Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2005, 05:42   #1
Szatyn
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.01.2005
Szatyn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Nagrywarka DVD [co sadzicie?!]

Mam do Was pytanie
Co sadziecie o nagrywarce
Sony Internal 16X DVD+/-RW / Double Layer Beige Drive, Model DW-D22A, OEM
Dodam, ze moge ja kupic za 67$.
A moze polecilibyscie cos innego?... ciekawszego i bardziej praktycznego?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 07:52   #2
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Szatyn
Mam do Was pytanie
Czy to ten Koreański wybryk?? Ja już kiedyś chciałem to sprowadzać, ale mi odradzono.
Air jest offline  
Stary 08.02.2005, 08:58   #3
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Szatyn
Mam do Was pytanie
Czy ja wiem, litki juz są po 250 zł (1653S) a ma to bebechy od Sony i gwarancja jest, dołożysz jeszcze 50 i masz NEC, który bardzo dobrze wypala płytki i mało z nim kłopotów. Te 67 zielonych to około 210 zł i bez gwary, więc czy to jest dobry biznes Ja bym się zastanawiał.
Poczytaj trochę forum - tematy co kupić, bo tego jest na tony.

PS.
Pewnie zaraz Bartez "gerdę" założy.

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 08.02.2005, 12:09   #4
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Raczej Sony ma bebechy od Litka. Kup sobie lepiej Nec'a 3500 .Wiem,ze sa nowsze,ale 3500 zupelnie wystarcza i juz ma za soba "bledy mlodosci". Pozbawisz sie problemow na przyszlosc. Wgraj pozniej spatchowanego biosa i Nec wymiata jak zadna inna nagrywarka.No chyba ,ze chcesz nagrywac tez cd-r . Tutaj nec troszke zawodzi,ale moim zdaniem nie powinno sie meczyc nagrywarki DVD odtwarzaniem i nagrywaniem zwyklych cdr-ek. Lepiej kupic normalna nagrywarke do tego. DVD niech nagrywa tylko DVD,a lepszej od Neca nagrywarki DVD raczej nie ma, chyba ze stac Cie na Plextora za 7 stów.
Dorian jest offline  
Stary 08.02.2005, 14:47   #5
Ceki
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.02.2005
Ceki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli Lite-on to tylko w Box-ie ale... najlepiej Nec 3520 (290zł szkoda że goły bez oprogramowania) lub LG 4163 Box (330zł zero problemów z nagrywaniem i odtwarzaniem)
Ceki jest offline  
Stary 08.02.2005, 15:35   #6
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
D-22 to jest dokładnie litek 1633S/1653S - tyle ze z biosikiem SONY. Czy lepszym - kwestia gustu. Ja tam zostałem przy standardowym i nie narzekam. Przyznaję nie jestem w stanie pomóc dużej ilości osobom mającym problemy z litkami - bo sam nie mam żadnego. Do LG straciłem zaufanie. (NIE TWIERDZĘ ŻE SĄ ZŁE - ALE TO WŁAŚNIE Z NIMI MIAŁEM PROBLEMY I JESTEM UPRZEDZONY) a NEC - no cóż chyba na razie najlepszy wybór / na równi z PIONKIEM 109 (każdy ma swoje wady i zalety)

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 08.02.2005, 17:53   #7
imola

Cytat:
Napisany przez Dorian
Raczej Sony ma bebechy od Litka. Kup sobie lepiej Nec'a 3500 .Wiem,ze sa nowsze,ale 3500 zupelnie wystarcza i juz ma za soba "bledy mlodosci". Pozbawisz sie problemow na przyszlosc. Wgraj pozniej spatchowanego biosa i Nec wymiata jak zadna inna nagrywarka.No chyba ,ze chcesz nagrywac tez cd-r . Tutaj nec troszke zawodzi,ale moim zdaniem nie powinno sie meczyc nagrywarki DVD odtwarzaniem i nagrywaniem zwyklych cdr-ek. Lepiej kupic normalna nagrywarke do tego. DVD niech nagrywa tylko DVD,a lepszej od Neca nagrywarki DVD raczej nie ma, chyba ze stac Cie na Plextora za 7 stów.
Tak od kiedy to Liteon produkuje elektronikę do nagrywarek, rozkręć swoją albo przeczytaj recenzję 1633s na www.cdrinfo.pl i zobacz co pisze na płytce drukowanej i na chipie. A potem się zastanów skąd nazwa SOHW-1633s. A jak już wszystko poczytasz to napisz znowu, co ma bebechy od czego.

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 08.02.2005, 19:20   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Właśnie czytam test, bo się nad tą nagrywarką poważnie zastanawiam (we Wrocławiu w jednym sklepie wersja BOX jest za 255 złotych, co już wydaje mi się bardzo rozsądną ceną), ale mam jedno pytanie - co to jest DVDRAM?

