Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

nacuna 13.04.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez Wałek
ile dałes za tego NEC'a bo tez mam zamiar kupic :) pozdro

Ja dalem za swojego NEC'a 485zl z 24 miesieczna gwarancja. Pozdrawiam.

nacuna 13.04.2004 20:44

A skad sciagnac FW do NEC'a?

nacuna 14.04.2004 04:10

Cytat:

Napisany przez AleX69
sprawdz czy masz wlaczone w biosie >USB Legency<
pozdr

Czy moglbys nagrac jakies dane na plyte dvd za pomoca twojego NEC'a ND-2500A w obudowie i potem zrobic testy w KProbe i nastepnie wrzucic screena?
Update:
Gdzie sie wlacza ta opcje "USB Legency" w biosie? Szukalem i nic :(
Mam plyte glowna MSI K7N2 DELTA-L DDR400 AGPX8 NFORCE.

Wałek 14.04.2004 20:35

a gdzie kupiłes bo u mnie jak jest to powyżej 550 zł :( a te 50 zł nadwyżki to wole zainwestować w płytki :D

nacuna 14.04.2004 21:32

Cytat:

Napisany przez Wałek
a gdzie kupiłes bo u mnie jak jest to powyżej 550 zł :( a te 50 zł nadwyżki to wole zainwestować w płytki :D

W sklepie internetowym :)
Poszukaj na www.google.com

Yacho 15.04.2004 00:40

NEC ND-2500A czy Liteon 812S

Jak w temacie....

Za neckiem przemawia "pokrewienstwo" z TDK i "ponoc" lepsza jakosc plyt

Plusy liteona:

- Cena (60 zl taniej)
- Dostepnosc (bedzie latwiej zdobyc)
- Wiem gfdzie do niego znalezc biosy :)

Czy NEC jest zauwazalnie lepszy ?
nagrywarkja DVD bedzie raczej dlugoterminowym zakupem wiec nie chce kupic byle czego z drugiej strony te 490 zl za neca to max....

Jak jest z update'ami biosow do NECa ? czesto wychodza ? potrzebne toto wogole ?

Prosze wypowiedzcie sie.....

nacuna 15.04.2004 00:48

Bierz NEC'a!

Esiek 15.04.2004 00:50

Cytat:

Napisany przez Yacho
Jak w temacie....

Za neckiem przemawia "pokrewienstwo" z TDK i "ponoc" lepsza jakosc plyt

Plusy liteona:

- Cena (60 zl taniej)
- Dostepnosc (bedzie latwiej zdobyc)
- Wiem gfdzie do niego znalezc biosy :)

Czy NEC jest zauwazalnie lepszy ?
nagrywarkja DVD bedzie raczej dlugoterminowym zakupem wiec nie chce kupic byle czego z drugiej strony te 490 zl za neca to max....

Jak jest z update'ami biosow do NECa ? czesto wychodza ? potrzebne toto wogole ?

Prosze wypowiedzcie sie.....

Chcesz wywołać kolejną wojne?? Poczytaj troche juz tego na forum było. A tak na marginesie to bierz neca co moze byc wazniejszego przy wyborze nagrywarki jak nie jakosc zapisu??

nacuna 15.04.2004 00:57

Cytat:

Napisany przez Esiek
Chcesz wywołać kolejną wojne?? Poczytaj troche juz tego na forum było. A tak na marginesie to bierz neca co moze byc wazniejszego przy wyborze nagrywarki jak nie jakosc zapisu??

Mam do ciebie prosbe. Czy moglbys wypalic plyte dvd i potem zrobic testy KProbe'm i zamiescic te screeny na forum? Pleaseeee

Yacho 15.04.2004 02:13

Cytat:

Napisany przez Esiek

naprzyklad to czy ta nagrywarke dostane i po jakiej cenie : na www.arcomp.com.pl jest wersja OEM za 490 zl i taka by mi pasowala - natomiast zaden ze znanych i akceptowalnych cenowo sklepow nie ma tej nagrywarki w ofercie...
Bede musial pojsc i powiedziec "s sciagnalby mi pan ja ?" a wiadomo w takich przypadkach panowie ze sklepow lubia doliczyc sobie za fatyge....
Wiec wybiore neca jesli FAKTYCZNIE bedzie on lepiej zapisywal plyty . Stad moje pytanie - jak dyskusyjny to jest fakt ? (a moze bezdyskusyjny ? :P )

pawelblu 15.04.2004 08:21

Najlepiej poczekaj - zaraz wejdzie nowy model liteOna, a niedlugo pewnie tez NEC.

atibor 15.04.2004 11:03

nec za 515,-

www.monitor.pl

Gajorus 15.04.2004 14:38

Mam NEC'a

Mam NEC'a i wszystko jest cacy, polyka wszelkie plytki, ladnie nagrywa, ladnie odczytuje. Wczesniej mialem LiteOn 411S i byla makabra, teraz jestem bardziej niz szczesliwy!!

Esiek 15.04.2004 16:45

Cytat:

Napisany przez nacuna
Mam do ciebie prosbe. Czy moglbys wypalic plyte dvd i potem zrobic testy KProbe'm i zamiescic te screeny na forum? Pleaseeee

Chętnie bym to zrobił ale nie mam napedu liteona w domu :( I dlatego o jakosci moich płyt sadze poprzez dzialanie na ps2 i stacjonarnych odtwarzaczach (jvs,manta,bentley, tomphson itp.) Ale postaram sie podrzucic kumplowi pare płytke zeby mi zrobił testy takze moze niedługo cos zamieszcze.

nacuna 15.04.2004 17:14

Pomiar bledow na NEC ND-2500A

Zwracam sie z wielka prosba do wszystkich uzytkownikow NEC'a ND-2500A, zeby zrobili testy wypalonych plyt dvd w KProbe. Nastepnie prosze zamiescic je na tym forum w postaci screenow!
Prosze tez napisac jakiej firmy jest nosnik i czy wasza nagrywarka znajduje sie w kompie czy w obudowie usb 2.0/fire wire.
Z gory serdecznie dziekuje!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:17.