Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nagrywarki Dual Layer (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarki-dual-layer-31780/)

Turboni 29.11.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez McBurri
Hmm... Sprawilem sobie DRU-700A i nie narzekam.Kosztowala mnie 124Euro (MediaMarkt-Kolonia).Fajny kartonik :),troche softu,kabelki,srobki.No i znizka na zakup plyt DVD. Wypas :D. Jak narazie, to jestem z niej zadowolony.

a nie taniej bylo kupic litka 832 :>

to jest to samo

suhotnik 29.11.2004 18:52

Sd 3

Panowie, a która nagrywarka DVD-DL radzi sobie z SafeDisc 3.0 i większe ??

legion 29.11.2004 19:46

@McBurri no czemu bys mial niebyc przeciesz to liteon :D
Cytat:

Napisany przez suhotnik
Panowie, a która nagrywarka DVD-DL radzi sobie z SafeDisc 3.0 i większe ??

liteon :D

suhotnik 30.11.2004 05:33

Cytat:

Napisany przez legion
@McBurri no czemu bys mial niebyc przeciesz to liteon :D

liteon :D

:(
Akurat tej nigdy bym nie kupił.
Myślałem na jakimś TDK :'(

legion 30.11.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez suhotnik

no to powiem ci ze liteon nalepiej radzi sobie z sd a zwlaszcza 812 i 832 jak kupisz TDK lub Nec(zwlaszcza) to warto kupic cos co bedzie lamac dobrze sd i przytym czytac dobrze cd-r
podobno pionki radza sobie dobrze z cd-r ale nie wiem jak z sd

VIZZARD 30.11.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez suhotnik

Check THIS :czytaj:

I wszystko jasne :D

Renee 16.12.2004 21:45

A ja mam pytanie czy ktoś wie co to jest za sprzęt Sony DW-D18A i czym można ją flashować oraz jaki firmware (z zmienianym booktype) zapodać?

Dzięki za odp.

Renee

VIZZARD 16.12.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez Renee
A ja mam pytanie czy ktoś wie co to jest za sprzęt Sony DW-D18A i czym można ją flashować oraz jaki firmware (z zmienianym booktype) zapodać?

Dzięki za odp.

Renee

Sony DW-D18A to OEM Liteona 832 :D

Czyli codeguys, omnipatchery, strategie i inne bajery ... :O

No wiesz ...

Po prostu hulaj dusza :>

Renee 17.12.2004 22:40

Dzięki VIZZARD

Tylko że występują dwa rodzaje napędów DW-D18A jeden z paskiem , drugi z przekładnią zembatą. (wysuwanie szuflady) Ja mam ten pierwszy a bios VFS2b.I czy mozna wgrywać dowolny bios od Litka 832? oczywiście spatchowany.

VIZZARD 18.12.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez Renee
Dzięki VIZZARD

Tylko że występują dwa rodzaje napędów DW-D18A jeden z paskiem , drugi z przekładnią zembatą. (wysuwanie szuflady) Ja mam ten pierwszy a bios VFS2b.I czy mozna wgrywać dowolny bios od Litka 832? oczywiście spatchowany.

Wydaje mi się, że to raczej nie ma znaczenia :nie:

Ja osobiście swego czasu :czas:

Pakowałem do swojego Litka bios VYS2

VFS2 nie próbowałem :nie:

Nie wiem, które biosy wchodzą do twojej spawarki :idea:

Ederlezi 27.12.2004 16:36

Potrzebna pomoc przy wyborze nagrywarki

Witajcie,

problem dotyczy nagrywarki DVD , nie wiem co kupic , wiec mam tylko jeden wymog - ale za to duzy.

1 - Ma czytac wszystkie CD , CDR , CDRW , DVD + R , DVD - R , ma nagrywać na najwolniejszej predkości na bardzo wysokim poziomie. Nagrywarka głównie ma służyć do wypalania płyt CD oraz DVD , jak również do wypalania filmów na plytach DVD (filmy w DIVX/XVID oraz zwykle przegrywane z wypozyczalni), które mają być odtwarzane w stacjonarnym DVD. Nie interesuje mnie kompletnie ripowanie audio CD , lamanie zabezpieczen itd... Po prosu nie mam napedu DVD i to co kupie ma robic jako dobry naped/recorder DVD.

Aha , cena gra mniejszą rolę niż jakość zapisu.

legion 27.12.2004 23:19

Cytat:

Napisany przez Ederlezi
Witajcie,

problem dotyczy nagrywarki DVD , nie wiem co kupic , wiec mam tylko jeden wymog - ale za to duzy.

1 - Ma czytac wszystkie CD , CDR , CDRW , DVD + R , DVD - R , ma nagrywać na najwolniejszej predkości na bardzo wysokim poziomie. Nagrywarka głównie ma służyć do wypalania płyt CD oraz DVD , jak również do wypalania filmów na plytach DVD (filmy w DIVX/XVID oraz zwykle przegrywane z wypozyczalni), które mają być odtwarzane w stacjonarnym DVD. Nie interesuje mnie kompletnie ripowanie audio CD , lamanie zabezpieczen itd... Po prosu nie mam napedu DVD i to co kupie ma robic jako dobry naped/recorder DVD.

Aha , cena gra mniejszą rolę niż jakość zapisu.

Plextor 716 :D

xpektor 29.12.2004 20:21

Co powiecie o LITE-ON 1653s? To naprawde taki badziew?? Czy sytuacja się zmieni, po dostawie nowych biosów??

Turboni 29.12.2004 20:30

mi tam sie litek podobal mialem 3 i byly ok:)

a kazdy nowy bios przynosil poprawe :)

xpektor 29.12.2004 20:37

Więc raczej moge spać spokojnie... bo juz się bałe. Mi narazie wszystkie płytki wypala, a z tego co wiem niektórym juz od początku coś sie psuło :P Tak nie używam atnich płytek więc... ni ma źle.
Pozdr00!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.