![]() |
Cytat:
Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji :nie: Pojawiały się wątki, że jest problem :\ Ale nie wiem czy został rozwiązany :idea: Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session :D |
Cytat:
wsobol |
Cytat:
Ja taki nieśmiały jestem ... :zawstydz: |
Cytat:
Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!! Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem:( Pomóżcie rozwiązac mi ten problem Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów :najlepsz: |
jak zmienisz booktypa na dvd-rom to dl bedzie widziana jako tloczona plyta i lyknie ja chociaz nie czyta + :D
|
Cytat:
Nie wracajmy do tematu! :nie: Przeczytaj raz jeszcze uważnie! :taktak: Napisałem ci o bitsettingu A po dyskusji z wsobolem powinieneś mieć już sytuację jasną :idea: Jeżeli masz takie kryteria jak napisałeś powyżej I chcesz w stacjonarce oglądać filmy nagrane na DL To ten Pionek to umożliwi :D Jest tylko jedno ale ... Celowo napisałem, że stacjonarka powinna łyknąć DL Bo ja tego nie wiem :nie: Musisz to sprawdzić Pożycz jakąś płytę DL - najlepiej nagrywaną, nie tłoczoną :nie: I sprawdź czy będzie ci chodzić Jeżeli tak - to problem masz z głowy A jeżeli nie To kup Liteona 1213 lub 1633 I od tego w ogóle powinniśmy zacząć :D I na tym zakończyć :mruga: :D |
Cytat:
Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem:( Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera :'( |
Cytat:
Że Litek takiej zadyszki dostał :D Trzeba by zapytać na jakich płytach nagrywał Jakim programem, jakim Litkiem, jakim biosem, itd. Ale jak się na tego Pioneera uparłeś To sprawdź te DLe koniecznie Żeby później nie było :buu: |
czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.
|
Cytat:
TU są! :czytaj: :D |
Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!
|
Cytat:
"Plusy" palą się o niebo, no gdzieś o pół nieba lepiej, niż "minusy" Sprawdź wykresy w przyklejonych tematach :taktak: A co do "minusów" DL to już najprawdopodobniej mamy zalążki Podobno nowy Plextor 716A ma mieć taką możliwość po opracowaniu biosu Może w tym roku? :D |
Miałem na myśli że filmy na "-" idą na większości starszych stacjonarnych odtwarzaczy, natomiasy często "plusów nie widzą". Chodzi mi oczywiście o samodzielnie nagrane filmy. Można to poprawić tak, że odtwarzacz widzi "+" jako dvd-rom. Programy do tych operacji sa dostępne na stronach producentów dqanej nagrywary. Testowane na odtwarzaczu mojej ukochanej sąsiadki.
|
Witam mam pytanie jaka nagrywarke moglibyscie polecic do ok 500zl? z gory dziekuje za odpowiedz
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |