![]() |
Cytat:
"Plusy" palą się o niebo, no gdzieś o pół nieba lepiej, niż "minusy" Sprawdź wykresy w przyklejonych tematach :taktak: A co do "minusów" DL to już najprawdopodobniej mamy zalążki Podobno nowy Plextor 716A ma mieć taką możliwość po opracowaniu biosu Może w tym roku? :D |
Wielkie dzięki, ale mam jeszcze jedną sprawę. Wiadomo ze dl wypalają "+". Natomisat w jednowarstowych uwazam ( i chyba nie będę osamotniony) ze minusy mają lekka przewagę nad "plusami". Czy tak samo będzie w dl? i ewentyalnie kiedy można się spodziewać nagrywarek obsługujacych dl "-" chociaż napewno uaktualnienie biosów rozwiąze ten problem ale nie jescze nie wiadomo?!
|
Cytat:
TU są! :czytaj: :D |
czy ktos mógłby podać listę dostepnych nagrywarek dl, mogą być też te u których trzeba uaktualniać bios.
|
Cytat:
Że Litek takiej zadyszki dostał :D Trzeba by zapytać na jakich płytach nagrywał Jakim programem, jakim Litkiem, jakim biosem, itd. Ale jak się na tego Pioneera uparłeś To sprawdź te DLe koniecznie Żeby później nie było :buu: |
Cytat:
Najlepiej było by sprawdzic czy stacjonarka u mnie odczyta DL + ,ale nie mam możliwosci zalatwienia takiej płyty teraz , w tym jest problem:( Czyli proponujecie mi rezygnacje z Pioneera :'( |
Cytat:
Nie wracajmy do tematu! :nie: Przeczytaj raz jeszcze uważnie! :taktak: Napisałem ci o bitsettingu A po dyskusji z wsobolem powinieneś mieć już sytuację jasną :idea: Jeżeli masz takie kryteria jak napisałeś powyżej I chcesz w stacjonarce oglądać filmy nagrane na DL To ten Pionek to umożliwi :D Jest tylko jedno ale ... Celowo napisałem, że stacjonarka powinna łyknąć DL Bo ja tego nie wiem :nie: Musisz to sprawdzić Pożycz jakąś płytę DL - najlepiej nagrywaną, nie tłoczoną :nie: I sprawdź czy będzie ci chodzić Jeżeli tak - to problem masz z głowy A jeżeli nie To kup Liteona 1213 lub 1633 I od tego w ogóle powinniśmy zacząć :D I na tym zakończyć :mruga: :D |
jak zmienisz booktypa na dvd-rom to dl bedzie widziana jako tloczona plyta i lyknie ja chociaz nie czyta + :D
|
Cytat:
Mi głównie chodzi o to właśnie, aby nagrywac płyty Dual Layer które będę mógł odczytac na moim stacjonarnym Panasonic'u S-47. Jeżeli chodzi o kompa to wystarczające dla mnie byłyby płyty jednowarstwowe i taką też nagrywarke bym kupił-jednak interesuje mnie bardzo nagrywanie dwuwarstwowe,bo coraz więcej tak jest nagrywanych płyt-to właśnie chcę rozwiązac,aby te DL móc oglądac na stacjonarce!!! Vizzard piszesz , że stacjonarka może łyknąc DVD-R/RW i DVD+R DL - jednak Panasonic odczytuje tylko minusy i z tym DL jest problem:( Pomóżcie rozwiązac mi ten problem Serdecznie pozdrawiam uprzejmych kolegów :najlepsz: |
Cytat:
Ja taki nieśmiały jestem ... :zawstydz: |
Cytat:
wsobol |
Cytat:
Ale nigdy nie nagrywałem w multisesji :nie: Pojawiały się wątki, że jest problem :\ Ale nie wiem czy został rozwiązany :idea: Natomiast jeżeli został, to pewnie poprzez nagrywanie Single Session :D |
No to się cieszę, że się zgodziliśmy :przybij5:
Jakbyś jeszcze Vizzard odpisal coś na innym wątku o multisesji na DVD+/-R, to już bym Cię :uscisk: pozdr wsobol |
Cytat:
Sprawa jest jasna! :taktak: Po prostu rozbieżność w pojęciach Potraktowałem "plusy" jako DVD+R i DVD+R DL Stąd takie małe zamieszanie :mruga: Jeżeli Tomii będzie chciał tego Pionka To stacjonarka powinna łyknąć DVD-R/RW i DVD+R DL A na DVD+R/RW zawsze można nagrywać dane do odczytu na kompie :D |
Cytat:
Cytat:
wsobol |
Cytat:
Tomii napisał wcześniej, że chciałby także wypalać płyty DL :taktak: A poki co DL to na razie plusy :D I choć niedługo ma się to zmienić :taktak: To do tego będzie potrzebny sprzęt, co te "minusy" DL nagra :mruga: |
Cytat:
i na prawdę nie chcesz posluchać Vizzarda, żeby kupić Litka :fiu: , to pozostaje jeszcze jedno rozwiązanie - po prostu nie kupuj plyt DVD+R :nie: . wsobol :papa: |
Cytat:
Kwestia uruchomienia jednego pliku i po krzyku :D |
Czyli nie jest to wszystko takie proste jakby sie wydawało ;( Jest możliwość że kupie sobie takiego pionka i będę mógł go włożyć sobie gdzieś :(
Chyba jedyna możliwość zostaje zmienić biosa,ale ja tego nigdy nie robiłem i nie wiem jak sie za to wziąść. Może prowizorycznie ktoś mi wytłumaczy jak się to robi :( Pozdrawiam |
Cytat:
Program BookType służy do zmiany bitsettingu na Litku I jego OEMach - Sony, Teac, niektóre HP, itp. Jednak musi to umożliwiać bios Na Pionku nie ma takiej możliwości użycia BookType Ani niczego innego :nie: |
Cytat:
|
Wielkie dzięki WIZZARD za poświęcenie się w szukaniu tego bitsettingu do Pioneera :piwo:
Będę musiał to przemyslec wszystko na spokojnie i podjąc decyzje. Ale zupełnie chyba nie musze rezygnowac z Pioneera , bo zostaje program Book Type w którym wystarczy zmienic z DVD+R na DVD-ROM. W takiej sytuacji pisałeś że DVD stacjonarny minus zobaczy tą płytkę. Czy czekają mnie jeszcze inne niespodzianki, czy po tej czynności ominął by mnie ten problem z "plusem"?? |
Pioneer DVR 108 bitsetting ma ale tylko przy wypalaniu płytek DL
|
Cytat:
Że ktoś słyszał, że Pioneer bitsetting ma :idea: Ale dużo jest także wypowiedzi takich jak ta: Pioneer vs. Lite OnDVDDave posted 2004 Sep 11 15:51I already can guess the answer by reading about the Pioneer DVR 108, but, how much better is the 108 vs. the Lite On 832 and the new 1233?? Does the new Pioneer bitset like the Lite On?? The reason for this question is that I have a credit to burn from Newegg and need to use it soon. Thanks---Dave budz posted 2004 Sep 11 16:01No bitsetting capability for Pioneer dvd burners. The Liteon drives have bitsetting capabilities. The Pioneer 108 is good for DVD-R media compared to the Liteon drives tend to favor DVD+R media. In my opinion I would take the Pioneer 108 which has DUAL LAYER capability. I only own a Liteon 411s because it was so darn cheap I couldn't pass it up. I use it mostly to do KPROBE SCANS. I use my Plextor 708A drive mostly which sometimes I switch out and use my Pioneer 107D. If you really want a comparison check out the Liteon and Pioneer forums at cdfreaks.com :) Czyli, że nie ma Więc dalej pozostaje niepewność :smutny: Albo zapytanie o to posiadaczy Pioneera 108 na forum Bo takowi są :taktak: UPDATE I jeszcze to Shocker Milwaukee posted 2004 Sep 11 17:25:Does anyone know if the Pioneer 108 auto bitsets single layer +R to DVD-Rom ? ( I already know it does this with DL Discs ) http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=107261 :Never going to happen for SL DVD+R discs. Automatically sets DVD+R DL discs to DVD-ROM. http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17568&highlight=pioneer+08 :Go with the pioneer 108, it has support for all the currently available DL medias, and doesn't need to be bitset out the box, it does it automatically, http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=105033&highlight=108+bitset Czyli jednak nie :buu: Musisz więc postawić na coś innego :taktak: Może Liteon? :mruga: |
Cytat:
poczytaj troche o tym wszystkim juz bylo:) |
Cytat:
Z "plusem" :taktak: Bitsetting zmieniasz tylko dla "plusów" I wtedy stacjonarka je odtwarza Nawet jeżeli "plusów" normalnie nie czyta :mruga: |
Dzięki VIZZARD , jakbyś coś więcej wiedział to daj znac w sprawie bittsettingu.
