![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
parę próbek płytek jest tu, popatrzcie sobie na Esperanzy i Verbatimy - wyniki IMHO niezłe, więc raczej nie chodzi tutaj, jak napisał VIZZARD, o złą jakość płyty
zresztą, jak już pisałem - problem nie jest z odczytem płyty tylko pojawia się przy wkładaniu płytki do napędu - tak jakby nie mógł "chwycić" tej płytki, zczytać indeksu czy co tam jeszcze @alf_red: pracuje w DMA, dokładnie w UDMA mode 4 (albo 5, nie pamiętam), mam jako master, ale nie na osobnej taśmie, bo mi brakło kontrolera, ale jest przypięty razem z palnikiem Teac'a, razem ich nie używam nigdy firmware, CS02, nie zmieniany, nie dotykany... nie używam innych płyt niż Verbatimy, czasem jak mi nie zależy na danych albo nagrywam dla kogoś ![]() PS. taki jeszcze mały offtop - nagrywałem wczoraj 3 płyty jedna po drugiej, po każdej płycie zapuszczany scandisk i kprobe - jako pierwsza i druga była spalana Verbatimka, jako trzecia Esperanza... pierwsza Verbatimka się po prostu "spaliła" (zdarzyło mi się pierwszy raz), poszła do kosza, wynik z II-go Verba po prostu mnie zszokował, PIF miał około 40 (nie chcę kłamać, ale nie pamiętam z "głowy" a obrazek mam w domq) i to gdzieś tak pify zaczęły się pojawiać około 60% płytki - i teraz nie wiem, czy: a. felerne płyty (mimo iż MCC003, ale może trafiłem na jakąś uszkodzoną partię - nowe płyty z pudełka) b. napęd się "przegrzał" od ciągłej eksploatacji (zrobie jeszcze dziś na świeżo kolejne testy tych płyt) c. Litek już do wymiany? czy po kilku miesiącach może już szwankować? to by może tłumaczyło także te "przycinki" sam już nie wiem... ![]()
:: powered by Black Folk Szanty Metal :: :: powered by Irish Folk :: :: powered by Stary Port :: Ostatnio zmieniany przez raven66 : 06.05.2005 o godz. 11:27 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zarówno przy odczycie, jak i przy wkładaniu i próbie "zaskoczenia" ![]() Ale w twoim przypadku faktycznie płytki sa nagrane raczej dobrze Proponował bym w takim razie - jak już radzili - zabawę z taśmami i konfigiem na IDE A nóż widelec ... ![]() ![]()
![]() |
#18 | ||
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
więc jeśli "na co dzień" jest w porządku, to nie wiem co by miała dać zabawa z taśmami
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
Może jednak zarezykujesz zmianę na wyższy biosik? Najgorsze co może Ciebie spotkać to powrót do zrobionego backup`u....
A co do przegrzania, to wątpię. Rekordowo na 1653s wypalone pod rząd 12xcdaudio prędkość zapisu x16, 6xdvd prędkość zapisu x4. A w sumie palę raczej sporo (płyt ma się rozumieć ;-) i niczego negatywnego nie zauważyłem. |
![]() |
![]() |
#21 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ważne jest żeby żeby ci było dobrze i żeby zabawa była dobra ![]() I żeby głowa nie bolała na drugi dzień :\ ![]()
![]() |
#22 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
Ja u siebie też zauważylem podobne objawy - wygląda to tak jakby laser nie mógl znaleźć początku ścieżki - po rozpędzeniu następuje ten trzask i powtorka za chwilę, zwykle do trzech razy sztuka. ![]() Mam na to radę - olej to ![]() ![]() Vizzard - na Ciebie to już żaden MOD uwagi nie zwraca - szkoda czasu - niektórych zreformować już nie można ![]() ![]() Ps.Raven66 - twoje wykresy palenia Esper obalają mit na biosie CS02 ich wypalić się ... nie dało (ponoć brak lub do dupy strategia) ![]()
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 06.05.2005 o godz. 20:48 |
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#24 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Pytam się i pytam Dlaczego po modernizacji forum powadomienia mi na e-mail nie przychodzą ![]() A tu odpowiedzi ni chu chu :\ ![]() BTW No to może dać do serwisu tego Litka Dadzą nówkę funkiel, nie jeżdżoną ![]()
![]() |
#25 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#26 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Nawet nie zauważyłem !!! ![]() Dzięki za zwrócenie uwagi ![]() ![]()
![]() |
#27 |
![]() |
Vizzard - jestem pod wrażeniem
![]() Zagladam ci ja do ustawień - a tam reputa ![]() patrze od kogo - a to sam czarodziej ![]() spoglądam na swoj avatar - myślałem że się sam zmienił może ![]() a morda dalej ta sama - muchy na swoim miejscu 8 ) Czyżbyś wreszcie się przyzwyczaił ![]() Ps. Dzięki ![]()
#28 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ano! Wiesz, sam sobie zapracowałeś na tę reputę i sam jesteś sobie winien ![]() A po dwustu pięćdziesięciu kilku postach oglądania tego avataru Chyba się przyzwyczaiłem Ale jeszcze nawiążę do tego, że to nie tylko samo przyzwyczajenie przez oglądanie Po prostu przez siebie przekonałeś mnie do niego ![]() Czy aby nie nazbyt skomplikowanie? ![]() ![]()
![]() |
#29 |
![]() |
Hehe!
Zrozumiałem! ![]() I ciesze się ![]() Aż mam ochotę Cię ![]() I odwzajemnić moją nieskrywaną radość ![]() Ale niestety dalej nie mogę ![]() Więc musisz nadal czekać... ![]() Pozdrawiam ![]() Ps. Zapomniałem dodać, że ta reputka ma dla mnie szczególną wartość ![]()
#30 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Czekałem tyle, to i jeszcze poczekam ... ![]() ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 07.05.2005 o godz. 23:42 |
|
![]() |
![]() |
|
|