![]() |
w gwarancji jest jakas "- mies." nie wiem co to znaczy ???
a co do instrukcji to poszukaj na forum opisu programu mtkflash (taki dosowy progz) wszystko bedzie wyjasnione tu masz pogladowy link pozdro a co do gwary to jak ci udowodnia ze cos zmianiales ??? albo czegos nie wiem co oni w serwisach wiedza (a nie zawsze duzo wiedza) |
Dziękuję bardzo za proste i przejżyste odpowiedzi :)
Teraz mam tylko problem co zrobic z tematem procek bo na nowy mnie nie stać ,a kompa mam jakiego mam i tak dotąd słózył tylko do ściagania :) |
Cytat:
ale jesli jesteś irytującym idotą, to licz się z przykrymi konsekwencjami. latet |
"icemac" pogodzil sie z moja osoba i ogromną niewiedzą. a skoro ty nie mozesz to sie nie udzielaj i nie zaśmiecaj topicku
Jeszcze raz podziękowania za wytrwałosć "icemaca" |
Czy po uaktualnieniu firmware nagrywarki LITEON x12 SOHW-1213S też może być Dual Layer
pzdr |
Cytat:
Wyluzuj!!! Każda w tej cenie cos bedzie miała. Ale moja i tak dobrze śmiga :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
Polecam Liteona 832 pali wręcz rewelacyjnie,poniżej podaje link na allegro cena śmiesznie niska nic tylko łykać :) pozdrawiam http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=28181344 MSI KT4AV, Athlon XP 1700+@2200+, HDD 80 GB Caviar - 80 GB IBM, 512 MB, Gainward GeForce 3 Ti200 200/450@250/550, Asus DVD E616P, Liteon 451S@832S, Audigy 2 ZS, Logitech Z5300 . |
Czy jest tu jakis cwaniak z DVD
CO mam wzaisc pionner 107d nec 2005a liteon 832s |
Cytat:
latet |
Nec i Litek palą DL. Nec i Pioneer palą płyty lepiej niż Litek. Nec nie nadaje się jako czytnik. Czytaj forum, tego typu problem poruszany jest nazbyt często :-P
|
Cytat:
latet |
Jakiego znowu LG i za ile????
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak obserwuję forum już od długiego czasu i w końcu postanowiłem wtrącić swoje 3 grosze:
Mam NECa2510a i jak narazie czyta mi wszystko co mu zapodam. Nie będę specjalnie strasznie rysował DVD, żeby sprawdzić jak to czyta ale zjechaną dość CD-RW zgrał bez zająknięcia... |
Cytat:
latet |
Mam takie pytanie.
Jesli technologia "niebieskiego laseru" wejdzie w zycie to wszytkie nasze cd i dvd beda bezuzyteczne. Wiec nie lepiej pooczekac na nia? Wtedy wysztkie nagrywareczki DVD stanieja ???? No wlasnie ile mozna na to czekac? |
Blue Disc ma wejść w życie. LiteOn wyprodukował już nawet taką nagrywarkę ale kiedy będzie produkowana seryjnie ??? A tak pozatym to nie szybko stanie sie to standardem :spoko:
|
Cytat:
Możliwe, że mój egzemplarz jest wyjątkowo wybredny, ale proponuję tym wszystkim, którzy mają Neca i nie narzekają na jego odczyt wziąć jakąś płytkę wypaloną przez Litka (najlepiej -) i sprawdzić co z tego wyjdzie. Ja robiłem test z Verbatimem printable i w teście transferu w Nero CD/DVD Speed się wyłożyło, a to dobra, markowa płytka w końcu. |
Ł kozaczek..
