Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.06.2005, 23:35   #31
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez psotniczek
uważem że gniot to np. NEC , TOSHIBA .
NEC gniotem samsung jak najbardziej ale nec'i to super nagrywarki mam nec 3520A nagrywarka nagrała około 50 płyt w tym płyty ala hawk i zero problemów z hawkami nawet dobrze sobie radzi
Mógłbyś uzasadnić dlaczego uważasz nec'a za gniot

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.06.2005, 14:35   #32
kmxx
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2005
kmxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy dobry Liteon?

Krótka historia:
1. luty 2005 zakupiony nowy komputer z DVD Samsung. Na niektórych płytach CD zacina cały komputer i trzeba reset. Tak jakby nie mógł rozpoznać co to jest.
2. Reklamacja i wymiana na Liteon 1653. Dołożenie jeszcze jednego napędu Liteon tylko do odtwarzania płyt. Odtwarza bardzo dobrze do dnia dzisiejszego. Natomiast Liteon 1653 przestał widzieć CD i nagrywać CD. Teraz czekam na wymianę.
Gdyby dobrze działał ten Liteon to też bym go chwalił ale niestety uszkodził się. Dogrywałem zawsze nowe aktualne Biosy.
Mam w starym komputerze nagrywarkę CD Liteon kupioną jakieś 2 lata temu i ona cały czas czyta i nagrywa.
Może to oznaczać, że wcześniej Liteony były dobre a teraz są coraz słabszej jakości.
kmxx jest offline  
Stary 21.06.2005, 17:55   #33
psotniczek1977
Bywalec

Data rejestracji: 16.06.2005
psotniczek1977 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit
NEC gniotem samsung jak najbardziej ale nec'i to super nagrywarki mam nec 3520A nagrywarka nagrała około 50 płyt w tym płyty ala hawk i zero problemów z hawkami nawet dobrze sobie radzi
Mógłbyś uzasadnić dlaczego uważasz nec'a za gniot
Według mnie nagrywarka oprucz nagrywania powinna tez dobże odwarzać płyty a z tym w necu jest różnie przewaznie z tymi bardziej porysowanymi . Jako nagrywarka nie powiem złego zdania jest OK . Czasami ja np. musze wykorzystac nagrywarke jako czytnik a NEC niestety lipna korekcja błedów w tej chwili rządzi LIEON , LG i PLEXTOR .
psotniczek1977 jest offline  
Stary 21.06.2005, 21:21   #34
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
mam 832S po wymanie z zajerzdzonej 812 - miała jakbyniebyło działać ileś tam tysiecy godzin :\ - Miałem LG i Szajsunga - mam litka - a co bym teraz kupił - nic bo mam litka - z ktorym byly jedynie problemy spowodwane zanieczyszczonym srodowiskiem w jakim pracował

ale jak da mi ktos pionka albo tak chwalonego benka i jeszcze dopłaci roznice ceny czemu nie (dałem prawie 400PLN)

Cytat:
Napisany przez psotniczek1977
Według mnie nagrywarka oprucz nagrywania powinna tez dobże odwarzać płyty a z tym w necu jest różnie przewaznie z tymi bardziej porysowanymi . Jako nagrywarka nie powiem złego zdania jest OK . Czasami ja np. musze wykorzystac nagrywarke jako czytnik a NEC niestety lipna korekcja błedów w tej chwili rządzi LIEON , LG i PLEXTOR .

taaa - ludzie co wy robicie z tymi płytami, mam setki płyt cd i dvd - tylko te pozyczane maja czasem ryski - a jak cd lub dvd wraca porysowane to takie zj**by dostaje główny zainteresowany ze..... lepiej nie byc w jego skorze - a nie odposci nikt sobie moich dvd i cd na ktrych mam mnostwo nwych i ciekawych rzeczy. Mam ale nigdy nie zarabiam na tym. Jedyne na czym zarabiam to na zrobieniu kopii przyniesinej do mnie cd. Z własnych zasbw nie nagrywam mam swoje zasady - ale korekcji nie potrzebuje na takim pozimie zeby narzekac na jakis palnik czy czytnik

