![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprubuj zainstalowac powerDVD4, bo ja z piatka (5) mialem podobne problemy obraz sie cial, dziek tez wiec zostalem przy 4
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
@Ciapek, w PowerDVD wlacz opce "Akceleracja sprzetowa". do plynnego odtwarzania dvd konieczna jest obsluga DirectDraw overlay przez Twoja grafe, pogrzeb w sterach, Riva TNT obsluguje overlay. bez overlaya obciazany jest mocno proc, i wtedy potrzebny bylby znacznie silniejszy wspomniano tu o redukcji rozdzielczosci - przy braku obslugi overlaya to rzeczywiscie moze skutkowac zwiekszeniem plynnosci (wraz z dodatkowa redukcja glebi kolorow) region IMO nie stanowi tu problemu. odpalalem filmy dvd na celku400 i 16mb rivie, czasem przycielo na dynamicznej scenie, na 533 juz sie to nie zdazalo, musi chodzic, IMO qwestia ustawien, powodzenia!
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Wywal ten PowerDVD i zainstaluj WinDVD jest lepszy i nic się nie dzieje z dźwiękiem. Z tym problemem bulgotania już sie spotkałem i jest to prawdopodobnie problem tej wersji. WinDVD jest trialem można nim sprawdzić jak będzie dobrze to dalej kombinuj sam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Ciapek u znajomej ktora ma PII 350 128 ramu i Rive TNT 2 M64 pieknie chodzi dvd.
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Ludzie co wy piszecie !!!
1.PowerDVD do odtwarzania filmów DVD nie używa ŻADNYCH kodeków systemowych - ma własne wewnętrzne - MUSI za to mieć prawidłowo zainstalowane sterowniki ASPI
2.Windows Media Player również nie korzysta ze sterowników systemowych i nie musi mieć sterowników ASPI 3.Moim skromnym zdaniem winę tu ponosi tandem Win2K3 + Celeron 533 - masz przeciążony system, mnóstwo usług serwisowych chodzących w tle, oprogamowanie antyirusowe i cholera wie co jeszcze. PowerDVD 4 nie pójdzie pod WIN2K3. Najlepiej jakbyś doinstalował sobie na niewielkiej partycji Win98
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Post scriptum
w pkt.2 chodziło o odtwarzanie filmów DVD
|
|
#7 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@CIAPEK
chcesz ta "trialowa" wersje powerDVD4
|
|
|
|
|
#8 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
chyba działa! :)
Siemano kolano
![]() Browar (reputacje już poszły ) dla tych co polecili InterVideo WinDVD 6 i wierzyli, że mój staruszek pociągnie DVD.Filmy odtwarzają się tak samo jak DivXy jedynie czasem trafi się mała laga przy "dynamicznej akcji filmu". Więc w sumie jest norma Bo jeśli chciałbym płynność jak po masełku - wiadomo troszke lepsza grafa by się przydała.Power DVD może się brzydko mówiąc schować - przynajmniej u osób mających taki problem jak ja. Pytania do użytkowników WinDVD! ... 1. Jakieś szczególne zalecenia co do konfiguracji programu? 2. Czy to co siedzi w pasku systemowym (jakiś menedżer WinDVD) jest potrzebne? 3. Przy instalacji program kazał mi ściągnąć Quick Time'a i Real Playera dla lepszego działania trele morele. Nie ściągnąłem. Nie skzodzi? 4. Czym różni się wersja trial od full tego odtwarzacza? Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc. Na koniec napisze tylko, że każdy miał po trochu racji. Bo lepszy sprzęt rozwiązałby problem, bo Rivka jest słaba, bo jednak win 2003 może zżera troche pamięci, ale nie aż tak jak XP czy zawalony win98, a mam 2003 bo jest rewelacyjny. Kodeki? Wiadomo chłopaki pomylili się bo kodekiem dla DVD jest sam odtwarzacz. Ustawienia karty graficznej, stery itp.... no być może też możnabyło tu szukać rozwiązania, ale to już wyższa szkoła jazdy, jak na razie jakoś to działa ![]()
![]() |
|
|