A jak myślisz? -przecież to już mówiłem-Ale ci co mają ..to same (Niemcy...) się zrobili-oj wrogów znowu mamy na naszej Polskiej ziemi . Wiecie co ?, dajcie tak na chwilę tym DL spoko , ale zobaczcie jak to nasze Rz-.-.d??! nagle się nawrócił imbe..yle (popaczcie na te mądre buzie! A nazwiska!!!!!! Mówi wam coś 1410? , a to kościół kochany- o ickach nie wspomnę ***8211; bo to raz ickom..., raz niemcom , itd. A pszczoły w ulu dziabią... mordy rosną. To -a teraz kombatanci!?, są cacy***8217; , no znowu liczą że do następnego roku {jakoś to będzie ***8211;może poumierają i nie będzie komu dać /a teraz z tłumić to...!!!!!!!!} Z szacunkiem do wszystkich Polaków!!! Tylko Polaków. No i oczywiście do naszych kombatantów (nie do wyselekcjonowanych-oczywiście) , bo żeby nie oni to może ja wiem coo...? (a może człowiek by się tak nie męczył) urodził by się niewolnikiem i śluz.. A teraz ch...j wie kim jest... I nie debatujcie co kupić , bo to jest śmieszne ***8211;kupuje się to co jest dobre i na topie , a nie jak u nas (to się nam należy).....najgorszą sieczkę co z PRAWDZIWEJ UE (no jak dziad i niewolnik może mieć to samo-to nie metafora , niestety)(tak zawsze było ***8211;a Wy myślicie ze coś się zmieniło owszem)!!!??? CENY ,a zarobki owszem,.. u naszych przepracowanych ***8216;***8217;biedaków***8217;***8217; przecież musieli parę razy wstać o godzinie 7-30-przeciez to jest tak wyczerpujące za tyle darmowej wielkiej naszej kasy!!!!!!!!!!!!! , sprowadzają bo coś tam norm nie trzyma ***8211; tak ***8211;tak-to Polska miała najgorsza sławę i ma ***8211; przez tych imbecyli ***8211;a oni zawsze na Nas-nagle wszystko najsmaczniejsze ! dziwne. te czasy wróciły , co po nie którzy wiedza o czym pisze.(małolaty słuchać) No nie..., przepraszam my przecież tez jesteśmy w UE.....??!? {ceny tak}zarobki przecież nam wzrosły , i o dziwo mamy ***8211;każdy z nas 2800 PLN na rękę!!! -ładne mają pensyjki ze nam taka średnia rośnie !!!.jako My Mgr. Inż. ,Doc. ..itd. sprzątacze , zbieracze kartofli , truskawek , opiekunki, i można tak dalej***8212;fajnie (chlipiemy pupki czy nie) ,no nie!- poza polska. ładnie to zrobili 18wiek(a to nafet nie potrofi wymuwic ..minstse..) Co z tego ze ktoś z was faktycznie nie wie o co chodzi o DL ***8211; a te 55zł ***8211;jeszcze pisze stać was na taką płytkę , jak większość się kłóci o 30 PLN ceny nagrywary ***8211;jaka jest lepsza- LiteOn ? Nec- a jak widzę to większość to młodzi dudkowie co mają tatusiów JESZCZE przy kasie ... Pozdrawiam , może nam będzie ***8211;ja wiem? Czy !.. Pozdrawiam Jeszcze raz powtórzę , kupiłem Pioneera A07XLA jestem z niego zadowolony i będę przynajmniej jeszcze przez rok może półtora , jak Napędy DL będą bardziej zawansowane ***8211; i te płytki DL w cenie 55zl coś zluzują z ceny(no do 10PLN) - jak na razie wole za tą cenę kupić 15 płytek 4,7GB. I tak za rok , będę miał tego Pionka jako napęd a nie jako Blu.. , tylko Blue..25+25GB!-to jest ***8216;***8217;cusiii***8217; i tylko na cos takiego się opłaca wymienić (jak na razie) 4,7GB Ci co mają teraz wiedzą ze to dużo , jeszcze tak nie dawno jak ktoś z was(ciułacze bajtów) miał HDD 4,7GB to był KOZACZKIEM-czy nie , a ilu jeszcze tyle ma to nawet nie wspomnę. Moim skromnym zdaniem ***8211; jak na nasz stan to 4,7 wystarczy , jak pisałem na 1,5ra roczku A jak się u nas nie zacznie zmieniać to i tak te wszystkie pierdoły nie będą nam potrzebne. Miotły , łopaty, itd. Jeśli chodzi o filmy to jest tyle pięknych teraz programików ze można naprawdę zrobić za***istą kopie zapasowa Na 4,7 |
Witam wszystkich.