Ostatnio zmieniany przez polakT : 21.06.2005 o godz. 21:30
polakT jest offline  
Stary 22.06.2005, 08:48   #35
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
po ostatniej zaglerce biosami w moim 1653 troche mi milosc do litka ostygla
nawet napisalem ze teraz kupibym neca
ale: 1.znowu pali dobrze
2. podoba mi sie okreslenie perpetum mobile - faktycznie
na dwa kupione litki (cd i dvd) mam juz w sumie czwartego i piatego obecnie i co najlepsze caly czas maja nowke gwarancje
w sumie wole jak mi sprzet raz na rok padnie i od reki bez problemu mi wymienia na nowy bez zadnych kosztow, niz mieli by odsylac mi ciagle uwalony sprzet (ech, nigdy nie przestatne narzekac na serwis Siemensa... i nigdy nie kupie nic co ma gdziekoleiwk napisane cokolwiek o Siemensie w specyfiakcji)
nimal jest offline  
Stary 22.06.2005, 10:33   #36
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
Panowie i Panie
wiem ze topic nie ma sensu, ale jak czytam ostatnio rady "nowych" forumowiczow typu:
"wymien litka bo to szajs..."
"wymien litka bo to gowno..."
itd. to widze ze musimy zrobic narodowa wymiane lite-onow na napedy samsung lub pokrewnych marek.
nawet Ci ktorym wszystko dziala dobrze powinni poczuc sie wrecz zobowiazani do solidarnosci na pozostalymi
WIEC WALMY WSZYSCY DO SERWISOW I SKLEPOW ZADAJAC ZWROTU KASY LUB INNEGO DOBREO NAPEDU, ktory bedzie nagrywal nawet na zakretkach do sloikow
milego weekendu for @ll
pragnę zaprotestować przeciwko kłamstwom, jakie rozprzestrzenia tutaj użytkownik icemac, rzucając aluzję, jakoby tylko inne napędy potrafiły nagrywać na zakrętkach od słoików! ponieważ oszczerstwo wymierzone w mojego Litka uderza także we mnie osobiście! czego nie zniosę! takie kłamstwa tylko szargają dobre imię napędów Lite-On!

nie dawniej jak przedwczoraj po zmianie BIOSu nagrywałem na zakrętkach i wszystko było OK... weryfikacja przebiegła poprawnie, niestety trochę wysoki współczynnik błędów był, bo PIFy dochodziły nawet do 120 a average około ~3.05 - ktoś powie że nie jest tak źle, ale ja więcej nie nagrywam, bo jest za niski współczynnik jakości do ceny - ja kupuję te zakrętki razem ze słoikami za cenę około 2,50 za sztukę - dlatego to mi się trochę nie opłaca - a markowych słoików ostatnio nie ma na Kleparzu
raven66 jest offline  
Stary 22.06.2005, 16:19   #37
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@raven66
W pełni rozumiem Twoje oburzenie.
Wydając tyle kasy na zakrętki
naprawdę ciężko słuchać takich bredni.
Tym bardziej jeśli nie ma czasu na
zakiszenie ogórów w słoikach,
które stają się automatycznie dodatkowym odpadem.
A ten z kolei jak się domyślam musisz utylizować
co pogłębia Twoją finansową zapaść

Ps.@raven66 - pewnie będziesz na zlocie?

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 22.06.2005, 16:24   #38
raven66
dziobák [;

@karel48: no wiesz, problem jest taki, że jak wypalisz taką zakrętkę, to potem nawet jak masz czas na to żeby zrobić kiszone ogórki, to nie masz czym zamknąć słoika? no bo jakże to tak... wypaloną zakrętką
raven66 jest offline  
Stary 22.06.2005, 16:35   #39
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez raven66
@karel48: no wiesz, problem jest taki, że jak wypalisz taką zakrętkę, to potem nawet jak masz czas na to żeby zrobić kiszone ogórki, to nie masz czym zamknąć słoika? no bo jakże to tak... wypaloną zakrętką
no i po problemie - macie już kufle na swoje -ka na zlocie

prometeusz jest offline  
Stary 22.06.2005, 16:39   #40
raven66
dziobák [;

Cytat:
Napisany przez prometeusz
no i po problemie - macie już kufle na swoje -ka na zlocie
8 )
raven66 jest offline  
Stary 22.06.2005, 19:12   #41
MetalSlug
Mistrzunio!

Data rejestracji: 17.05.2005
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LiteON'y były świetne, ale olali jakość. Serwisy autoryzowane niedługo będą musiały wynająć dodatkowe pomieszczenia na przechowywanie nagrywarek oddanych w ramach usług gwarancyjnych... Zdarzają się jeszcze udane egzemplarze (dawna świetność firmy), ale kto będzie miał pewność że kupuje ten udany? A słoiki najlepiej wypala się... kwasem solnym!

8 )
Stary 22.06.2005, 19:13   #42
MetalSlug
Mistrzunio!

Data rejestracji: 17.05.2005
MetalSlug zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PS: Nie słoiki a zakrętki od słoików wypala się kwasem solnym (słoiki za to wypala się w hucie słoików, co oczywiste).
Stary 22.06.2005, 19:51   #43
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
uzyj edytuj

Taaa miał litek dobre konstrukcyje, np 832S (812S)
polakT jest offline  
Stary 22.06.2005, 20:37   #44
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Moj litek 812@832 jakos niechce zejsc na tamten swiat i dalej pali jak palil nic sie nie zmienilo .
A nawet te liteony co przeszly przez moje rece dzialaja do dzisaj bez awaryjnie wiec czasem sie zastanawiam i nie rozumiem tych ludzi ktorzy ciagle na nie psiocza lub przeklinaja

Ostatnio zmieniany przez legion : 22.06.2005 o godz. 20:41
legion jest offline  
Stary 22.06.2005, 20:44   #45
luc.ek
Lajtoniarz

Data rejestracji: 26.04.2005
luc.ek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb

Cytat:
Napisany przez legion
a moj litek 812@832 jak jakos niechce zejs na tamten swiat i dalej pali jak palil nic sie nie zmienilo
To kwestia genów : jeden pali krótko i w końcu zachoruje, a inny pali i 50 lat i nic ...
luc.ek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: