Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

nacuna 23.05.2004 17:58

Jaki FW z bitsetting'iem dla NEC'a 2500A ?

Witam.
Zdecydowalem sie wgrac zhackowany FW do mojego NEC'a 2500A.
A z tego co wiem to jest juz KILKA wersji zhackowanego FW, ktory umozliwia mojej nagrywarce ustawienie Book Type'a.
Teraz moje pytanie jest takie.
Ktory FW (zhackowany) jest najlepszy dla mojego NEC'a 2500A z mozliwoscia ustawienia book type'u?
Dzieki z gory za pomoc.

AleX69 23.05.2004 18:03

pawelblu ma racje ... chlopaki zadajecie coraz glupsze pytania, ze sie odpisywac nie chce ... blyszczace autorytetami forum lsni teraz glupota

przykre ...

Esiek 23.05.2004 18:47

Cytat:

Napisany przez wasqez
Mam z Nec 2500 te same problemy, nagrywa a nie czyta (dobrze działają jedynie DVD TDK i Verbatim), wszystko inne (esperanza itp) nagrywa ale nie czyta, czytają je zaś pozotałe DVD-ROMy :'(

Ciekawa sprawa. W ogóle nie widzi płytki?? Jak zachowuje sie cdspeed?? gdzie sa czerwone sektory na srodku koncu czy poczatku. Moze jakis screen. Mimo wszystko taka sytuacja nie powinna miec miejsca...
Cytat:

Napisany przez wasqez
Mam do was pytanie, czy zmiana BIOSu to utrata gwarancji ???
Chce wgrać bios 1.07 oficjalnie wypuszczony przez NECa, może coś się poprawi lub spróbuję bios 1.08 od herriego - ale przytym podejżewam że napewno stracę gwarancję....

Wgranie oficjalnego biosu napewno nie ma wpływu na gwarancje, w koncu po to są one wypuszczane. Natomiast wgranie biosu np Herriego to juz dyskusyjna sprawa.

Esiek 23.05.2004 18:51

Cytat:

Napisany przez nacuna
Witam.
Zdecydowalem sie wgrac zhackowany FW do mojego NEC'a 2500A.
A z tego co wiem to jest juz KILKA wersji zhackowanego FW, ktory umozliwia mojej nagrywarce ustawienie Book Type'a.
Teraz moje pytanie jest takie.
Ktory FW (zhackowany) jest najlepszy dla mojego NEC'a 2500A z mozliwoscia ustawienia book type'u?
Dzieki z gory za pomoc.

Najlepiej odrazu http://club.cdfreaks.com/showthread....3&page=1&pp=25 . Przy okazji powiesz nam jak sie sprawuje :)

Esiek 23.05.2004 19:00

Cytat:

Napisany przez mbar
Mechanika jes taka sama. Rozumiem Mikas, że nie czytasz forum.

Kto czyta ten czyta ;p . Link juz pare dni temu podawany tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=34281&page=4 Wspólny temat do biosów nec zeby juz nie zasmiecac i tak zasmieconego forum. :peace: :peace: :peace:

Turboni 23.05.2004 19:35

dokladnie trzeba poczytac inne posty i wszystko jasne. a co do nagrywarki kup to co uwazasz za stosowne, kazdy producent ma swoich zwolennikow i przeciwnikow wiec wybor nalezy do ciebie.

sAp3r 23.05.2004 19:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czy ja wiem - od jakis kilku godzin kiedy to byl ostani post w innym tego typu temacie jakos technologia do przodu nie poszla.

Dobrze, mowilem ze sie na tym NIE ZNAM. Myslalem ze wyboru pomoga mi dokonac ludzie, ktorzy obeznani sa w tym temacie, bo jednak 500 złotych ulicą nie chodzi i nie chce wywalic ich w bloto. Gdzie mam sie pytac jak nie na tego typu forach? Od tego one wszystkie są...

I czytalem inne tego typu tematy, ale wypowiedzi w nich zawarte nie zaspokoily w pelni moich oczekiwan, wiec pozwolilem sobie zalozyc temat od nowa. Przepraszam, ze Cie tym zdenerwowalem

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje tym ktorzy zabrali glos. :peace:

Esiek 23.05.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez sAp3r
Dobrze, mowilem ze sie na tym NIE ZNAM. Myslalem ze wyboru pomoga mi dokonac ludzie, ktorzy obeznani sa w tym temacie, bo jednak 500 złotych ulicą nie chodzi i nie chce wywalic ich w bloto. Gdzie mam sie pytac jak nie na tego typu forach? Od tego one wszystkie są...

I czytalem inne tego typu tematy, ale wypowiedzi w nich zawarte nie zaspokoily w pelni moich oczekiwan, wiec pozwolilem sobie zalozyc temat od nowa. Przepraszam, ze Cie tym zdenerwowalem

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje tym ktorzy zabrali glos. :peace:

Mam nadzieje ze wypowidzi w tym temacie cie zaspokoiły... Nie?? Masz jeszcze większy mętlik w głowie?? O widzisz, to jest wlasnie sens tworzenia nowych tematów o tym samym.:peace:

Ale spox, takie tematy były są i będą zawsze zakładane takze trza sie poprostu przyzwyczaic i je omijac.