Widze, ze toczy sie tu goraca dyskusja, pozwole sobie zadac wiec kilka pytan. Moze jakas dobra dusza zna odpowiedz. Szperalem troche po sieci i na forum. Jestem zainteresowany ta nagrywareczka Pioneera DVR-A08 (widzialem tez nazwe DVR-108 czy to ta sama narywarta tylko z innym oznaczeniem ? ). Z tego co zdazylem sie zorintowac Pionieer nagazie ma klopoty z bioskiem. Cos tam nie widzi plytek DVD DL, technicy wiedza juz o problemie, wiec ta partia ktora pojawi sie w polsce (w stanach juz ponoc jest, mysle optymistycznie, ze tak koniec wrzesnia poczatek listopada bedzie u nas) bedzie juz z nowym naprawionym biosem. Teraz mam kilka pytan. 1) Jak sprawuja sie Pioneery ? Z tego co wiem w TDK palce macza Plextor, LiteOnach Sony. Kto wspiera Pioneera (O ile wogole ktos dla niego cos robi). Czy sa to ogolnie warte polecenia nagrywarki ? Sam mam TDK i to cudenko (kupione chyba 4 lata temu) sprawuje sie nadal bardzo dobrze. Jesem zadowolony. Teraz jednak potrzebuje troche wiekszego kopa (Stad napalony jestem na DL i licze na te DVD DL x4) 2) Wyczytalem ze ten model Pioneera nie ma Bitstreamu, co to tak dokladnie jest ? Po co to ? Szukalem w slowniczku tutaj na cdrinfo i jakos nie znalazlem. Czy jest to powazna wada ? (Zmartwilem sie troche) To chyba wszystko. Pozdrawiam cieplo wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedzi. |
Cytat:
Słyszałem, że bitsetting jest nięzbędny w przypadku płyt DL. Nie wiem czy to prawda? W przypadku płytek normalnych - wymagają tego tylko niektóre odtwarzacze stacjonarne (mam nadzieję, że tylko stare modele). latet |
Tak latet chodzilo dokladnie o to. Moj blad. Czy to nie to co jest odpowiedzialne za poprawna zmiane warstwy plyty DL ?
Jesli tak to dlaczego najnowsza nagrywarka nie ma tak podstawowej rzeczy ? Troche bez sensu. Nie dosc ze x4 (Wieksze prawdopodobienstwo bledu bo szybciej) to jeszcze bez Bittsetingu. :( Zmartwiles mnie powaznie. Potrzebuje w miare szybko jakis dobry sprzet, nie chce czekac znow pol roku. Dysk mam zawalony praca, nie chce jej znow upychac na dziesiatki cd :( |
Cytat:
Czy ta praca, która Ci dysk zawala to filmy czy inne dane? Jesli inne dane, to żadne tam bitsettingi Cię nie dotyczą. No i nie nagrywałbym ważnych danych na DL - jeszcze za mało wiadomo o ich trwałości, za to juz wiadomo, że nawet trwałość zwykłych DVD***177;R(W) pozostawia wiele do życzenia. latet |
Tylko Pionek !!!!!
W zeszłym roku kopiłem Pionka 106 (wtedy dałem 850zł ale dziś jestem przekonany że był wart każdej złotówki) wypaliłem około 250 płytek bez strat (nie zniszczyłem ani jednej płytki), kupowałem najtańsze np. Flamingo, Esperanza, Princo, wszystkie działają idealnie do tej pory, a uwież mi że około 100 z nich są heblowane prawie 24 h/d. (bajki mojej córki) Jedynym problemem z tymi płytkami było to że u kolegi na kompie nie wszystkie chciały się odtważać, i u innego qumpla na b.tanim stacjonarnym DVD. (Ja mam stacjonarny Pionek 444 , za***isty!) Więc jak minęło pół roku to kwieciście opisałem problem na kartce dołączyłem napęd i zawiozłem do serwisu. Po tygodniu byłem szczęśliwym posiadaczem Pionka 107 (wymienili). No i okazało się że 106 był w porządku to Nero dawało w dupę !!! Więc przez przypadek (lub leniwość serwisantów) dostałem nowy napęd. Dalej palę płytki bez żadnych strat (jadę na najtańszych) Litość mnie trochę bieże na myśl o posiadaczach Liteona. (na forum z problemami ich pełno) A co do Pionka 108 to bym się powstrzymał (chyba że cena niska , nie śledzę) Nośniki DL są drogie i niepewne. Na zwykła płytkę DVD 4,7 można upchnąć naprawdę długi film bez widocznej straty jakości, polecam artykóły na cdrinfo, mogę coś o tym powiedzieć bo ogądam moje kopię na ekranie szer. 2,5 m (Projektor Panasonic 300-ka + Pionek 444 Kabel Euro "RGB") Pozdrowienia |
Acha !
