![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
scan etykiety opakowania
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.07.2005
![]() |
zick:
Masz firmware E280 w tej nagrywarce? ja mam ten sam model (tez z Vobisu- niech ich ... trafi ) i mam 1.07 na stronach HP jest E1.93.Troche pekam z wgraniem (nie mam zadnych doswiadczen w tej dziedzinie, a ostatnio komp cos mi sie czesto wiesza )Podalibyscie jakas instrukcje jak wgrywac FW. Pozdr |
|
|
|
|
#3 |
|
.................
![]() |
nie czytasz dokładnie
![]() ja mam firmware E283 czy twoj palnik jest napewno identyczny z moim ? przejrzyj wszyystko jeszcze raz ( cały temat ) , fotki opisy itd.. , może moja nagrywara to zupełnie inny sprzęt niż Twoja.
Ostatnio zmieniany przez zick : 22.07.2005 o godz. 09:57 |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Teraz jestem w pracy wiec nie mam szans sie przyjrzec, a potem jade na weekend, wiec posprawdzam i odpisze w poniedzialek, ale to co wiem teraz to:
Kupione w Vobis (299,-) duze kartonowe szare pudelko, to samo oprogramowanie, te same plytki testowe, Model GWA-4162B- firmowane przez HP (robione przez LG-tego nie ma nigdzie napisane), wersja FW 1.07 to odczyt z Nero Info (ale sprawdze raz jeszcze, bo moze odczytalem dla starej nagrywarki CD, tez LG-choc watpie), wyprodukowana w marzec 2005. To na bank ten sam sprzet. Jak uaktualnic FW? i czy jest sens? czy producent (czyli HP) nie powinien napisac co nowy FW wnosi? |
|
|
|
|
#5 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
natomiast czekam na e-malie od HP ( serwisanci HP to porządni ludzie ) odnośnie udostępnienia najnowszego FW 8 ) mam nadzeję że w przyszłym tygodniu sprawa się wyjaśni
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ten to ja juz mam sciagniety, tylko boje sie go odpalic coby nie usmiercic nagrywarki.
Moj angielski jest sredni, a nigdy tego nie robilem. Mam nadzieje ze Ci z HP sa porzadni, bo wlasnie opier... mailowo dzial pomoc w Vobis, za chamskie olanie mojej osoby zarowno przez sprzedawcow jak i pomoc na imail. Daj znac jak dostaniesz jakas odpowiedz od HP. Z moich doswiadczen: Plyty CD i DVD sa zupelnie rozne (wprawdzie warstwa LS moze i jest ta sama), ale na DVD pokryta dodatkowa warstwa, co powoduje znaczne pogorszeniw efektu wizualnego (potwierdzone przez Sławek Białoboki CDRlab.pl | Conrexx Technology B.V. ) Potrojne wypalenie pomaga, ale dopiero wtedy porownac to mozna do jednokrotnego wypalenia CD. Jak wgrac modul LS do Nero -help. Pozdr |
|
|
|
|
#7 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/g...tem=pv-28739-7 po zaistalowaniu LS engine w Nero pojawia się opcja drukuj etykietę LightScribe ( nero obsługuje LS dopiero od wersji 6.6.0.14 )
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
kurcze znowu cos spie... mam wgrany i w Nero nic nie mam
mam Nero 6.6.0.15a -uaktualnilem), a Nero ponoc obsluguje od wersji 6.6.0.6 oficyjalnie od 6.6.0.8
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
.................
![]() |
no to może twój palnik z tym FW nie obsługuje LS
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
no jasne, a te plytki co wypalilem to niby za pomoca latarki
ech, w tym co dostalem z nagrywarka Roxio wszystko dziala, tylko jakos mi nie pasi ten edytor i chcialem zobaczyc jak Nero |
|
|
|
|
#12 | |
|
.................
![]() |
Cytat:
nie, no żartowałem
Ostatnio zmieniany przez zick : 22.07.2005 o godz. 11:34 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
sie domyslam
![]() Wiem gdzie tego szukac (przgladalem juz pare stron i dyskusji), tylko nie moge tego cholerstwa uruchomic u siebie. Czeka mnie fomat C: D: i E: - bo juz mam dosc burdlu i instalacja wszystkiego na nowo |
|
|
|
|
#14 |
|
.................
![]() |
a tak ku zaspokojeniu własnej ciekawości kupię CD-LS bo do tej pory miałem przyjemność wypalić etykietkę tylko na DVD i faktycznie obraz jest mało kontrastowy po jednokrotnym wypaleniu ( a 3-krotne wypalanie to przesada przy takiej prędkości )
p.s. odnośnie pomocy w firmie vobis , podzielam Twoją opinię nie omieszkałem nie wspomnieć o tym podczas konwersacji on-line z serwisem HP
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
a sprobuj, zdziwisz sie pozytywnie.
A tym baranom z Vobis dalbym spokoj jakby ktory powiedzial sorry nie wiem, nie umiem Panu pomoc, a oni maja po prostu w d.. klienta, dlatego sie zastanawiam komu "podziekowac za mila obsluge"
|
|
|
![]() |
|
|