![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
![]()
Mam do Was pytanie
Co sadziecie o nagrywarce Sony Internal 16X DVD+/-RW / Double Layer Beige Drive, Model DW-D22A, OEM Dodam, ze moge ja kupic za 67$. A moze polecilibyscie cos innego?... ciekawszego i bardziej praktycznego? ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Poczytaj trochę forum - tematy co kupić, bo tego jest na tony. PS. Pewnie zaraz Bartez "gerdę" założy.
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Raczej Sony ma bebechy od Litka. Kup sobie lepiej Nec'a 3500 .Wiem,ze sa nowsze,ale 3500 zupelnie wystarcza i juz ma za soba "bledy mlodosci". Pozbawisz sie problemow na przyszlosc. Wgraj pozniej spatchowanego biosa i Nec wymiata jak zadna inna nagrywarka.No chyba ,ze chcesz nagrywac tez cd-r . Tutaj nec troszke zawodzi,ale moim zdaniem nie powinno sie meczyc nagrywarki DVD odtwarzaniem i nagrywaniem zwyklych cdr-ek. Lepiej kupic normalna nagrywarke do tego. DVD niech nagrywa tylko DVD,a lepszej od Neca nagrywarki DVD raczej nie ma, chyba ze stac Cie na Plextora za 7 stów.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
Jeżeli Lite-on to tylko w Box-ie ale... najlepiej Nec 3520 (290zł szkoda że goły bez oprogramowania) lub LG 4163 Box (330zł zero problemów z nagrywaniem i odtwarzaniem)
|
![]() |
![]() |
#6 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
D-22 to jest dokładnie litek 1633S/1653S - tyle ze z biosikiem SONY. Czy lepszym - kwestia gustu. Ja tam zostałem przy standardowym i nie narzekam. Przyznaję nie jestem w stanie pomóc dużej ilości osobom mającym problemy z litkami - bo sam nie mam żadnego. Do LG straciłem zaufanie. (NIE TWIERDZĘ ŻE SĄ ZŁE - ALE TO WŁAŚNIE Z NIMI MIAŁEM PROBLEMY I JESTEM UPRZEDZONY) a NEC - no cóż chyba na razie najlepszy wybór / na równi z PIONKIEM 109 (każdy ma swoje wady i zalety)
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie czytam test, bo się nad tą nagrywarką poważnie zastanawiam (we Wrocławiu w jednym sklepie wersja BOX jest za 255 złotych, co już wydaje mi się bardzo rozsądną ceną), ale mam jedno pytanie - co to jest DVDRAM?
Z tego, co do tej pory wyczytałem, to jest to coś, co pozwala nagrać płytę RW 100 000 razy zamiast tysiąca, jak zwykłą. Ale jeśli to prawda, to pewnie na przestrzeni 50 lat zaoszczędzę jakieś 2 złote na płytce, więc na moje oko - żadna rewelacja ![]()
#9 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Cóż nie mam LiteOn'a , nie miałem i mieć nie będe. Wzorowałem się na tym poście : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41382 . A że LiteOn robi OEM'y do Gigabyte'a , Sony i innych to wiemy chyba wszyscy. Nie wiem kto oprócz LiteOn'a , NEC'a, i Benq wliczając Plextora robi coś swojego w tych czasach. Jesli pomylka to sorry. Post jest o tym czy warto kupic to Sony. Odradzam ( opieram sie na doswiadczeniach z ta firma znajomych, mimo iż sam nie miałem LiteOn'a ) - i proponuje NEC'a . To wszystko. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 08.02.2005 o godz. 19:58 |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
http://cdrinfo.pl/software/slownik/s...?ID=2180133539
![]() |
#15 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() I nie zauważyłeś w mojej wypowiedzi, że tą definicję już jakby czytałem?
![]() |
|
|