![]() |
Akurat tego potrzebowałem, a przy okazji za wcześniejszą pomoc leci reputka. Dzięki.
|
Cytat:
|
Wypalanie Płyt DVD... Bitsetting... DL...
Witam...
Otórz mam pewien problem z nagrywaniem płyt w Nero... Ale od początku: Mój sprzęt to: DVD-RW NEC ND-2500A (z biosem 2k5107v2b5kl), TOSHIBA DVD-ROM SD-M1912 oraz CDRW TDK 16X10X40. Opis problemu: Jeżeli nagrywam płyty w DVD DECRYPTER VER.3.2.3.0 (ISO READ oraz ISO WRITE), korzystając z DVD INFO PRO VER.2.4 (bitsetting) nagrana płytka jest OK - DVD-ROM :cool: . Jeżeli użyję DVD DECRYPTERA tylko do zrobienia obrazu płyty, DVD INFO PRO do bitsettingu, a wypalić chcę w NERO VER.6.3.0.2 zarówno jako DVD-ROM (ISO) lub DVD VIDEO po analizie płytki pojawia się komunikat: "BŁĄD KALIBRACJI MOCY LASERA!!!" :wow: (zaznaczam, że korzystam z lepszych plyt DVD: Verbatim lub TDK). Prosiłbym o jakieś porady w tej sprawie... z góry dziękuję... Pozdrawiam... MC_NEO |
do wypalania *.iso staraj sie uzywac np. dvddecryptera lub cloneDVD2
nero jakos nie radzi sobie z niektorymi plikami *.iso (to moje zdanie - mialem kilka przypadkow) |
Cytat:
Przygotowuje film i nagrywa :D |
No i jak podobają ci się podpowiedzi kolegów z góry. Jak nie działa to nie używaj a uzywaj tego co działa. W sumie to jest słuszne rozumowanie a przynajmniej przynoszące dobre efekty. ;-)
|
Ilość załączników: 1
Ostatnio wgrałem sobie do swojego NEC-a 2500A bios od MADDOG-a 2.F7 SL&DL Bitsetting.
Hawk palony x4 na NEC-2510A 2F.7 :) |
A to Hawk x4 DVD-R burn x4 2500A 1.07v2b5 Herrie
|
@VIZZARD: "A to Hawk x4 DVD-R burn x4 2500A 1.07v2b5 Herrie"
@Kowanski: "Ostatnio wgrałem sobie do swojego NEC-a 2500A bios od MADDOG-a 2.F7 SL&DL Bitsetting.Hawk palony x4 na NEC-2510A 2F.7 :wow: WoW :wow: Nigdy nie widziałem takich Hawków, tzn tak ładnie wypalnoych. Panowie czy możecie mi powiedzieć jak te nośniki po takim ładnym nagraniu chodząw stacjonarkach? Od niedawna mam Litka 1633 ale ponieważ pali dość marnie (plusu nienajgrzej, ale minusy to tragedia) mam zamiar zamienić go na NECa3500. Czy warto? Jak koledzy myślą jak duża może być niedokładność skanowania plłyt nagranych przez Neca w innych napędach (tych które mają zdolnośc do odczytu błędów). Czy napęd dvdrom Toshiby będzie w stanie przeprowadzać dokładne testu jakości dysku (Nero CDDvd speed; kprobe; dvdinfopro). |
Płytka ta chodzi u mnie w stacjonarce idealnie :taktak:
Zresztą tak samo jak ta :> |
A to Hawk x4 DVD-R burn x4 832VS0B(Liteon)
|
Jaki bios do Nec 2500
Jaki jest najnowszy i najlepszy sofcik do Neca 2500? Aby był dual i nagrywał płytki jako DVD-ROM
|
Ja używam tego biosu /większość posiadaczy tego modelu chyba też/ 2k5107v2b5dl.
|
Cytat:
|
Ja ostatnio używam też tego biosu MADDOG 2.F7 - ale czy jest lepszy...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57. |