Najłatwiej jednak chyba jest zmienic w Book Type na DVD-ROM - wtedy mówisz że nie ma problemu z minusem?? :) |
|
Cytat:
Musisz się upewnić czy ten Pioneer ma możliwość zmiany bitsettingu To kwestia biosu, ale ja w tej chwili nie pamiętam czy ma czy nie ma :idea: Nie chcę cię wprowadzić w błąd, poszukam najwyżej później Chyba, że ktoś wie na pewno to niech chłopakowi powie :konf: Bo jak mnie pamięć nie myli to coś tam było nie tak z bitsettingiem Przy DL podobno zaimplementowana była automatyczna zmiana na DVD-ROM Ale przy SL? Hmmmm... :idea: |
Jeszcze jedno pytanko do VIZZARDA :)
Gdzie ustawia się ten bitsetting w NERO - możesz mi podpowiedziec :spoko: Czekam za odp. na te i poprzednie moje wątpliwości :spoko: :) |
Kup Plextora 716A :D albo Pioneer'a A08 tego z tą ładną obudową :taktak:
Ja mam LiteOn'a 832S i jeszcze mi się nie zdarzyło aby moje Yakumo nie przeczytało żadnej płytki nagranej na litku :nie: :D |
Dzięki wielkie za te pomocne informacje :sluze: :)
Czyli jeżeli zrobie to co mi napisaleś to napewno nie będę miał problemu z plusami i minusami !!! Tak przymierzam się do napędu dual layer "Pioneer DVR-108" . Powiedz,czy dobre mam zamiary ,czy może widziałbyś inny model, który bardziej by pasował do mojego stacjonarnego Panasonic'a który odtwarza " - " . Czy kupując ten napęd Pioneera byłbym zadowolony z nagrywania Dual Layer i odtwarzania BEZ PROBLEMÓW tych płyt w stacjonarnym Panasonic'u S-47 ??? Czekam za odpowiedzią ------Tomii------ :piwo: |
Cytat:
Jeżeli kupisz Litka to Ściągasz TO TU jest dokładna instrukcja :czytaj: Ogólnie: 1. Wkładasz czystą płytę DVD+R 2. Odpalasz program BookType 3. Zmieniasz DVD+R na DVD-ROM 4. Odpalasz program do nagrywania 5. Nagrywasz 6. Otrzymujesz DVD-ROM - czyli "plusa" co chodzi w stacjonarce "minusowej" :D Jest jeszcze wiele innych metod :taktak: Np. używając Nero - ustawienie bitsettingu sprowadza się tylko do zaznaczenia jednej opcji :D Nie trzeba robić tego przy użyciu programu BookType :nie: Albo jednym kliknięciem wgrać do spawarki bios Który zawsze będzie już nagrywał "plusy" jako DVD-ROMy Bez zbędnych zabiegów :tak!: |
Czyli aktualnie nie ma takiej nagrywarki z taką możliwością, tylko dopiero ma się pojawic-szkoda troche, musialbym sie doszukac jak ją "przerobic" na "minus" :( - skoro to takie proste:)
Mógłbyś pokierowac mnie troche jak to się robi ? |
Cytat:
Trzy kliki na krzyż i po sprawie :D Ale jak się uparłeś to zobacz TEN fragment dyskusji :czytaj: Plextor 716A podobno ma mieć taką możliwość :mruga: Tylko sprawdź jego cenę :O |
Tak dla niektórych to moze wydawac się śmieszna sprawa z tymi "+" i "-", ale zrozumcie że ja zbytnio nie znam się na zmianach biosu itp.,dlatego pytam ,czy napęd kupiony prosto ze sklepu np.Pioneer,Plextor będą mi nagrywały płyty Dual Layer "-". Czy ktoś jednoznacznie może mi odpowiedziec na to pytanko??
Z góry dziękuje ;) |
Cytat:
I to nie raz :D A tobie polecam zajrzeć TU :czytaj: Tam przeczytasz, że jednak stacjonarne DVD czytające tylko "minusy" Zacznie odtwarzać plusy aż miło :taktak: Następnie należy poszukać na forum pojęcia bitsetting lub auto-bitsetting :mruga: I wszystko jasne :tak!: |
Cytat:
Mnie interesuje minus ponieważ mam DVD stacjonarne Panasonic'a ,które odtwarza "-". Pozdrawiam i dzięki za informacje:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki Namor, jak widac wszystko jest robione do kasy i powoli wprowadzane na rynek-mnie akurat interesuje "-" :(
|
Cytat:
|
Jestem zainteresowany kupnem nagrywarki Dual Layer i chciałbym się dowiedziec czy obecne napędy obsługują zarówno płyty "+" i "-" w DL ??? Jakbym uzyskał na to pytanie od kogoś odpowiedź ,to bym był bardzo wdzęczny!