Zapomniałem, ja palę płytki tylko x1 ! |
W sumie wiekszosc to grafika i video. Tak czy siak, jesli mial bym juz kupowac dobra nagrywarke to do wszystkiego jesli mnie rozumiesz :) pracy i zabawy :D
|
Ja stawiam nadal na Pionka 108. Ale ostrożniej niż na Tolka Banana ;) . Kupiłem Pionka 106, kiedy był jeszcze CHOLERNIE drogi (1050 zł). Nie żałuję, chciałem i mam. A teraz czekam na kolejnego Pionka. Ale teraz poczekam aż ten 108 nieco okrzepnie, zbadają go serwisy o nagrywarkach no i cena spadnie. Na radykalny spadek ceny 106/107 czekaliśmy chyba rok, choć w 3 miechy od kiedy kupiłem Pionka cena jego spadła już sporo. Może teraz będzie szybciej.
No i jeszcze jeden wic. Trzeba będzie przetestować jakoś czy kultowy model playera Pioneer 444 odtwarza bez problemów płyty DVD+R DL. Nagrane zwyczajnie, bez zamiany na DVD-ROM. Bo jeśli nie, to sprawa się skomplikuje znacznie. Jabba |
drą tu pasy na Litkach -- biore je w obrone
Kupiłem 451s na początku roku wypaliłem też mase płytek nie wiem czy tyle co Czołgista ale nie wykluczam. Modernizowałem Litka najpierw do 851 potem do 832 nigdy nie miałem problemówi nie wiem czy to moje szczęście czy co ale dziwi mnie liczba problemów jakie mają inni posiadacze Litków. DVD+R i DVD-R odpalam ze stacjonarki Grundig (która w papierach ma napisane że nie czyta tych płyt dobre nie....) book type używam aby znajomi nie mieli u siebie problemów. Nie staram sie kupować najtańszych płytek wybieram te ze średniej półki i naprawde wszycho działa bez zażutu a serie Litka 451\851\832 uważam za bardzo udaną i godną polecenia!! |
maser31, Tak, al enarazie procz Pioneera nie widze zadnej ktora miala by DVD DL x4 :( . Gdyby wyszedl taki np. TDK to z miejsca bym kupil :)
|
masz racje ale z drugiej strony wszyscy piszą że liczy sie jakość itp..... mając nawet nagryware x4 dla DL używają mniejszych prędkości niektórzy nawet x1
|
poza tym sorki że to znowu ja .... ale w jednej sprawie zgodze sie z Czołgistą
na 4.7GB naprawde można nagrać film w ok jakościja leje na menu i inne takie extrasy a co do DL fajnie że jest nawet super ale jeszcze poczekam za drogie i niepewne troche pozdro dla wszystkich !! |
Cytat:
|
ja tez obronie troche liteona kupilem sobie 411 w listopadzie dzialala pierwszozednie do marca kiedy padla (palila wszystko i czytalo sie to wszedzie) dostalem z serwisu 812 tez palila idealnie zrobilem moda na 832 tez pieknie smigala (nawet nagralem DL i bez problemu czytaly ja stacjonarne) potem przez moje uparcie (okazalo sie ze plytki esperanzy dvd-rw mam dwie walniete) oddalem do serwisu ze cos jest nie tak dostalem teraz pelnego 832 i tez smiga. Fakt musialem dobrac sobie do niego plytki zeby palil dobrze i z bardzo mala iloscia bledow i znalazlem Memorex dvd+r x4 za 2.5 zl /szt. zgadzam sie ze sa inne lepsze nagrywarki ale jesli chodzi o liteona trzeba trafic (moje zdanie) dobry egzemplaz i szukac odpowiednich plytek (tych tanszych bo drozsze pala sie idealnie.
|
Panowie, ja wiem, ze Lite On tez jest dobra firma. Jednak wracajac do mojego pytania: Czy ten Bittseting to naprawde powazna wada ?
