![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mógłbyś uzasadnić dlaczego uważasz nec'a za gniot ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
czy dobry Liteon?
Krótka historia:
1. luty 2005 zakupiony nowy komputer z DVD Samsung. Na niektórych płytach CD zacina cały komputer i trzeba reset. Tak jakby nie mógł rozpoznać co to jest. 2. Reklamacja i wymiana na Liteon 1653. Dołożenie jeszcze jednego napędu Liteon tylko do odtwarzania płyt. Odtwarza bardzo dobrze do dnia dzisiejszego. Natomiast Liteon 1653 przestał widzieć CD i nagrywać CD. Teraz czekam na wymianę. Gdyby dobrze działał ten Liteon to też bym go chwalił ale niestety uszkodził się. Dogrywałem zawsze nowe aktualne Biosy. Mam w starym komputerze nagrywarkę CD Liteon kupioną jakieś 2 lata temu i ona cały czas czyta i nagrywa. Może to oznaczać, że wcześniej Liteony były dobre a teraz są coraz słabszej jakości. |
![]() |
![]() |
#33 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#34 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
mam 832S po wymanie z zajerzdzonej 812
![]() ale jak da mi ktos pionka albo tak chwalonego benka i jeszcze dopłaci roznice ceny czemu nie ![]() Cytat:
taaa - ludzie co wy robicie z tymi płytami, mam setki płyt cd i dvd - tylko te pozyczane maja czasem ryski - a jak cd lub dvd wraca porysowane to takie zj**by dostaje główny zainteresowany ze..... lepiej nie byc w jego skorze - a nie odposci nikt sobie moich dvd i cd na ktrych mam mnostwo nwych i ciekawych rzeczy. Mam ale nigdy nie zarabiam na tym. Jedyne na czym zarabiam to na zrobieniu kopii przyniesinej do mnie cd. Z własnych zasbw nie nagrywam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez polakT : 21.06.2005 o godz. 21:30 |
|
![]() |
![]() |
#35 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po ostatniej zaglerce biosami w moim 1653 troche mi milosc do litka ostygla
nawet napisalem ze teraz kupibym neca ale: 1.znowu pali dobrze 2. podoba mi sie okreslenie perpetum mobile - faktycznie ![]() na dwa kupione litki (cd i dvd) mam juz w sumie czwartego i piatego obecnie ![]() ![]() w sumie wole jak mi sprzet raz na rok padnie i od reki bez problemu mi wymienia na nowy bez zadnych kosztow, niz mieli by odsylac mi ciagle uwalony sprzet (ech, nigdy nie przestatne narzekac na serwis Siemensa... i nigdy nie kupie nic co ma gdziekoleiwk napisane cokolwiek o Siemensie w specyfiakcji) |
![]() |
![]() |
#36 | |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
Cytat:
nie dawniej jak przedwczoraj po zmianie BIOSu nagrywałem na zakrętkach i wszystko było OK... weryfikacja przebiegła poprawnie, niestety trochę wysoki współczynnik błędów był, bo PIFy dochodziły nawet do 120 a average około ~3.05 ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
@raven66
W pełni rozumiem Twoje oburzenie. Wydając tyle kasy na zakrętki naprawdę ciężko słuchać takich bredni. Tym bardziej jeśli nie ma czasu na zakiszenie ogórów w słoikach, które stają się automatycznie dodatkowym odpadem. A ten z kolei jak się domyślam musisz utylizować co pogłębia Twoją finansową zapaść ![]() ![]() Ps.@raven66 - pewnie będziesz na zlocie?
#38 |
dziobák [;
![]() |
@karel48: no wiesz, problem jest taki, że jak wypalisz taką zakrętkę, to potem nawet jak masz czas na to żeby zrobić kiszone ogórki, to nie masz czym zamknąć słoika? no bo jakże to tak... wypaloną zakrętką
![]()
#39 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#40 | |
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() |
#41 |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
LiteON'y były świetne, ale olali jakość. Serwisy autoryzowane niedługo będą musiały wynająć dodatkowe pomieszczenia na przechowywanie nagrywarek oddanych w ramach usług gwarancyjnych... Zdarzają się jeszcze udane egzemplarze (dawna świetność firmy), ale kto będzie miał pewność że kupuje ten udany? A słoiki najlepiej wypala się... kwasem solnym!
8 )
#42 |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
PS: Nie słoiki a zakrętki od słoików wypala się kwasem solnym (słoiki za to wypala się w hucie słoików, co oczywiste).
#43 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
uzyj edytuj
![]() Taaa miał litek dobre konstrukcyje, np 832S (812S) ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Moj litek 812@832 jakos niechce zejsc na tamten swiat
![]() ![]() A nawet te liteony co przeszly przez moje rece dzialaja do dzisaj bez awaryjnie wiec czasem sie zastanawiam i nie rozumiem tych ludzi ktorzy ciagle na nie psiocza lub przeklinaja ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 22.06.2005 o godz. 20:41 |
![]() |
![]() |
#45 | |
Lajtoniarz
Data rejestracji: 26.04.2005
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|