Pozdrawiam! |
W instrukcji (dopiero teraz zajrzałem- normalka ) naipisali
supported write speed:16x CAV,13x CAV ,12x ZCLV,8x ZCLV ,6x ZCLV,4x CLV ,2.4x CLV Tylko że ja nie mam płytek co by mogły się nagrywać 16x bo np. w nero nie mozna takiej prędkości wybrać: a to wykres z cdrinfo.com: http://kamera.knc.pl/obrazki/cdspeed..._DVD+R_16X.png I dlatego miło by było ustawić na siłe prędkość 16 żeby chociaż do połowy płyty zanim się wykrzaczy sprawdzić zapis. Tylko tyle. |
Cytat:
|
tu są fajne testy.http://www.digit-life.com/articles2/nec3500/
Zapytuje się - czy można zhackować nero żeby na siłe ustawić prędkość nagrywania 16x? Bo dla tej prędkości nec ma CAV. |
Dzieki za odpowiedź.
Właśnie próbowałem w tym chrzanionym odtwarzaczu zrobic test płytki nagranej miesiąc temu na mojej starej nagrywarce DVD LG4120 ale skubaniec chyba już się za bardzo nagrzał bo nie czyta, ale on tak ma jak film oglądam to też pod koniec filmu kończy prace i mozna iść na fajka:) Musze chyba wybrać się do kolesia z nagrywarką Liteona żeby sprawdzić jakość zapisu. Jednak nie ukrywam że ciesze się bo zapis musi być dobry skoro ten walnięty odtwarzacz nadal czyta płytki z Neca a innych nie łapie.:) |
Cytat:
Co do zmniejszania prędkości Litek też tak działa to zupełnie normalne. :) |
ok -ta sama płytka co poprzedno DVD+r TestSpeed
http://kamera.knc.pl/obrazki/_NEC___...500AG_23_2.png Próbowałem też z płytą DVD z filmem - wynik na całej długości speed 2x- na CDrinfo.com wyczytałem że Nec rozpoznaje pliki vob na płycie i zmniejsza szybkość odczytu - Całkiem miłe bo podczas oglądania filmu nie szumi ale do ripowania nie nadaje się. |
Cytat:
Ale prośba zrób test odczytu w Nero płytki nagranej na Nec'u - to można zrobić w Nero CD-DVD Speed. Np. tak: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11249 :) |
http://kamera.knc.pl/obrazki/qual.gif
Tak przy okazji test odczytu robiłem na starym liteonie LTD-163 który ledwo rozpoznaje płyty ,szumi szumi mieli mieli tutum tutum no ale w końcu załapał (żeby było śmieszniej - (nie oszukuje -Mój litek odtwarzacz nie odczytuje płyt z Liteona 832s- ciekawe czy to ma wpływ na ten test? |
Cytat:
|
No tal ale skąd oni wzieli wykresy CAV? Już robie wykres odczytu.
|
Cytat:
Cytat:
|
ladne schody:D
|
Mam pytanie:Kupiłem wczoraj NECA -3500 i chciałem wykonać więksżą i lość testów - na stronie cdrinfo.com są przedstawione wykresy z programu Nero CD-DVD speed , no i chciałem porównać je z moimi wynikami - Ale! tam mają kilka wykresów - CAV CLV dla róznych wartości speed a ja w tym programie nie widzę jak moge wybrać CAV CLV itd. Czy ktoś wie jak to zrobić? . Aha i jeszcze jedno - dlaczego nagrywarka zapisuje płytki Platinum x8 z prędkością x12 ? i co wybrać z tej opcji
http://kamera.knc.pl/obrazki/nec3500book2.jpg http://kamera.knc.pl/obrazki/_NEC___...0AG_2.08_2.pnghttp://kamera.knc.pl/obrazki/dvd-r.jpg Górny wykres dla DVD-r a teraz dvd+r - płytki za 3.50zł w pudełkach Platinum 8x. http://kamera.knc.pl/obrazki/_NEC___...0AG_2.08_3.pnghttp://kamera.knc.pl/obrazki/dvd+r.jpg |
Cytat:
to co piszesz to jest o mozliwosci wypalania plytek cd!!! a nie dvd. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
|
ok nastepnym razem bede czytal PCFormat :D
|
jESZCZE
Lite-on Sohw-812s Ma Problemy Z Odczytem I Kopiowaniem Zabezpieczonych PŁyt Pcformat Nr05/2004 (45)maj
Dalej Dvd Writer Aid+880n Problem Z Kopiowaniem Zabezpieczonych PŁyt |
Ruskie
Ludzie gadacie doradzacie a nie umiecie doradzić płyty abezpieczone niektóre nagrywarki nie umią obejść a w szczegulności pierwsze które wychodziły na rynek MACIE PHILIPS DVDRW824K POWOŁUJĘ SIĘ NA CZASOPISMO PCFORMAT NR 09/2004(49) WRZESIEŃ JAK BIEŻECIE DYSKUSJE NA JAKIŚ TEMAT TO UPEWNIJCIE SIĘ W TEMATACH I WASZEJ WIEDZY DOTYCZY RUSKICH undefined
|
.
tak na marginesie to nie widzialem jeszcze nagrywarki która SAMA potrafila by obejść zabezpieczona plytke. Nio chyba ze koledze chodzi o to ze nie wspieraja trybu RAW
|
Cytat:
I kurde co to za kod? :O Czy to jakieś wymagania Unii Europejskiej? :blee: Czy Ruskie znowu coś podrzucili? :ysz: :help: |
Cytat:
od tego sa programy do robiena kopi zapsowych z twoich orginalnych zbiorow:D |
Przegrywanie
prawdopodobnie filmów, gier programów itp: fszystko co jest kodem zabezpieczone
|
Cytat:
I czym kodowanych? :idea: :| |
kodowane płyty
Prawdopoodobnie niektóre nie umią przegrywać płyt kodowanych czy to prawdaundefinedundefined :piwo:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nec 3500A Sony DRU-700 Liteon 812S Bo opinii jak zawsze będzie tyle, ilu jest użytkowników :D |
To Ja Curdt. A Co Powiecie O Nagrywarce Nec Nd-3500a ??? Jest W Podobnej Cenie. Czyli Samsunga Odrzucamy. Obecnie Jest - Lite - Sony - Nec !!! ProszĘ O WŁasne Opinie Na Ten Temat. Pozdrawiam
|
Cytat:
I jeżeli jest gotówka - to brać 1633 Albo 1213 i przerobić go na 1633 :> A jeżeli nie - to 832 :D |
Cytat:
Jeżeli Sony nie jest za wiele droższe o Liteona - to bierz Sony :taktak: Dlaczego? Sony to praktycznie to samo co Liteon Tylko, że ładniej wygląda :D |
Hej A jaki model LiteOna proponujecie ?
|
JakĄ WybraĆ NagrywarkĘ Dvd ???
Witam. Mam zamiar kupic nagrywarkę DVD. Do wyboru mam 3 warianty. Proszę o pomoc w odpowiednim wyborze. Podaję mozliwosci :
- SONY DRU 700 - SAMSUNG TS-H52B - LITEON SOHW 812S PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ. BARDZO PILNE !!!!!!! :glaszcze: ??? |
ja ci moge sprzedac swojego litka ale nie bedzie tani poniewaz jest to egzemplaz gold edition pali idealnie :>
|
@zsasz tu z kolega vizzardem sie zgodze i dobrze ci radzi :) wiec moge sie tylko po tym podpisac:)
a co do kupna nagrywarki litek jest dobry poniewasz na moim soniaku (stacjonarnym) kazda plyta przez niego nagran jest czytana bez problemu |
Cytat:
Albo z możliwością przeróbki na DL :> Ceny płytek DL spadną na pewno - kwestia czasu Warto mieć taką możliwość :tak!: Zwłaszcza, że cenowo nie ma prawie żadnej różnicy Między tymi napędami A co do programów umożliwiających to o czym mówisz To jest ich w cholerę Do wyboru do koloru :D |
Witam
Od dłuższego czasu zastanawiam się w co obecnie lepiej jest mi zainwestować, by móc tworzyć kopie zapasowe filmów DVD, które będzie odtwarzać mój stacjonarny odtwarzacz DVD SONY SLV-SE810. Czy kupić zwykłą nagrywarkę dwusystemową, czy też wydać więcej kasy na niepewną w moim przekonaniu technologię Dual Layer. Płytki dwuwarstwowe do tanich jeszcze nie należą, a mi chodzi tylko o to by móc cieszyć się dobra jakości filmu. Wiadomo filmik na 1 płycie z dodatkami jest extra, ale skoro można by (jeśli nie to mnie poprawcie) rozdzielic film i dodatki na 2 płyty zwykłe (t.j. DVD-R lub DVD+R), które są tańsze niż jedna taka DL i mieć taką samą jakość za niższą cenę, to czy nie warto przeboleć faktu rozdzielenia na 2 płyty i nagrywać takim sposobem ? Nie wiem ile jest programów, które umożliwiają taką operację bez utraty jakości materiału filmowego. Co o tym sądzicie ? Co mi radzicie ? |
Cytat:
|
A ja polecam zakup SOHOW 1213S
Jesli komus zalezy zeby bylo tanio i DL to polecam goraco SOHW-1213S, co prawda jesto single layer ale... http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39900 , mozna latwo przerobic na SOHW-1633S albo Sony DRU-710A. Ja uzywam takiego sprzetu i bardzo go sobie chwale, zero problemow.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pioneer A08 (czyli też 108) - najlepszy bez dwuch zdań... I do tego jako jedyny nagrywa DL z prędkością x4...
|
Jaką nagrywarkę DVD kupić do 800 zł ale żeby nagrywała płytki 8.5 GB i kiedy jeżeli szykują się zniżki
|
kupno nagrywarki DVD na płytki 8.5 GB
:wow: :peace: Ludzie pomuzcie chcę kupć nagrywarkę DVD ale aby nagrywała na płytki 8,5GB
jakie są najlepsze do 800 zł |
A wyjdzie litek 1673S z obsługą DVD-+R 16x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x i DL 4x :D Już na to czekam :jem:
|
Cytat:
trzeba po prostu umiec obslugiwac litka a nie na niego psioczyc:D |
No no Sławek piękny wykres jak na DL :taktak:
P.S. A mówią, że litek słabo pali DL :) |
Cytat:
Dla porównania Verbatim DL na LiteOn 1633S. :) |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
u znajomego zrobiłem test w Kprobe na litku 832 (byłym moim litku) http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php?p=324060&postcount=13 Mogę go śmiało polecić Pioneer DVR 108 tym, którzy szukają dobrego palnika, na którym bez problemu można wypalić każdą płytkę zarówno te z górnej półki cenowej jak i z dolnej |
clone dvd 2 nie radzi sobie sobie z zabezpieczeniem CSS , dvdfab natomiast omija to zabezpieczenie bez problemów
|
Jabba the Hutt, chyba nie predko sie doczekasz takich testow :)
Kazdemu szkoda wydac kolo 1/5 ceny nagrywarki za jedna plytke, ktora w dodatku mozna popsuc :D PS: Ktos sie orientuje kiedy maja bys osiagalne CZARNE wersje tego cudenka ? :) Czekam, chce zeby mi do obudowy pasowalo :D |
Pioneer 108 - własnie. Czy ktoś z szanownych Panów nagrał może już na nim płytkę DL (8,5 GB) z filmem ? I czy próbował go w stacjonarnym DVD ? Może napisze o efektach takiego doświadczenia.....
Pozdrawiam Jabba |
No wlasnie Panowie, kumpel kupil, robilismy testy, nie chce nadgrac kilku mega nawet. Wyrzuca bledy (na biosie 1.10). Ja jeszcze swojej nie kupilem, czekam na werse czarna, zeby mi do obudowy pasowalo :). Nagrywareczka jest juz w ofercie komputronika. Cena 440 zl. Pojawila sie przedwczoraj :D :piwo:
VanGreeg, tak bardzo sie nei przejmuje, ale wiesz, czasem te kilka mega trzeba podciagnac. Zdarza sie, ze brakuje. Namor. Mozesz zrobic testy (symulacje) ? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Pioneer DVR 108 i moja też obsługuje |
LucasDhala: czekamy na tę samą nagrywarkę - a overburningiem się nie przejmuj, z resztą komu to potrzebne?
|
Dziekuje legion, podniosles mnie troche na duchu :D
Ogolnie starsze Pioneerki obsluguja Overburn ? Moze sie spieszyli z tym modelem ? Zostawili na pozniej do dopracowania ?:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:28. |