![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
@andrzejj9 a znasz firme ACER
![]() to wlasnie jest BenQ wczesniej to byl ACER a teraz nazywa sie BenQ
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
tak ale jak dostalem informacje:
ACER'a prowadzilo dwoch braci i potem sie podzielili i byly 2 firmy ACER i ACER (cos tam) i potem jedna zmienila nazwe na BenQ. Dostalem ta informacje od firmy ktora reprezentuje BenQ na Polske
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
W żadnym wypadku nie wziąłbym LiteOn'a ani żadnego z jego OEM'ów.Wystarczy przejżeć forum i ilość problemów dot. różnych nagrywarek. Z LiteOn'ami ( i jego OEM'ami) jest jak z naszym swojskim polonezem. Jeden pali 10 litrów, a drugi 15 i nie wiadomo czemu...jeden sie wciąż rozkracza,a drugi wcale...dziwne bo zjechały z taśmy prosto po sobie. To takie małe porównanie poprzedzone przeglądaniem forum , a także obserwacją irytacji znajomych. Brałbym tego Benq Obok Nec'a i Plextor'a to najlepszy teraz wybór. Nie brałbym tego Sony nawet gdybym musiał dopłacać do Benq czy Nec'a. Plextor to troszkę wyższa półka.
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 15.02.2005 o godz. 20:03 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Raz tylko nie. Kiedyś dość dawno temu miałem nagrywarkę LG x 8. Działa u znajomego do dziś. Reszta czyli 2 Comba x 48 i nagrywarka x 52 to coś strasznego. Teraz po tych przygodach kupiłbym powtórnie jedynie monitor tej firmy no i może jeszcze telewizor. Każdy opiera się na własnych doświadczeniach ze sprzętem, czyż nie? Prawdą jest jednak ,że na LG ludzie się mniej skarżą niż na Litka ( sądząc po postach )
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 15.02.2005 o godz. 20:21 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Słuszna uwaga Dlatego nie lubię tłumów
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
ja mam cdrw x8 LG
wywalila mi kilka plyt ale to brak boorn proofa itp i tylko w nero ktore ma beznadziejne buforowanie - wracajac do tematu znajomemu kupilem lg nie pamietam ale chyba to 4163 - nagrywa dvdram jak dobrze pamietam - wypalalismy na hawku x4 plik 1.8GB rar - z predkoscia x8 bez bledow wypalanie i test archiwumjak wybieralem nagrywarke dvd tez mialem dylemat ze wzgedu na duza ilosc problemow z litkami (zaleta bdobra korekcja, problemy z nagrywaniem dvd szczegolnie dvd-, zreszta nec tez jest kiepski ma beznadziejna korekcje bledow ale lepiej nagrywa)
|
|
#10 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Co do LGx8 zgadzam się w zupełności, że jedynym mankamentem był brak burn proof,ale takie były czasy wtedy. Co do nagrywarek DVD firmy LG nie mam zdania, bo zraziłem się do tej firmy po ostatnich modelach nagrywarek cd-rw. Jako właściciel NEC'a 3500 nie wiem jak się wypowiedzieć co do korekcji błędów gdyż u mnie NEC tylko nagrywa...nie robi nic więcej. I w tym polu sprawdza się wyśmienicie. Więc wybór czy lepsza korekcja danych i problemy z nagrywaniem a gorsza korekcja danych ale lepsza jakość nagrania i bezproblemowe działanie uważam za rozwiązany już na starcie. Pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
|
|