Moze jakas inna niedlugo ma wyjsc ? Poleccie cos Panowie. Nie ukrywam ze chcialbym moja ukochana TDK (Niezawodnosc + ladna stylistyka). Maja cos nowego wydac ? wie ktos cos ?:) EDIT: Ech... ja slepy jestem. Znalazlem wreszcie ten Bittseting : Bitsetting - pojęcie określające zmianę stanu bitu odpowiedzialnego za rozpoznawanie nośnika DVD. Niektóre nagrywarki DVD umożliwiają zmianę tego ustawienia dla nośników DVD+R/RW. Dzięki takiej zmianie (po nagraniu) nośniki DVD+R/RW podczas odczytu są rozpoznawane jako płyty DVD-ROM, czyli jak standardowe tłoczone płyty DVD. Rezultatem tego jest możliwość odczytu takich krążków przez starsze napędy DVD (w szczególności stacjonarne). Czyli zadna znowu wielka wada dla mnie :) I tak zamierzam nowy odtwarzacz dvd/divix kupic :) Jupiii ! :jupi: |
Cytat:
|
czesć. Jestem na tym forum pierwszy raz. Mam Liteon SOHW-832S i Liteon LTR-52246S. Do zrobienia kopi zapasowej filmu używam program DVD Shrink 3.2. Filmy wypalam 2.4x i 4x w Nero i wszystkie działają na stacjonarnych. Przeraża mnie narazie cena DVD+R DL.
|
Cytat:
DVD Shrink 3.2. jest taki sobie , szukaj coś lepszego. Cena DVD+R DL też mnie Przeraża dlatego korzystam dalej z DVD RB + CCE i wypalam na PRINCO (za 1,9 zł) x1 Efekt super za małe pieniądze !, DL może się zainteresuję za rok może dawa (chyba że ceny płyt spadą do 2 zł) Pozdrowienia |
Cytat:
Siemanko Ja jeszcze raz powtórzę ze Pionek to jest (CÓŚ) Jeśli chodzi o sprzęt stacjonarny , na początku miałam Techniks/Panasonic Nie mowie ze to było złe ale w Pioneer się pod kochałam- na prawdę jest nie złe i ładne , bo jak wiecie nie raz jast dobre ale strasznie brzydkie Pozdrawiam Czołgista tez coś łykni- najlepiej Black Okocim-za***iste :spoko: |
Cytat:
|
Tak,ja wiem, ze Pioneer jest dobra fiirma. Jednak mi chodzi o nagrywarki. Czy robia porzadny sprzet (wiadomo, ze jakosc wykonania wyprzedza np Lite-Ony), chodzi mi raczej o mozliwosci tych sprzetow. Czy nadazali za rynkiem, czy raczej byli zawsze o krok w tyl itp. Moze byli liderem w wprowadzaniu jakis technologii ? Robie badanie rynku przed inwestycja :D
Tez nie zgadzam sie z teza (w dziedzinei komputerow) ze tylko firma X jest najlepsa. rozne modele roznie wychodza roznym firmom. Raz lepiej, raz gorzej... :banan2: |
A ja mam pytanie ogólne: w jaki sposób część osób twierdzi że płyty przez nich nagrane na konkretnych palnikach są lepsze od innych. Bo to że są czytane to wcale nie oznacza że są prawidłowo wypalone. Może tak więcej testów to porównamy co tak naprawdę jest lepsze?
|
Zgadzam się ze slawkiem. :D
|
a moim zdaniem robi sie powolutku z tym calym kprobe'em to same chore zamieszanie co z 3dsmarkiem i grafami.Tak jak tam sie walczylo o kazdy glupi punkt wiecej,tak tu niektorzy popadaja juz w jakas manie i usilnie walcza o jak najmniejsza ilosc czerwonych kreseczek.
plyta ladnie chodzi w stacjonarkach i komputerowych dvd-rom'ach to znaczy ze jest dobrze nagrana |
Cytat:
|
ale to juz zalezy od jakosci nosnika,a nie od jakosci nagrywarki
ja nagrywam tylko na platinumach +R x8 i jestem zadowolony |
Ilość załączników: 1
moze niech ktos zapoda jakis test pionka w kprobe to porownamy z litkiem:)
moj ostani wykres(verbetinka): |
dokladnie jakies inne plytki wypalone na innych palnikach trzebaby bylo zobaczyc w k-probe a potem jechac po liteonie (moga byc ciekawe wyniki)
|
No to jesteśmy w jednej lidze.
