![]() |
dzieki za podpowiedzi :-), wgralem sofcik od HP i booktype moge ustawiac bez problemu ( przed nagraniem płytki oczywiście :-) )
|
LiteOn 451S vs NEC 2500A
Ilość załączników: 1
Witam wszystkich forumowiczów!
Miałem ostatnio okazję porównać dwie nagrywarki DVD a mianowicie: LITE-ON DVDRW LDW 451-S (firmware GSB7) NEC DWD-RW ND-2500A (firmware 1.07) W załączniku jest krótki teścik, proszę o ewentyalne wnioski i uwagi, ja ze swoimi tymczasowo się wstrzymam :) |
Cytat:
|
Cytat:
pozdr |
Czyli wszystko jasne dobra płyta dobre wyniki albo inaczej niezła płyta dobre wyniki :)
Pale na NEC`u na róznych płytach i naprawde jeszcze nie słyszałem od nikogo ze nie "chodzi".. ;) chociaż raz się zdarzyło ale nie wiem na jakim sprzecie .Słyszałem tylko ze to stary player a płyta była na " + " ..więc chyba jasne :) |
Cytat:
Jeszcze raz thx, czekamy na Test vol 2 :piwo: |
Cytat:
Wypalilem na nich moje dane, tzn filmy divx. I o dziwo nec czytal te plytki, ale moja Toshiba 1802 nie czytala 'plusow'. Wlasnie nie wiem czemu. Z kolei gdy kupile 4 dvd-rw (2x) to moja toshiba lyknela je bez problemu. Czyzby problem tkwil w mojej toshibie? Powiem ze wgralem FW zhackowany do mojej toshiby, ktory zlikwidowal ograniczenia regionalne i predkosc ripu dvd. |
TRudno coś powiedziec... od czasu Liteona i jego przeróbek (nawt 2 liteonów) postanowiłem skończyc z biosami (z całym szacunkiem do Kowanskiego lubie goscia :) ] które są z domotwórczych wydań..mimo czasami dobrej pracy napedów po wgraniu.
POstanowiłem z NEC`em nie kombinowac i to mi na razie wychodzi na dobre Jedyny bios to 1.06 do 1.07 i tak zostanie no chyba ze wpadnie duo-layer :) :jem: |
Cytat:
Zreszta mam Neca 1.06 original, wiec w czym problem? Czemu moja toshiba tego nie czytac? Przeciez wypalilem na bardzo dobrych nosnikach typu verbatim i tdk. Co jest??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdro, Paweł |
Cytat:
|
Esperanza SE nagrana na litku 451s - odczyt 411
|
Esperanza SE nagrana na NECu2500 - odczyt 411
Co do calego sprawdzania. Jak sprawdzalem espere nagrana na litku 451s tym samym napedem, kprobem 1.28 to miala ok 3 razy mniej PI. Nie wiem czy wynikalo to z innej wersji proba czy z genialnej korekcji mojego egzemplarza. PS. NEC nie rzucil mnie na kolana... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |