Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

VIZZARD 13.10.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez wsobol
No to się cieszę, że się zgodziliśmy :przybij5:
Jakbyś jeszcze Vizzard odpisal coś na innym wątku o multisesji na DVD+/-R, to już bym Cię :uscisk:
pozdr
wsobol

Powiem szczerze, że czytałem, czytałem :czytaj:

Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji :nie:

Pojawiały się wątki, że jest problem :\

Ale nie wiem czy został rozwiązany :idea:

Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session :D

wsobol 13.10.2004 15:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Powiem szczerze, że czytałem, czytałem :czytaj:

Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji :nie:

Pojawiały się wątki, że jest problem :\

Ale nie wiem czy został rozwiązany :idea:

Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session :D

A mimo to, i tak Cię podziwiam. Przyznać się do niewiedzy, to też sztuka.
wsobol

VIZZARD 13.10.2004 15:20

Cytat:

Napisany przez wsobol
A mimo to, i tak Cię podziwiam

No weź! Przestań! :niepow:

Ja taki nieśmiały jestem ... :zawstydz:

Tomii 13.10.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD:
Jeżeli Tomii będzie chciał tego Pionka

To stacjonarka powinna łyknąć DVD-R/RW i DVD+R DL

A na DVD+R/RW zawsze można nagrywać dane do odczytu na kompie
Dzięki za chęci z rozwiązaniem mojego problemu,bo sam nie wiem co zrobic i każde Wasze słowa biore do siebie.

Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!!

Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem:(
Pomóżcie rozwiązac mi ten problem

Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów :najlepsz:

Turboni 13.10.2004 20:13

jak zmienisz booktypa na dvd-rom to dl bedzie widziana jako tloczona plyta i lyknie ja chociaz nie czyta + :D

VIZZARD 13.10.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez Tomii
Dzięki za chęci z rozwiązaniem mojego problemu,bo sam nie wiem co zrobic i każde Wasze słowa biore do siebie.

Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!!

Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem:(
Pomóżcie rozwiązac mi ten problem

Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów :najlepsz:

Tomii!

Nie wracajmy do tematu! :nie:

Przeczytaj raz jeszcze uważnie! :taktak:

Napisałem ci o bitsettingu

A po dyskusji z wsobolem powinieneś mieć już sytuację jasną :idea:

Jeżeli masz takie kryteria jak napisałeś powyżej

I chcesz w stacjonarce oglądać filmy nagrane na DL

To ten Pionek to umożliwi :D

Jest tylko jedno ale ...

Celowo napisałem, że stacjonarka powinna łyknąć DL

Bo ja tego nie wiem :nie:

Musisz to sprawdzić

Pożycz jakąś płytę DL - najlepiej nagrywaną, nie tłoczoną :nie:

I sprawdź czy będzie ci chodzić

Jeżeli tak - to problem masz z głowy

A jeżeli nie

To kup Liteona 1213 lub 1633

I od tego w ogóle powinniśmy zacząć :D

I na tym zakończyć :mruga:

:D

Tomii 13.10.2004 20:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD:
A jeżeli nie

To kup Liteona 1213 lub 1633

I od tego w ogóle powinniśmy zacząć

I na tym zakończyć
Do Liteona mam pewien uraz bo kumpel ma jednowarstwówke i ma problemy z nagrywaniem ; jak mi nagrał to po pierwsze, u niego nawet nie mógł odczytac jej, a po drugie u mnie w Panasonicu strasznie sie ta płyta cieła. To nie jego pierwszy przypadek taki z tym Liteonem!!!

Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem:(

Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera :'(

VIZZARD 13.10.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez Tomii
Do Liteona mam pewien uraz bo kumpel ma jednowarstwówke i ma problemy z nagrywaniem ; jak mi nagrał to po pierwsze, u niego nawet nie mógł odczytac jej, a po drugie u mnie w Panasonicu strasznie sie ta płyta cieła. To nie jego pierwszy przypadek taki z tym Liteonem!!!

Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem:(

Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera :'(

Nie wiem co za cudy ten twój kumpel wyczyniał :O

Że Litek takiej zadyszki dostał :D

Trzeba by zapytać na jakich płytach nagrywał

Jakim programem, jakim Litkiem, jakim biosem, itd.

Ale jak się na tego Pioneera uparłeś

To sprawdź te DLe koniecznie

Żeby później nie było :buu:

Donaldzisko 13.10.2004 21:42

czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.

VIZZARD 13.10.2004 22:58

Cytat:

Napisany przez Donaldzisko
czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.

Jasne!

TU są! :czytaj:

:D

Donaldzisko 14.10.2004 11:05

Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!

VIZZARD 14.10.2004 11:22

Cytat:

Napisany przez Donaldzisko
Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!

Jest wprost odwrotnie do tego co mówisz :idea:

"Plusy" palą się o niebo, no gdzieś o pół nieba lepiej, niż "minusy"

Sprawdź wykresy w przyklejonych tematach :taktak:

A co do "minusów" DL to już najprawdopodobniej mamy zalążki

Podobno nowy Plextor 716A ma mieć taką możliwość po opracowaniu biosu

Może w tym roku? :D

Donaldzisko 14.10.2004 15:34

Miałem na myśli że filmy na "-" idą na większości starszych stacjonarnych odtwarzaczy, natomiasy często "plusów nie widzą". Chodzi mi oczywiście o samodzielnie nagrane filmy. Można to poprawić tak, że odtwarzacz widzi "+" jako dvd-rom. Programy do tych operacji sa dostępne na stronach producentów dqanej nagrywary. Testowane na odtwarzaczu mojej ukochanej sąsiadki.

Thorn123 14.10.2004 22:31

Witam mam pytanie jaka nagrywarke moglibyscie polecic do ok 500zl? z gory dziekuje za odpowiedz

legion 15.10.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez Thorn123
Witam mam pytanie jaka nagrywarke moglibyscie polecic do ok 500zl? z gory dziekuje za odpowiedz

liteona 1633:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.