AleX69 23.05.2004 20:42

kazdy z nas lubi przebywac w madrym/wartosciowym towarzystwie ...
macie problem piszcie ... ale dopiero w tedy kiedy nie ma takowych w poprzednich topic'ach ... wiem ze kazdy chce miec swe 5 minut ale mozecie przeciez zadac pytanie/zaistniec w poprzednich istniejacych o podobnej tematyce

wiem ze jest to odwieczny problem kazdego forum ale na litosc boska >szukajacy< najpierw sprawdzcie czy wczesniej ktos nie mial podobnego problemu ... nikt nie chce byc chamski wobec 'nowych' ale az sie prosi odpowiedz "uzyj szukaj!" lub "naucz sie kozystac z forum!"

ja i pewnie wiekszasc tu zawsze chetnie pomoge/odpowiem - ale tylko na madre pytanie - na inne jest offtopic ...

sAp3r 23.05.2004 21:43

Cytat:

Napisany przez Esiek
Mam nadzieje ze wypowidzi w tym temacie cie zaspokoiły... Nie?? Masz jeszcze większy mętlik w głowie??

Heh, prawda, musze sie z Toba zgodzic.

Cytat:

Napisany przez AleX69
wiem ze kazdy chce miec swe 5 minut

Napewno nie byl to moj cel...

Cytat:

Napisany przez AleX69
ja i pewnie wiekszasc tu zawsze chetnie pomoge/odpowiem - ale tylko na madre pytanie - na inne jest offtopic ...

Ok, bede o tym pamietal, sorka za smiecenie na forum, to sie juz nie powtorzy 8)

EOT

nacuna 24.05.2004 06:44

Cytat:

Napisany przez Esiek
Najlepiej odrazu http://club.cdfreaks.com/showthread....3&page=1&pp=25 . Przy okazji powiesz nam jak sie sprawuje :)

Ale ja nie chce FW ktory przerabia moja 2500a na 2510!
Chce zwyczajnie zhackowany fw, ktory umozliwi mi zmiane bitsettingu.
Poniewaz sa rozne wersje, nie wiem ktory wybrac.

Esiek 24.05.2004 14:16

Cytat:

Napisany przez nacuna
Ale ja nie chce FW ktory przerabia moja 2500a na 2510!
Chce zwyczajnie zhackowany fw, ktory umozliwi mi zmiane bitsettingu.
Poniewaz sa rozne wersje, nie wiem ktory wybrac.

Ale teraz juz tylo ten bedzie rozwijany gdyz to jest to samo co ostatnia zwykla wersja Herriego tyle ze z obsluga DL. Czyli jest wiecej i lepiej a dl w niczym nie przeszkadza. W końcu od przybytku głowa nie boli co nie?? :cool: Ale jak koniecznie chcesz zwykly to polecam najnowsza odslone Herriego. Znajdziesz na cdfreaks forum w dziale neca.

nacuna 24.05.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez Esiek
Ale teraz juz tylo ten bedzie rozwijany gdyz to jest to samo co ostatnia zwykla wersja Herriego tyle ze z obsluga DL. Czyli jest wiecej i lepiej a dl w niczym nie przeszkadza. W końcu od przybytku głowa nie boli co nie?? :cool: Ale jak koniecznie chcesz zwykly to polecam najnowsza odslone Herriego. Znajdziesz na cdfreaks forum w dziale neca.

Na cdfreaks.com w dziale nec'a nie ma zadnej wersji umozliwiajace zmiane bitsettinegu. Jest jedyna wersja 1.07, a ona mi nic nie da.
Chce miec zhackowany fw zeby zmienic book type i tyle. Ale tez sie boje, ze po zmianie FW ilosc bledow nagranych po i pi moga mi wzrosnac!

Yacho 24.05.2004 19:01

Esiek ty tak strzelasz dobbrymi radami a sam siedzisz na oficjalu :P:P ;p ;p ;p

Esiek 24.05.2004 19:52

Cytat:

Napisany przez Yacho
Esiek ty tak strzelasz dobbrymi radami a sam siedzisz na oficjalu :P:P ;p ;p ;p

:D wyczaił mnie ;p Wierz mi, sam bym wgral ale nie mam zabradzo jak potem tych plytek sprawdzic czy sie dobrze nagraly bo mi na tej kiczowatej mancie poprostu wszystko chodzi nawet te ktore u innych nie dzialaly ;p
Cytat:

Napisany przez nacuna
Na cdfreaks.com w dziale nec'a nie ma zadnej wersji umozliwiajace zmiane bitsettinegu. Jest jedyna wersja 1.07, a ona mi nic nie da.
Chce miec zhackowany fw zeby zmienic book type i tyle. Ale tez sie boje, ze po zmianie FW ilosc bledow nagranych po i pi moga mi wzrosnac!

Sprawa wyglada tak. Na bitsetting masz 2 mozliwosci. Albo wgrywasz oficjany do HP 1.08(przerobiony tak aby pod neciem dzialal) jest on najblizszy do 1.06 albo wgrywasz ktorys z biosów Herriego. Niby lepsze i szybsze ale wlasnie tylko niby bo za duzo testow na naszym forum z tych biosow nie widzalem. Czekam az bedzie wiecej sobo z nec i litkiem do robienia testów. Wtedy wiele sie wyjasni. Sam niestety na dodatkowy naped nie moge se ze wzgledow finansowych pozwolic :(

Bios Herriego: http://herrie.rpc1.org/downloads/2k5107v2b5dl.rar
Bios oficjalny hp 1.08 http://herrie.rpc1.org/downloads/nec108.rar

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:22.