do Slawekj-a.
Dlaczego te BIOSy od Teac-a nie sa na stronie http://codeguys.rpc1.org/ czy nie sa w pleni supportowane ? |
Cytat:
|
Cytat:
THX |
Scenka z dzisiejszej gieldy ze stanowiska obok:
-Dzien dobry czy jest nagrywarka DVD LiteOn ?? -Tak jest -A w jakiej cenie ?? -xxx, ale ja bym Panu nie radzil LiteOna. W podobnej cenie mamy np. Teaca :D |
Cytat:
Bios bin Teac'a B4S6 : |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
No i skad mam wziac ten bios bo jak scigam .exe ze strony "ftp://ftp.teac.co.jp/pub/dspd/download/firmware/dvdrw/FWUPDVW516G01.EXE" to omni pacher nie rusza tego pliku (wersja 1.3.16) oczywisce po rozpakowaniu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heja
Poszukuję Clone DVD 2.5.3.3. Oczywiście z krackiem i po polsku. Macie jakieś linki?? Mam kilka kraców do tej wersji clona, ale nie działają... |
Płytki wypalone Nero 6.6.0.1 kolejno tym samym plikiem ISO.
Memorex +RWx4 palony x4 na LiteOn 1633S bios BS0K. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12737&stc=1 Memorex +RWx4 palony x4 na LiteOn 1633S@Teac 516G bios B4S6 Omnipatcher 1.3.16 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12738&stc=1 DVDInfopro Memorex +RWx4 palony x4 na LiteOn 1633S@Teac 516G bios B4S6 Omnipatcher 1.3.16 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12744&stc=1 Disc Quality Test Memorex +RWx4 palony x4 na LiteOn 1633S@Teac 516G bios B4S6 Omnipatcher 1.3.16 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12743&stc=1 Mniejsze błędy PI/PIF na biosie Teac 516G B4S6. Powrót do LiteOn1633S@Teac516G. :taktak: :) |
Płyta Verbatim 4x nagrana z prędkością 4x 1213s@1633s
http://info.wsisiz.edu.pl/~dwalczyk/3.png Trochę dużo PIF-ów :-( |
A to linki do moich ostatnich testów:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...122#post340122 (w temacie jest kilka) i: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...363#post346363 |
Cytat:
-- Pzdr. Sławek |
heheh jak dalej tak pojdzie to moze zobaczycie skale na minusie 8 )
|
@hegan "oto wynik calej wypalonej dvd+r (7 plyta po restarcie eeproma)"
No git wypalona płyta. :piwo: |
Cytat:
Cytat:
http://free.of.pl/h/hegan/kprobe/7dvdwypalone.JPG |
Cytat:
|
OK znalazłem :peace:
Winny okazuje się być ........... tryb UDMA 4 ... Taśma oczywiście 66/133. Po ręcznym ustawieniu na UDMA 2 wszystko jest OK :) Tzn. nie do końca... bo odczyt zasadniczo jest lepszy w UDMA 4... Dziwna jakaś ta palarka ... chyba jednak zostawię sobie Neca - doradźcie PLEASE! -- Pzdr. Sławek |
Cytat:
Zaczyna mnie to drażnić :klnie: (( Coraz bardziej skłaniam się jednak ku N3500 (chyba) :) Zwłaszcza, że ten ostatni pali Platinium DVD+R x8 z prędkością x12 i to całkiem nieźle ... :) No chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Biosów od Sony i Memorexa też już próbowalem - dalej kicha :( -- Pzdr. Sławek |
Cytat:
Verbatim, TDK, Dysan, itp. Sprawdź zresztą na forum :czytaj: |
Witam
Bardzo mi się podobają umieszczane w tym temacie wykresy. Dzisiaj kupiłem bohaterkę tego tematu czyli nagrywarkę 1633S i moje wyniki troszkę ;) się różnią od waszych. http://members.lycos.co.uk/ntmaqu/1633.jpg Powyższe zdjęcie płytka polecona mi w sklepie DVD-R OMEGA x4 .Więcej wykresików nie ma sensu zamieszczać ale na DVD-RW CREATION śr PI=40 PIF 1.5 a na DVD-R VERBATIM x4 PI=270 PIF=2.4. I teraz moje pytanie do Was - jakie kroki powinienem podjąc by mieć podobne wyniki do waszych ?? Zaznacze, że jestem zielony jeżeli chodzi o palenie DVD. Bios w nagrywarce był BSOC ale zmiana na BSOK nic nie dała jeżeli chodzi o te wyniki. Płytki chodzą bez problemu tzn nie ma błedów odczytu a czasy dostępu są w normie. Z góry dzieki za komentarze do tego!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:39. |