Z tego, co do tej pory wyczytałem, to jest to coś, co pozwala nagrać płytę RW 100 000 razy zamiast tysiąca, jak zwykłą. Ale jeśli to prawda, to pewnie na przestrzeni 50 lat zaoszczędzę jakieś 2 złote na płytce, więc na moje oko - żadna rewelacja

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 08.02.2005, 19:39   #9
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola
Tak od kiedy to Liteon produkuje elektronikę do nagrywarek, rozkręć swoją albo przeczytaj recenzję 1633s na www.cdrinfo.pl i zobacz co pisze na płytce drukowanej i na chipie. A potem się zastanów skąd nazwa SOHW-1633s. A jak już wszystko poczytasz to napisz znowu, co ma bebechy od czego.
Napis sony na podzespolach jest dlatego ze liteon nalezy teraz do sony corp. Czesci produkuje nadal liteon (tylko teraz jako czesc sony corp). Sony nie produkuje wogole napedow optycznych - kiedys kupowalo OEMy (od liteona BTC i innych), a teraz po prostu produkuje dla nich liteon ktorego sobie kupili (jak prezes Sony sobie tak wymysli to liteon mu nawet wyprodukuje napis d**a na napedach we wszystkich mozliwych jezykach, bo firma jest teraz zalezna od swojej zwierzchniej korporacji).
pawelblu jest offline  
Stary 08.02.2005, 19:50   #10
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola

Cóż nie mam LiteOn'a , nie miałem i mieć nie będe. Wzorowałem się na tym poście : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41382 . A że LiteOn robi OEM'y do Gigabyte'a , Sony i innych to wiemy chyba wszyscy. Nie wiem kto oprócz LiteOn'a , NEC'a, i Benq wliczając Plextora robi coś swojego w tych czasach. Jesli pomylka to sorry. Post jest o tym czy warto kupic to Sony. Odradzam ( opieram sie na doswiadczeniach z ta firma znajomych, mimo iż sam nie miałem LiteOn'a ) - i proponuje NEC'a . To wszystko.

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 08.02.2005 o godz. 19:58
Dorian jest offline  
Stary 08.02.2005, 19:54   #11
imola

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Napis sony na podzespolach jest dlatego ze liteon nalezy teraz do sony corp. Czesci produkuje nadal liteon (tylko teraz jako czesc sony corp). Sony nie produkuje wogole napedow optycznych - kiedys kupowalo OEMy (od liteona BTC i innych), a teraz po prostu produkuje dla nich liteon ktorego sobie kupili (jak prezes Sony sobie tak wymysli to liteon mu nawet wyprodukuje napis d**a na napedach we wszystkich mozliwych jezykach, bo firma jest teraz zalezna od swojej zwierzchniej korporacji).
Jeżeli tak jest, to ok, przyznaje się do błędu. Dzięki za rozwianie wątpliwości. W każdym razie nagrywarka dvd sony=liteon, tylko bios się różni, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby i tę róznicę zniwelować .

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 08.02.2005, 20:00   #12
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Bez przesady, Sony nie kupiło LiteOna LiteOn wszedł jedynie w skład tzw. Sony Alliance. Firma Sony uznała, że zamiast konkurować, lepiej podjąć współpracę. Zauważcie, że wygląd napędów Sony ani trochę nie przypomina tych LiteOna. Nie jest to też dokładnie współpraca na zasadzie dostawca OEMów - sprzedawca. Polega to bardziej właśnie na współpracy. I tylko w dziedzinie napędów optycznych, co wyraźnie zostało powiedziane przy podpisywaniu umowy.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 08.02.2005, 21:22   #13
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Bez przesady, Sony nie kupiło LiteOna LiteOn wszedł jedynie w skład tzw. Sony Alliance. Firma Sony uznała, że zamiast konkurować, lepiej podjąć współpracę. Zauważcie, że wygląd napędów Sony ani trochę nie przypomina tych LiteOna. Nie jest to też dokładnie współpraca na zasadzie dostawca OEMów - sprzedawca. Polega to bardziej właśnie na współpracy. I tylko w dziedzinie napędów optycznych, co wyraźnie zostało powiedziane przy podpisywaniu umowy.
No dobra to dlaczego w takim razie WSZYSTKIE liteony (co a tym idzie pewnie Hivision, speer i inne) maja napis Sony na bodajrze dwoch podzespolach. No i z tego co pamietam odpowiedni wpis w eepromie (i sa to liteony a nie te egzemplarze ktore ida na oemy sony). Przyznam sie ze szczegolow nie znam, ale wyglada mi to na wiecej niz na umowe dostarczania OEMow (co liteon robil juz od dawna dla sony).
pawelblu jest offline  
Stary 08.02.2005, 21:30   #14
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
[...] ale mam jedno pytanie - co to jest DVDRAM?
ehhh...
http://cdrinfo.pl/software/slownik/s...?ID=2180133539
Stary 08.02.2005, 21:41   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
Nie musisz tak wzdychać

I nie zauważyłeś w mojej wypowiedzi, że tą definicję już jakby czytałem?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: