![]() |
Cytat:
|
Cytat:
pozdr |
rownież mam neca ale 1300A ale zasada dzialania book type jest pewnie identyczna!!!
otóż w dvdinfopro wnaciskasz na ikonke +RW tam ustawiasz odpowiedni o DVD-ROM z tym że nie wychodź z tej zakładki (+RW), bo jak wyjdziesz to może przestać działać ustawienie booktype!!! dvdinfopro włącz przed programem do wypalania!!!!! Pozdrawiam |
Cytat:
|
Ktory bios do nec 2500a? 1.07beta9 vs. 1.08 od HP
Chce update'owac bios mojej nagrywarki dvd NEC ND-2500A zeby mial mozliwosc obslugi booktype. Tylko nie wiem ktora wersje bios mam wybrac.
Czy nieoficjalną 1.07beta9 czy oficjalna 1.08 pochodzącą od HP 420i ? |
1.08 to chyba nie jest oficjalna. Zrobil ja chyba Harrie modujac wersje na HP. Ja zaryzykowalem wlasnie tego BIOSa bo chyba jest najpewniejszy. Podobno inne maja problemy z paleniem +RW x4, tutaj podobno tego problemu nie ma.
|
Cytat:
Może spróbujcie wsadzic na monment tego neca do normalnej obudówki wgrajcie bios i napiszcie jak działa :) Naprawde chętnie bym to potestował za was ale co ze mnie za tester jak jedyne co moge przetestowac to nerocdspeed :blee: a ten za dokładnych rezulatów nie daje, jakies kprobe by sie przydały :) |
Cytat:
Pozdr |
flash'owalem dzis u kumpla sprzet tym biosem
no co ...wypalilem 4 plytki na printable ... recorder chodzi -> that's all folks dziwne ze bios/flash ma jazdy z nagrywarka na usb ... tdk nie mial albo taki bios albo nagrywarka ... jutro powalcze pozdr |
ty tester ... Esiek <- to ja narazie swojej nie rozkrecam :P
sfleszowalem kolesiowi u niego w domu to mi wystarczy ... dziala ... swojej nie ruszam ... czekam na offisial pozdr |
Cytat:
Aha mógłbyś zapodać jakies kprobe?? :zeby: |
ten od HP ... 'przerobiony' na nec'a 1.08
kprobe ... fakjuj sie ... :jezyk: nie mam litka ... ale cos wykombinuje narazie pod kukulczylem bios kumplowi ... ze swoim chyba poczekam :zeby: pozdr |
Cytat:
|
u mnie 1.06 rulez ... jak masz mozliwosc kprobe ... to sie niekrepuj :P
pozdr |
a wiec ... hmmm
wziąłem sie za uptadte biosu w nagrywace przez 10 minut walczyłem z obudowa zwenetrzna ... i stwierdzam: to nie jej wina, lecz fleshowaczki nec'a potrafi jedynie działać z urządzeniami na taśmach pio/udma (master/slave) srobokret w dlon, 4 srobki out ... na zewnątrz do komp, po tasmie sflaszowalem swe cudo na bios niejakiego Herrie'go 1.07 beta 9 25 filmów do backup'u miałem wiec ... na pierwszy ogień poszła esperanz'a dvd-rw 2x (miałem z nia wczesniej na v1.06 jazdy ... formatowanie/nagrywanie) bez zmian ... potem sie zaczęło >DVD-R Bulkpaq Printable 4.7GB x4 Cake-25szt< (takie wypaliłem) ... Unique Disc Identifier : [DVD-R:ProdiscS03 ] -------------------------------------------------------------------------- Disc Type : [DVD-R] Manufacturer ID : [ProdiscS03 ] Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose] Recording Speeds : [1x - 2x - 4x] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB] -------------------------------------------------------------------------- ... wszystkie kończyły z prędkością 8.3x!!! czyż nie piękne jest życie ... a myślałem, ze nic 1 maja sie nie wydarzy :zeby: pozdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57. |