![]() |
Cytat:
:D |
Cytat:
Dla przykladu mialem przedwczoraj do przegranaia film na esperanzie, co ciekawe nie byla nawet wcale tak porysowana, widocznie nagrywal ja dosc slaby naped albo za szybko w kazdym badz razie pierwszy wymiekl moj dvd rom Asus e-616(testy nero scan disk) doszedl do 68% i reszta plyty juz nieczytelna, kolejny naped jakies kombo toshiba z laptopa (modelu nie znam) doszla do 80%, dalej plasuje sie nec 3500A ktory osiognal 91% a najlepszy litek 1653...bezproblemowe 100%...Juz kilka razy doszedlem do takich wnioskow i takie jest wlasnie moje wyrobione zdanie. Korekcja Litek>nec Zapis nec>litek Co najciekawsze moj ps2 przeczytal cala plyte bez zaciecia :wow: Czy to znaczy ze nawet on ma lepsza korekcje od neca?? :ysz: dosc ciekawe... |
Fajna rzecz i o dziwo wczoraj wymienilem uwalony naped
HP DVD ktory mialem na gwarancji wlasnie na Sony DRU-710A. Za ten uwalony zaplacilem rok temu $146 a teraz ta nagrywarka Sony kosztuje $99. Szok! Oczywiscie w USA. Sprawdzcie sobie inne rzeczy na stronie http://www.Bestbuy.com |
Cytat:
Pozdro. Latet |
Cytat:
Widać, że co egzemplarz - to nowa historia Z generalnym potwierdzeniem przekonania Że Litki w sprawach korekcji jednak wyprzedzają Neca :taktak: Ciekawe jak model 3520A? :idea: :D |
Cytat:
|
SONY miało dobry start ale mamy już rok 2005 i wszystko co dobre mineło ( nowy bios działa ,jest tez dostępny z litka i też działa ) [ jako DVD-ROM ok ] ,Laser ten sam co w innych sprzętach czyli SANYO SF-DB10SA ,a zapis DL to tylko więcej mocy z lasera. Jeśli ktoś powie że coś sie nie nagrywa niech zmieni zasilacz ,czasami kable lub odłączy połowę sprzętu. Należy mieć na uwadze konsorcjum głównych firm w którym jest SONY ( np. LiteOn to już inne firmy chodź w środku ma płytkę SONY inaczej zapisuje -czytaj z błędami ,a jeśli chcesz mieć cokolwiek kupuj drogie płytki )
|
I co kupować? Mnie się zamarzył Plextor 716 ale kosztuje 635zł, za to DL + i - nagrywać będzie x6 po wgraniu nowego biosu 1.05. A moze jednak brać Neca 3520 za 305zł???
|
Na LiteOna się nie zdecyduje nigdy, bo kolega ma i niestety z wieloma tańszymi nośnikami DVD ten sprzęcik sobie nie radzi!!
|
Cytat:
Czyli Litek i Benek :czytaj: I jeszcze ci na szminkę zostanie :D :mruga: |
Popieram w 100% . :na_ucho: Też mam ten tandem. :) 8 )
|
Im więcej przeglądam na temat nowych nagrywarek, tym bardziej jestem skołowana, bo właśnie pokazał się Pioneer 109 za 404zł i już nie wiem co mam kupić.
Może ktoś jest bardziej zdecydowany i coś poradzi? |
Cytat:
BenQ 1620. :) |
Cytat:
|
Mam podobny problem!!!!
Co wybrać. Myślałem o TDK 1616, NEC-u 3620A i Pioneerze 109. Proszę o radę ! R. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |