![]() |
Sky [AML] x4 nagrany.........x8 na biosie dl.
Niby nienajlepszy wynik (głównie ze względu na początek) ale jak na tak tani nosnik(tanszy od espery:) ) to jest nieźle bo co najwazniejsze czyta sie i przez mante i ps2. http://zabrze.net.pl/nadkanalem/esie... aml at 8x.png |
NEC ND-2500 a ND-2500A
Witam
Czytam zawziecie forum bo zamierzam kupic jakas nagrywarke DVD i moj wybor padl na NEC'a. Mam do Was pytanie czym sie roznia wersje ND-2500 od ND-2500A gdyz zarowno i na tym forum i w sklepach raz pisza ND-2500 a raz ND-2500A. Na stronie www.necd.de jest opisany tylko ND-2500 wiec jak to jest ? Sa to dwa rozne modele czy np ten sam tylko z roznym biosem ? pozdr. ZyGmunt |
To jedno i to samo . Ten Nec to ND-2500A , taka jest prawidłowa nazwa .
|
Panie i Panowie, pełny sukces :jupi:
Koniec moich problemów z NEC :haha: Wystarczyło zamienić taśmy łączące urządzenie z płytą, tzn napęd uczyniłem "primary - master", a dysk twardy "primary - slave". Po tej zamianie bez trudu wgrałem biosa DL i wypaliłem z powodzeniem pierwszą płytkę DVD-R :mruga: Dzięki wielkie za okazaną pomoc i dobre rady :peace: |
Cytat:
|
Ustawienie było odwrotne, tzn dysk twardy jako "primary - master", a napęd NECa "primary - slave". To uniemożliwiało wgranie jakiegokolwiek biosa. Tak jak napisałem wcześniej nie zmieniałem nic w konfiguracji i ustawieniach, zamieniłem tylko wtyczki od taśm łączących napęd i dysk z płytą. 8-)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Esiek mam do ciebie prosbe. Czy moglbys wgrac bios 1.08 od HP do swojego NEC 2500A i porobic testy? Bardzo mi zalezy na tym! Dzieki z gory
|
[QUOTE=AleX69]a jak zrobiles to odwrotnie?! :rotfl:[/QUOT
Nie bardzo rozumiem... |
Cytat:
|
A dlaczego mialoby nie dzialac ??
|
Sorki, że ja tak tu wyjeżdżam z tak lamerskim pytaniem, ale ponoć "kto pyta nie błądzi".
Kupiłem NEC'a 2500A i mam pytanko na wstępie - jaki bios najlepiej wgrać na początek: oficjalny 1.07 czy 1.07 v2 DL od Harriego ?? PS. Dodam, że zamierzam nagrywać głównie na płytach TDK i Verbatimach, więc wydaje mi się, że wgranie biosu Harriego, głównie ze względu na DL ma większy sens (w kontekście przyszłości). Zastanawia mnie tylko fakt czy korekcja błędów na oficjalnym biosie 1.07 może być lepsza ? |
Cytat:
|
jaras65 ... smieszny z ciebie kolo :rotfl:
dysk "primary - slave", a napęd NECa "primary - master" ... ... dysk "primary - master", a napęd NECa "primary - slave" ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |