Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2004, 18:59   #16
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question

Cytat:
Napisany przez Bartek15
No to nie ma nic nowego
Nowych nosnikow moze i nie ma - ale pewnie sa inne zmiany,poczekamy jak ludzie z codeguys i calej reszty maniakow zareaguja,a ja dalej szukam czegos do poczytania o omnipatcher i tych zaptaszkowanych opcjach i wychodzi na to ze nie umiem uzywac google
bennyone jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2004, 19:18   #17
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez bennyone
Nowych nosnikow moze i nie ma - ale pewnie sa inne zmiany,poczekamy jak ludzie z codeguys i calej reszty maniakow zareaguja,a ja dalej szukam czegos do poczytania o omnipatcher i tych zaptaszkowanych opcjach i wychodzi na to ze nie umiem uzywac google
przeciesz dalem ci linka na temat omni
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97590
jeszcze raz daje
legion jest offline  
Stary 24.09.2004, 19:24   #18
bennyone
Niedzielny Palacz

Thumbs up

Cytat:
Napisany przez legion
przeciesz dalem ci linka na temat omni
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=97590
jeszcze raz daje
Tak ale tam jest tylko na temat tych biosow a nie samego softu i co dane zaptaszki robia(General Patches),poki co kolacja czeka,ale poczytam wnikliwie w nocy(bez kolka myszki ) moze i sie o tych biosach czegos dowiem-ciekawe czy sa lepsze od oficjalnego SV0B
bennyone jest offline  
Stary 24.09.2004, 19:31   #19
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
moim zdaniem VS0B oficjalny to bedzie to samo co nie oficjalne VS0B ale moze sie myle ale waga oficjalnego VS0B jest tak sam co VS0A wiec pewnie tylko dodali nosniki i nic wiecej
legion jest offline  
Stary 24.09.2004, 21:07   #20
bennyone
Niedzielny Palacz

Unhappy

Cytat:
Napisany przez legion
moim zdaniem VS0B oficjalny to bedzie to samo co nie oficjalne VS0B ale moze sie myle ale waga oficjalnego VS0B jest tak sam co VS0A wiec pewnie tylko dodali nosniki i nic wiecej
No to polecieli w kulki, zostaje omni i tyle - to w takim razie poczytam sobie o tych opcjach a moze po prostu uzyje biosu na bazie SV0B tam na forum czytalem troszke i ludzie sie ciesza w sumie z tych nieoficjali, swoja droga wolalbym sam dorwac soft do jak to codeguys okreslili unscramblingu i zrobic z oficjalnego SV0B wersje pod Omni-pozniej lektura co by mi sie przydalo wlaczyc(general patches) i juz....
bennyone jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:05   #21
legion
XII

ja juz mam z oficjalnego biosu ze strony wyciagniety bin od kolegi @turboniego dla niego
chcesz moge ci wyslac i przejedziesz sobie go omni
legion jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:36   #22
bennyone
Niedzielny Palacz

Cytat:
Napisany przez legion
ja juz mam z oficjalnego biosu ze strony wyciagniety bin od kolegi @turboniego dla niego
chcesz moge ci wyslac i przejedziesz sobie go omni
Milo by bylo, benny()gorzow.mm.pl
Tylko jeszcze trzeba by wiedziec czym tego bina wbic do nagry(tylko cos prostego bez ryzyka wduszenia niewlasciwego guzika)-omniego i tak uzyje w trybie "Apply recommended DVD meadia tweaks" no moze dam jeszcze opcje autobitsetting, na upartego moglbym po prostu uzyc gotowizny CG3B-zawsze mozna pozniej wrocic do poprzedniego biosu - szkoda tylko ze to wszystko jest takie zakrecone i probujac to ogranac mam zawroty-czuje sie jakbym musial drugi doktorat zrobic z zapisu cyfrowego...

Dzieki wszystkim za to ze sie nie wkurzaja i nie krzycza czegos w rodzaju NTG RTFM itp bez urazy ale mozecie byc przedszkolankami albo nauczycielami z taka cierpliwoscia
bennyone jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:41   #23
legion
XII

juz wyslalem ci
wbiesz go tym ltnflash124:
http://myweb.hinet.net/home4/karr/ltnflash.zip
legion jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:44   #24
bennyone
Niedzielny Palacz

Exclamation

Cytat:
Napisany przez legion
Tak na marginesie to ktos sprawdzal VS0A i VS0B i lista mediow byla taka sama po 213 wiec nie wiem co sie tam zmienilo-czyzby nic?
bennyone jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:58   #25
legion
XII

no calkiem mozliwe ale trzeba po testowac i zobaczyc ale mysle ze dodali tylko nosniki ale moze cos po kabinowali kto wie
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 00:38   #26
bennyone
Niedzielny Palacz

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez legion
juz wyslalem ci
wbiesz go tym ltnflash124:
http://myweb.hinet.net/home4/karr/ltnflash.zip
deadlink u mnie-i wlasnie przeczytalem ze CG3B jest ustrojony na jakosc zapisu
a Omni i cale te jego writing strategies na szybkosc i tu kurde dylemat - jakosc czy predkosc-autor CG3B stwierdza ze niektore napedy beda stawaly co jakis zeby rekalibrowac laser i takie tam inne pierdy,wspomina tez ze mozliwe sa pewne(spikes) na wykresach(stopy na rekalibracje lasera odzwierciedlaja sie na plytce i jakosci zapisu w tym miejscu?) co w sumie nie wiem czy swiadczy o bledzie-ja juz sam sie zamieszalem po takiej czytanej dniowce

Aha i jednawazna kwestia Job:Update to oczywiste ale czy znznaczyc Update Boot Code
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 00:53   #27
legion
XII

Update tylko i gogogogo
ja ma ustawione tylko to i najlepiej mi pali:
-autobitsetting
-force-fallback
-dead drive blink
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 04:03   #28
bennyone
Niedzielny Palacz

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez legion
Update tylko i gogogogo
ja ma ustawione tylko to i najlepiej mi pali:
-autobitsetting
-force-fallback
-dead drive blink
no i tak zrobilem-resetowac nie resetowalem kompa bo chyba nie chcialo
ale z zabawniejszych rzeczy to w LTnFlashu nie bardzo ustawia samo wlasciwy naped do flashowania i przez pomylke sflaszylem swojego 165H-ale na szybkiego wgralem shaczony by CG-ch12(cichsze dzialanie) i drajw smiga w sensie odtwarza filmy i takie tam -no to tyle o 4 rano czlowiek jak sie pomyli to chyba normalne
Czekam na wasze testy SV0B bo widze w jednym watku ala stick juz sie nimi wymieniacie
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 06:33   #29
kondziorek
Registered

Data rejestracji: 26.08.2004
kondziorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!
ja rowniez poczytalem troche na temat tego nowego CG3B i tak mi sie to spodobalo, ze teraz moj Litek jest CG3B...
Jakosc nagrywania sie znacznie poprawila... a co do predkosci 8x, dla full-plytki DVD-Video na biosie VS0A przeszly niepomyslnie
poprostu ogladajac na stacjonarce, przy koncu filmu, nagle przerywa, albo sciezki przeskakuje, najwyrazniej gubi sciezke...
wiec od razu, jak w opisie do CG3B znalazlem, ze zrobiony byl pod katem jakosci, a nie szybkosci, to go wgralem.
i jestem bardzo zadowolony, z testow, ktore przeprowadzilem, Litek mi pali jak burza, a przy Video i predkosci 8x nie wywala...
Pozdrawiam i polecam te nowe przerobki!!!

a zeby nie byc goloslownym, przedstawie tu jeszcze testy palenia na tym nowym biosie:

a ta szpileczka, to pewnie byl ten stop na rekalibracje...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Liteon SOHW832 VS0A Omnipatch itp-philips-rx8-8xnagrane.jpg   Liteon SOHW832 VS0A Omnipatch itp-verbx4cg3b.jpg  
kondziorek jest offline  
Stary 25.09.2004, 11:33   #30
legion
XII

@kondziorek juz ci kiedys mowile ze robisz bledy pierszy wykres ustawiales na 8X (patrz jakia masz tam szpilke masz ustaiwone remove spike?)a ma byc na 4x a drogi no media trzeba kprobe ponownie uruchomic bo nie wykryl nosnika

Ostatnio zmieniany przez legion : 25.09.2004 o godz. 11:36
legion jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: