Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

khamill 30.12.2004 15:58

biosy 1633 dużo lepsze od 1653, płyt dl 4x na razie ciężko kupić, a ten pierwszy ma lepszą baze nośników - i na tanik płytkach błędy w granicach 40... w KProbe :) czyli luzik, na dobry w granicach 10...

ciavo 08.01.2005 01:33

cena plyt

:piwo: Ja place za 25 sztuk DvD+R £ 8 niewien jle to na polskie a za dual-layer okolo £ 2.00 .Jak bym poszukal to bym kupil jeszcze taniej

VanGreeg 16.01.2005 10:29

Cytat:

Napisany przez ciavo
:piwo: Ja place za 25 sztuk DvD+R £ 8 niewien jle to na polskie a za dual-layer okolo £ 2.00 .Jak bym poszukal to bym kupil jeszcze taniej

Jak długo siedzisz w królestwie, że już język ojczysty zaniedbujesz? "&pound" to prawdopodobnie jest funt brytyjski, ale co robi tam to "&"? - jakiś slang? Skrótowiec?
Na dzień dzisiejszy cena funta to 5,85 PLN.

Pozdrawiam

latet 16.01.2005 10:51

Witam,

A powiedzcie mi, po tych kilku miesiącach doświadczeń z DL, tylko zapominając chwilowo o kwestii ceny - czy trwałość zapisu na nich jest zbliżona do jednowarstwowych? Czy byłby sens nagrać dane na DL i spać w miarę spokojnie?

Dzięki,

latet

ciavo 16.01.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez VanGreeg
Jak długo siedzisz w królestwie, że już język ojczysty zaniedbujesz? "&pound" to prawdopodobnie jest funt brytyjski, ale co robi tam to "&"? - jakiś slang? Skrótowiec?
Na dzień dzisiejszy cena funta to 5,85 PLN.

Pozdrawiam

w londynie siedze 6 latek na stale a prubowalem wcisnac Shift z 3 bo 8 ) tam jest symbol funta i wyszlo "&pound" takecos

jar-osz 16.01.2005 17:50

czy ktoś mi powie dlaczego plextor 716 a nie wypala mi natanich dvd takich jak hawk dvd+R

Yacko 16.01.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez jar-osz
czy ktoś mi powie dlaczego plextor 716 a nie wypala mi natanich dvd takich jak hawk dvd+R

Spróbuj zaktualizować bios.

legion 16.01.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez latet
Witam,

A powiedzcie mi, po tych kilku miesiącach doświadczeń z DL, tylko zapominając chwilowo o kwestii ceny - czy trwałość zapisu na nich jest zbliżona do jednowarstwowych? Czy byłby sens nagrać dane na DL i spać w miarę spokojnie?

Dzięki,

latet

to zalezy tylko od nosnika :) roznie to bywa na sl tez nie masz pewnosci ze dlugo przetrwa :D

latet 16.01.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez legion
to zalezy tylko od nosnika :) roznie to bywa na sl tez nie masz pewnosci ze dlugo przetrwa :D

Bałem się nagrywać dane na DVD, ale po pół roku od nagrania kilkunastu testowych płytek, widzę, że dane trzymają się dobrze. Ani jedna nie padła. Niektórym się nieco pogorszyły testy PI/PO, ale i tak 100% zawartości się czyta bezbłędnie. Zobaczę za kolejne pół roku.

Zastanawiam się czy DL średnio-przeciętnie dają taką samą żywotność danych, czy krótszą...

latet

BadKENNY 16.01.2005 21:30

Zamierzam kupić właśnie takiego Dl-a, co polecacie ? Cena max 399 :) Oczywiście im taniej tym epiej :) Dlatego zastanawiam sie na d LITE-ON, tylko LG nie wchodzi w gre...miałem już i żałuje :/

latet 17.01.2005 00:24

Cytat:

Napisany przez BadKENNY
Zamierzam kupić właśnie takiego Dl-a, co polecacie ? Cena max 399 :) Oczywiście im taniej tym epiej :) Dlatego zastanawiam sie na d LITE-ON, tylko LG nie wchodzi w gre...miałem już i żałuje :/

A ja mam juz drugie LG i jestem zadowolony.
Czemu żałujesz? Co się działo?

latet

BadKENNY 17.01.2005 06:46

A no to, że po jakimś czasie przestało nagrywać płyty audio, no ale dał się wytrzymać. Potem marudziło i nagrywało tylko na wybranych płytkach, wcale nie najdrozszych. No a na końcu wogle odmuwiło wspólpracy i klops

latet 17.01.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez BadKENNY
A no to, że po jakimś czasie przestało nagrywać płyty audio, no ale dał się wytrzymać. Potem marudziło i nagrywało tylko na wybranych płytkach, wcale nie najdrozszych. No a na końcu wogle odmuwiło wspólpracy i klops

No cóż, zespuła się, zdarza się.
Ja już tam wolę, jak psująca się nagrywarka całkiem odmawia nagrania, niż jakby miała nagrać oszukańczo z błędami :bicz:

latet

Pagerus 18.01.2005 09:05

Jaką nagrywarkę z obsługą DL moglibyście polecić na dzień dzisiejszy? :) Taka w cenie do 300zł najlepiej. Dodam, że w grę wchodzą te z niżej wskazanych sklepów:
AREST
Proline

Zastanawiam się nad LiteOn'em 1653S - ale sam już nie wiem po tych bardzo różnych opiniach :( Obecnie używam Litka i jestem zadowolony... nie wiem - doradźcie coś :)

legion 18.01.2005 10:55

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jaką nagrywarkę z obsługą DL moglibyście polecić na dzień dzisiejszy? :) Taka w cenie do 300zł najlepiej. Dodam, że w grę wchodzą te z niżej wskazanych sklepów:
AREST
Proline

Zastanawiam się nad LiteOn'em 1653S - ale sam już nie wiem po tych bardzo różnych opiniach :( Obecnie używam Litka i jestem zadowolony... nie wiem - doradźcie coś :)

zobacz sobie ten temat :D
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...095#post391095

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:40.