|
Ilość załączników: 1
a to moje ulubione płytki Platinum x8 palona x8
|
Kurde szkoda, ze nie mam litka to bym sprawdzil ilosc bledow PI i PO na moich plytach dvd+r => dvd-rom nagranych na nec'u 2500A. Nosniki to verbatim 4x nagrywane z predkoscia 2,4x
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiesz chyba ze to zalezy takze w duzym stopniu od nagrywary i wilgotnosci :spoko:
|
Cytat:
|
Od nośnika tesh :taktak:
|
Cytat:
|
LiteOn1213S
gdzieś obiło mi się o uszy, że wgrywając firmware od jakiegoś modelu Sony można zmusić LiteOn'a 1213S do nagrywania płyt DL; jeśli ktoś coś wie niech da znać :help:
|
wiesz ostatnio kupiłem w sklepie 2 paczki Benq DVD-R;jedna paczka leżała pod ladą, a drugą przynieśli z magazynu;efekt nagrywania : z paczki spod lady ( łatwo było poznać po wyblakłej etykiecie ) wszystkie nagrały się prawidłowo natomiast z drugiej połowa płyt poszła na szmelc;dla ścisłości nie nagrywałem ich ciurkiem;stąd można wysnuć wniosek, że składowanie ma jakiś wpływ na żywotnośc płyt
|
Nowa nagrywarka Liteon 16x z DL
W hurtowni ABC w cenniku juz sa nagrywarki:
SOHW-1633-02-C Lite-On multinagrywarka CD i DVD 16/8/24, 2,4x DL cena o 40 zł netto drozsza od 832S. Na razie ich nie ma na stanie ale mają byc niebawem. Oto parametry: Klasa szybkości zapisu CD-R 48 x Klasa szybkości zapisu DVD+R 16 x Klasa szybkości zapisu CD-RW 24 x Klasa szybkości zapisu DVD+RW 4 x Klasa szybkości zapisu DVD-R 8 x Klasa szybkości zapisu DVD-RW 4 x Klasa szybkości odczytu CD-ROM 48 x Klasa szybkości odczytu DVD 16 x Klasa szybkości zapisu DVD+R9 2,4x UPDATE: Takze w komputronik.pl pokazała sie nagrywarka 16x: NEC DVD+/-RW ND-3500A klasa szybkości zapisu DVDR 16 x (16x DVD+/-R) klasa szybkości zapisu DVDRW 4 x (4x DVD+/-RW) klasa szybkości zapisu DVDR DL 4 x (4x DVD+R9) klasa szybkości zapisu CD-R 48 x klasa szybkości zapisu CD-RW 24 x klasa szybkości odczytu CD-ROM 48 x klasa szybkości odczytu DVD-ROM 16 x Testy NECa znalazłem pod adresem http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349 |
no nec 3500 kosztuje 451zl zobaczymy ile litek1633 i 1613->pewnie da sie przerobic na 1633 by dl palic
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wystarczy po patrzec jakie porownanie proste 8(1)2 @ 8(3)2 i 16(1)3@16(3)3
^_^ czyli idac dalej 8X2=16 pewnie wsadzili dwa chipsety od 812 i 832 do 1613 i 1633^_^ i czy nie da sie przerobic 1613 na 1633 chyba tak :D |
oj ja bych chciał zeby sie dało 1213s@1633 dało
|
Cytat:
a tak na marginesie zdradź gdzie znalazłeś tak tanio NECa ND-3500 pozdrawiam |
Cytat:
http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...4&details=9970 |
Smutne, że firma Pioneer nie spieszy się z wprowadzeniem A08 na nasz rynek. Mamy Litki, mamy NECa a Pionka DL nie :(
Oto co piszą o zapisie płyt DL na ExtremeMHz : "There is something this drive does do that is definitely worth mentioning. While the Pioneer DVR-108 does not support bit-setting for DVD+R/RW discs, the firmware is designed to automatically set the booktype on double layer media to DVD-ROM. This will provide the highest compatibility with standalone DVD players. Speaking of, let's see how well it did..." oraz "Excellent! The two double layer discs created with the Pioneer DVR-108 played back flawlessly on all the PC and standalone DVD players we had on hand. The automatic booktype change to DVD-ROM is certainly a key feature this drive has and will ensure maximum compatibility" Czyli z tego wynika,że Pionek zmienia booktype płyty na DVD-ROM, w celu lepszego odczytu przez stacjonarki. Jabba Jabba |
Cześc wszystkim, jestem nowy w dziedzinie nagrywania DVD, mam prośbę podajcie jakieś linki do stron z których mógłbym się czegoś nauczyć.
Dzięki |
www.cdrinfo.pl
a na tym forum w tym wlasnie dziale masz na gorze przyklejone tematy, ktore traktuja o nagrywaniu dvd i nie tylko, prawdziwa skarbnica wiedzy, uzyj funkcji "szukaj" i wiele sie dowiesz powodzenia |
Pojawił się biosik do 832 VSOB chciałbym go wgrać do...
Pojawił się biosik do 832S VSOB chciałbym go wgrać do mojej 451@832 czy można to zrobić bezpośrednio(może wymaga modyfikacji), czy ktoś go może testował na 451@832? ???
|
Cytat:
|
Cytat:
ze strony codeguys sciagnij bios z 832 specjalnie przygotowany do 451, bo wgrywajac oryginalny z 832 mozesz uszkodzic naped - przynajmniej tak zalecaja na codeguys |
tutaj pisze, że 1633s nadal nagrywa DL z max prędkością 2,4x :|
|
Heh, ja mam teraz Pioneer'a DVR-A04, uwielbiam go, a jeśli chodzi o DL, wymienię mojego A04 na nowe A08. Pioneer i żaden inny! :D
(ludzie, przecież LiteOn to tak na prawdę szajs...) http://pamieci.idg.pl/news/68622.html |
Cytat:
|
Cytat:
(zastrzegam, że narazie mam do dyspozycji tylko DVD-RW a A04 nagrywa je tylko 1x) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Cytat:
To nie sztuka polecieć na żywioł i strzelić test porównawczy w stylu polskiej edycji PCWK... Pioneer A04 obsługuje TYLKO DVD-R/RW, zapis DVD-R x2; DVD-RW x1 |
O ciekwy pojedynek :taktak: Czekam na wyniki. Obstawiam, że wygra Legion ze swoją nagrywarą :taktak: :spoko:
|
Cytat:
|
Mam przed sobą Komputer Świat z 2002 roku i jest tam test nagrywarek dvd. Na 1 miejscu jest ten Pioneer A04 i co chcecie o nim wiedzieć :D
|
Ok, moja propozycja jest następująca: wybrać się do sklepu i kupić takie same płyty (najlepiej do jakiegoś supermarketu, bo na ogół mają centralne zaopatrzenie z tej samej partii), Nagrać płyty w Nero 6.3.1.17 zgodnie z radą bartka, a pliki niech to będą 4 archiwa po 1.00 GB (bajtów: 1 073 741 824) każde, wykonane w najnowszym dostępnym WinZIP (ja mam 9.0 built 6028). Oczywiście całość na identycznych ustawieniach.
Poza tym test itak nie będzie miarodajny, bo mamy inne HDD i CPU i może być traktowany jedynie poglądowo... Cytat:
(a moją opinię na temat testów w polskiej edycji PCWK znasz...) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polecam Torque i bedziecie mieli przy okazji fajny film :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Legion: skontaktuj się ze mną przez GG jeśli możesz... (nooo, to mój 13 post... magiczna liczba, ilość apostołów wg. "Dogmy" :spoko: ) |
Cytat:
no ale z tego co widze to pionek twoj tylko minusy a litek nie ciekawie nagrywa je :) |
Cytat:
po 1. wychodzi najmniej pasywnych błędów zapisu, po 2. moja nagrywarka szybciej nie pociągnie ;-) A w kwestii benchmarku zdaję się na bartka :-) |
Cytat:
|
A ja uważam, że porównywanie zupełnie różnych napędów jest błędem. Dzisiaj produkowane są napędy, które nagrywają min 8x na + i -R i DL x2,4. Porównanie takich napędów różnych marek przy nagrywaniu z różnymi prędkościami da pełny obraz jakości napędów.
Ja również mogę dołączyć do każdego porównania z każdą inną niż LiteOn nagrywarką. |
Cytat:
|
No i widzicie, też się zgadzam z tym, że to są kompletnie różne napędy i pod względem obsługiwanych formatów i prędkości nagrywania LiteOn kolegi bije mojego Pioneer'a, ale mimo wszystko uważam, że przy prędkościach obsługiwanych (1x i 2x) na płytach DVD-R pod względem jakości nagrania LiteOn nawet najnowszy nie ma z nim szans...
|
Cytat:
jeśli miałeś podobne przypadki daj znać |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |