![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Cytat:
Tylko jeszcze trzeba by wiedziec czym tego bina wbic do nagry(tylko cos prostego bez ryzyka wduszenia niewlasciwego guzika)-omniego i tak uzyje w trybie "Apply recommended DVD meadia tweaks" no moze dam jeszcze opcje autobitsetting, na upartego moglbym po prostu uzyc gotowizny CG3B-zawsze mozna pozniej wrocic do poprzedniego biosu - szkoda tylko ze to wszystko jest takie zakrecone i probujac to ogranac mam zawroty-czuje sie jakbym musial drugi doktorat zrobic z zapisu cyfrowego... Dzieki wszystkim za to ze sie nie wkurzaja i nie krzycza czegos w rodzaju NTG RTFM itp bez urazy ale mozecie byc przedszkolankami albo nauczycielami z taka cierpliwoscia |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
a Omni i cale te jego writing strategies na szybkosc i tu kurde dylemat - jakosc czy predkosc-autor CG3B stwierdza ze niektore napedy beda stawaly co jakis zeby rekalibrowac laser i takie tam inne pierdy,wspomina tez ze mozliwe sa pewne(spikes) na wykresach(stopy na rekalibracje lasera odzwierciedlaja sie na plytce i jakosci zapisu w tym miejscu?) co w sumie nie wiem czy swiadczy o bledzie-ja juz sam sie zamieszalem po takiej czytanej dniowce Aha i jednawazna kwestia Job:Update to oczywiste ale czy znznaczyc Update Boot Code |
|
|
|
|
|
#4 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
no calkiem mozliwe ale trzeba po testowac i zobaczyc ale mysle ze dodali tylko nosniki
ale moze cos po kabinowali kto wie
|
|
|
|
|
#5 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Update tylko i gogogogo
![]() ja ma ustawione tylko to i najlepiej mi pali: -autobitsetting -force-fallback -dead drive blink |
|
|
|
|
#6 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
ale z zabawniejszych rzeczy to w LTnFlashu nie bardzo ustawia samo wlasciwy naped do flashowania i przez pomylke sflaszylem swojego 165H-ale na szybkiego wgralem shaczony by CG-ch12(cichsze dzialanie) i drajw smiga w sensie odtwarza filmy i takie tam -no to tyle o 4 rano czlowiek jak sie pomyli to chyba normalne ![]() Czekam na wasze testy SV0B bo widze w jednym watku ala stick juz sie nimi wymieniacie |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered
Data rejestracji: 26.08.2004
![]() |
witam!
ja rowniez poczytalem troche na temat tego nowego CG3B i tak mi sie to spodobalo, ze teraz moj Litek jest CG3B... Jakosc nagrywania sie znacznie poprawila... a co do predkosci 8x, dla full-plytki DVD-Video na biosie VS0A przeszly niepomyslnie ![]() poprostu ogladajac na stacjonarce, przy koncu filmu, nagle przerywa, albo sciezki przeskakuje, najwyrazniej gubi sciezke... wiec od razu, jak w opisie do CG3B znalazlem, ze zrobiony byl pod katem jakosci, a nie szybkosci, to go wgralem. i jestem bardzo zadowolony, z testow, ktore przeprowadzilem, Litek mi pali jak burza, a przy Video i predkosci 8x nie wywala... Pozdrawiam i polecam te nowe przerobki!!! a zeby nie byc goloslownym, przedstawie tu jeszcze testy palenia na tym nowym biosie: a ta szpileczka, to pewnie byl ten stop na rekalibracje... |
|
|
|
|
#8 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
@kondziorek juz ci kiedys mowile ze robisz bledy pierszy wykres ustawiales na 8X
(patrz jakia masz tam szpilke masz ustaiwone remove spike ?)a ma byc na 4x a drogi no media trzeba kprobe ponownie uruchomic bo nie wykryl nosnika
Ostatnio zmieniany przez legion : 25.09.2004 o godz. 11:36 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
malo mam plytek dvd+r jak narazie zeby cwiczyc zapisywanie na biosach roznych narazie mam twoja modke ale zapis na CG3b i pozniej tes byl jakis taki... przerywany(spikes) i jakos mnie to wkurzalo niedlugo zobacze jak to sie ma do twojego vs0b-trzeba tylko dorbniaki zebrac na pare dvd+r espery
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
no nieefektywnie bo 4x w kp powinien ustawic i nie bylo by tej szpilki no bios jest oki ale jednak to nie jest to czego mi bylo trzeba
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
no ale jak wiesz kazdy litek inaczej sie zachowuje u ciebie moze palic super na CG3B a u mnie na oficjalnym VS0B tak to jest wlasnie z litkami
takze wazny jest program do nagrywani
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat: