Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2004, 22:36   #1
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
ja juz mam z oficjalnego biosu ze strony wyciagniety bin od kolegi @turboniego dla niego
chcesz moge ci wyslac i przejedziesz sobie go omni
Milo by bylo, benny()gorzow.mm.pl
Tylko jeszcze trzeba by wiedziec czym tego bina wbic do nagry(tylko cos prostego bez ryzyka wduszenia niewlasciwego guzika)-omniego i tak uzyje w trybie "Apply recommended DVD meadia tweaks" no moze dam jeszcze opcje autobitsetting, na upartego moglbym po prostu uzyc gotowizny CG3B-zawsze mozna pozniej wrocic do poprzedniego biosu - szkoda tylko ze to wszystko jest takie zakrecone i probujac to ogranac mam zawroty-czuje sie jakbym musial drugi doktorat zrobic z zapisu cyfrowego...

Dzieki wszystkim za to ze sie nie wkurzaja i nie krzycza czegos w rodzaju NTG RTFM itp bez urazy ale mozecie byc przedszkolankami albo nauczycielami z taka cierpliwoscia
bennyone jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2004, 22:41   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
juz wyslalem ci
wbiesz go tym ltnflash124:
http://myweb.hinet.net/home4/karr/ltnflash.zip
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 00:38   #3
bennyone
Niedzielny Palacz

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez legion
juz wyslalem ci
wbiesz go tym ltnflash124:
http://myweb.hinet.net/home4/karr/ltnflash.zip
deadlink u mnie-i wlasnie przeczytalem ze CG3B jest ustrojony na jakosc zapisu
a Omni i cale te jego writing strategies na szybkosc i tu kurde dylemat - jakosc czy predkosc-autor CG3B stwierdza ze niektore napedy beda stawaly co jakis zeby rekalibrowac laser i takie tam inne pierdy,wspomina tez ze mozliwe sa pewne(spikes) na wykresach(stopy na rekalibracje lasera odzwierciedlaja sie na plytce i jakosci zapisu w tym miejscu?) co w sumie nie wiem czy swiadczy o bledzie-ja juz sam sie zamieszalem po takiej czytanej dniowce

Aha i jednawazna kwestia Job:Update to oczywiste ale czy znznaczyc Update Boot Code
bennyone jest offline  
Stary 24.09.2004, 22:58   #4
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no calkiem mozliwe ale trzeba po testowac i zobaczyc ale mysle ze dodali tylko nosniki ale moze cos po kabinowali kto wie
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 00:53   #5
legion
XII

Update tylko i gogogogo
ja ma ustawione tylko to i najlepiej mi pali:
-autobitsetting
-force-fallback
-dead drive blink
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 04:03   #6
bennyone
Niedzielny Palacz

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez legion
Update tylko i gogogogo
ja ma ustawione tylko to i najlepiej mi pali:
-autobitsetting
-force-fallback
-dead drive blink
no i tak zrobilem-resetowac nie resetowalem kompa bo chyba nie chcialo
ale z zabawniejszych rzeczy to w LTnFlashu nie bardzo ustawia samo wlasciwy naped do flashowania i przez pomylke sflaszylem swojego 165H-ale na szybkiego wgralem shaczony by CG-ch12(cichsze dzialanie) i drajw smiga w sensie odtwarza filmy i takie tam -no to tyle o 4 rano czlowiek jak sie pomyli to chyba normalne
Czekam na wasze testy SV0B bo widze w jednym watku ala stick juz sie nimi wymieniacie
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 06:33   #7
kondziorek
Registered

Data rejestracji: 26.08.2004
kondziorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!
ja rowniez poczytalem troche na temat tego nowego CG3B i tak mi sie to spodobalo, ze teraz moj Litek jest CG3B...
Jakosc nagrywania sie znacznie poprawila... a co do predkosci 8x, dla full-plytki DVD-Video na biosie VS0A przeszly niepomyslnie
poprostu ogladajac na stacjonarce, przy koncu filmu, nagle przerywa, albo sciezki przeskakuje, najwyrazniej gubi sciezke...
wiec od razu, jak w opisie do CG3B znalazlem, ze zrobiony byl pod katem jakosci, a nie szybkosci, to go wgralem.
i jestem bardzo zadowolony, z testow, ktore przeprowadzilem, Litek mi pali jak burza, a przy Video i predkosci 8x nie wywala...
Pozdrawiam i polecam te nowe przerobki!!!

a zeby nie byc goloslownym, przedstawie tu jeszcze testy palenia na tym nowym biosie:

a ta szpileczka, to pewnie byl ten stop na rekalibracje...
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Liteon SOHW832 VS0A Omnipatch itp-philips-rx8-8xnagrane.jpg   Liteon SOHW832 VS0A Omnipatch itp-verbx4cg3b.jpg  
kondziorek jest offline  
Stary 25.09.2004, 11:33   #8
legion
XII

@kondziorek juz ci kiedys mowile ze robisz bledy pierszy wykres ustawiales na 8X (patrz jakia masz tam szpilke masz ustaiwone remove spike?)a ma byc na 4x a drogi no media trzeba kprobe ponownie uruchomic bo nie wykryl nosnika

Ostatnio zmieniany przez legion : 25.09.2004 o godz. 11:36
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 11:49   #9
bennyone
Niedzielny Palacz

Cytat:
Napisany przez legion
@kondziorek juz ci kiedys mowile ze robisz bledy pierszy wykres ustawiales na 8X (patrz jakia masz tam szpilke masz ustaiwone remove spike?)a ma byc na 4x a drogi no media trzeba kprobe ponownie uruchomic bo nie wykryl nosnika
Czyli jego test CG3B jest nieefektywny i zakladajac to, ze gdyby ten bios byl naprawde taki good to bys go uzywal malo mam plytek dvd+r jak narazie zeby cwiczyc zapisywanie na biosach roznych narazie mam twoja modke ale zapis na CG3b i pozniej tes byl jakis taki... przerywany(spikes) i jakos mnie to wkurzalo niedlugo zobacze jak to sie ma do twojego vs0b-trzeba tylko dorbniaki zebrac na pare dvd+r espery
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:06   #10
legion
XII

no nieefektywnie bo 4x w kp powinien ustawic i nie bylo by tej szpilki no bios jest oki ale jednak to nie jest to czego mi bylo trzeba
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:17   #11
bennyone
Niedzielny Palacz

Cytat:
Napisany przez legion
no nieefektywnie bo 4x w kp powinien ustawic i nie bylo by tej szpilki no bios jest oki ale jednak to nie jest to czego mi bylo trzeba
Ja poczekam az bede mial na stanie z 10 plytek i wtedy popatrze jak to jest z tymi biosami i jakoscia zapisu przy testach powierzchni nosnika-wiem ze to takie sprawdzanie na sluch i oko ale jakos Kp nie chcialo mi sie nigdy rozgryzac, poczekamy zobaczymy moze CG4B przyniesie cos fajnego
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:21   #12
legion
XII

no ale jak wiesz kazdy litek inaczej sie zachowuje u ciebie moze palic super na CG3B a u mnie na oficjalnym VS0B tak to jest wlasnie z litkami takze wazny jest program do nagrywani
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:32   #13
bennyone
Niedzielny Palacz

Cytat:
Napisany przez legion
no ale jak wiesz kazdy litek inaczej sie zachowuje u ciebie moze palic super na CG3B a u mnie na oficjalnym VS0B tak to jest wlasnie z litkami takze wazny jest program do nagrywani
no kwestia mania tych 10cd i testowania-ale na to bede musial troche poczekac
zreszta ostatnie nero6 nie jest wcale takie najgorsze tak sadze
bennyone jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:36   #14
legion
XII

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39615
zobacz sobie iteresujacy temat
legion jest offline  
Stary 25.09.2004, 12:58   #15
bennyone
Niedzielny Palacz

Cytat:
Napisany przez legion
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39615
zobacz sobie iteresujacy temat
Powiem Ci ze nieciekawie wyglada to wszystko....ale ja sadze ze to tez od nosnika zalezy, no i pozostaje miec wiare w aktualizacje nero choc moze wiara o zle i naiwne dosc stwierdzenie
bennyone jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: