![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
![]()
[QUOTE=VIZZARD]To jest temat o biosach, a nie o cudach
![]() ![]() Przestańcie po prostu oszczędzać po kilkanaście groszy I szarpnijcie się na lepsze płytki Espery, czy to DVD+R czy to DVD-R są jak totolotek Jedni mają szczęście ![]() Inni nie ![]() A obok Litka nawet ich nie kładźcie ![]() calkowita racja... co oni kurna nagrywaja na tych dvd .. ze musza ich tony zuzywac ..., 4,7 gb to nawet jakbym nagral wszystkie dane z mojego kompa czyli z 80 gb i 160 gb to jest jakies 48 plyt, a dyski nie sa pelne wiec liczac ze na tdk po 3 zl !! ze zwyklego komputerowego a nie kompa to jest 144 zl .. wiec moze niektorzy przez wypalanie plyt na dvd rw ogrzewaja pokoj ![]() hehehe zartowalem .. a tak powaznie , kiedys skusilem sie na datexy do cdrw, zamiast o 20 gr drozsze platinumy .. efekt taki ze juz teraz te datexy potrafia sie zacinac przy odtwarzaniu w wind media playerze np .. wnioski nasuwaja sie same.. natomiast platinumy tdk werbatim, dysan, ricoh , samsung i sony ida bez problemu... chyba to o czyms swiadczy. ale polacy lubia szajs .. i najtansze rzeczy dlatego tyle Pand i Uno jezdzi .. ![]() pewnie mnie tu zara zjedza za ten komentarz hehe |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() I napisz jakie są oznaczenia na tych twoich ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2004
![]() |
wiesz raczej to nie jest szczescie bo chyba kazdemu na esperach + pali
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Rozmawiałem z Turbonim, że zamieści w swoim temacie o Plextorze Testy podobnych Esper co ja podałem w moim temacie (link powyżej) Radzę tam spojrzeć za jakiś czas ![]() I trochę więcej poczytać ![]() Bo to, że pali - to pikuś Ale jak pali ![]() To subtelna różnica ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
po primo jak ustawisz dobrze bios nagrywarki to pali bez problemu i na esp - wstarczy troche inwencji tworczej
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Hmm.. czytalem tamten topic [przynajmniej poczatek... po pewnym czasie te wykresy zaczynaja byc nuzace
![]() ![]() Az zrobilem test i takie oto byly wyniki Kod:
Date : 2005-01-29 19:23:15 Model : 1-0-1-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1653S CS02 Disc : UNKNOWN , Unknown disc type Speed : 4x Scanned range : 0:2:0 (0) - 1820362 PI Max : 12 PI Average : 1,96 PI Total : 23388 PIF Max : 3 PIF Average : 0,09 PIF Total : 1021 ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2005
![]() |
Cytat:
zmieniłem bios ale dalej nie działa |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]()
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 29.01.2005 o godz. 21:32 |
![]() |
![]() |
#24 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Cytat:
![]() Magiczną różdżką? ![]() Musisz zacząć więcej czytać ![]() A także zrozumieć, że choćbyś miał najlepszy palnik świata (ciekawe jaki to ![]() A płyty były do dupy To i tak na koniec palenia biegniesz po papier toaletowy ![]() Chcesz to podeślę ci jedną z tych Esper co mam teraz I pokażesz nam tu wszystkim, co ten twój magiczny bios potrafi? ![]() Te Espery nie palą się dobrze ani na Plexie, ani na Benku ani na Necu Więc nie rozpowiadaj bajek ![]() Są oczywiście sposoby, np. zmiana strategii, zmiana prędkości, inny bios, itp. Ale czasami to wszystko o kant tyłka można sobie rozbić ![]() A te Espery o których mowa na Litku palą się mniej więcej tak |
||
![]() |
![]() |
#26 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ich opis też jest w temacie o Esperanzach z Geant ![]() |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() plytka Esperanza DVD+R x4 od AML01 identyfikator na pierscieniu DVD+R 4L151 i dalej wytloczone IFPI FW09. i nie mow mi ze to wina biosu bo nie tylko mi sie zle pala a plytka byla palona na Plextorze Px-716A i podobnie (troche gorzej) wychodzi na Benq 1620 wiec to nie jest ze trzeba ustawic bios zeby dobrze palila tylko wina plyt. jak nie znasz sie na testach PlexTools to moge ci zamiescic maly opis co i do czego i jak sie to je a normy to sa bardzo podobne - wrecz identyczne jak k-probe czy inne programy ale jak chcesz to cie uswiadomie a na zakonczenie masz jej wykres
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#28 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja esperka miała na pierścieniu FW07. Nie kupuje tego szajsu.
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 29.01.2005 o godz. 23:01 |
![]() |
![]() |
|
|