![]() |
alex69 nie rozumiem o co ci chodzi ??
w dobie pradorzernych uzadzen chcecie wszystko pakowac do srodka. Bo usb mozna odpiac i nie zre, a ja sobie moge wysunac naped i tez odlaczyc. Dyski jak mi niepotrzebne tez wyjac mozna tylko po co jak potrzebuje to mam wsadzone jak nie to lezy na kumpce. Zreszta co tam dysk 10 W zje. A proca masz podkreconego na maxa. :) Ja mam wszystko w srodku i placze ze mam zamalo. Bo nagrywarke kupilem sobie i bie gac z nia nie mam zamiaru po ludziach. Miejsca w budzie jeszcze sporo a na budzie takie cos stoi http://strony.aster.pl/barraqda/mods/cduv4.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
co kupujesz to juz "stary", dla mnie ... bo go mam ;] takie galapagos ... slowne :D pzdr |
Cytat:
... wszystko jest na zewnątrz ;] pozdro |
BEZ SNSU ...
chłopak sie pytał ... "co wybrać?" a wy mu robicie wodę z mózgu ;/ jeśli macie rozwiązanie na jego bolączkę to dajcie przepis a nie slogany inni tez (nawet ci "guru") maja podobne problemy, rozwiązanie dla mnie jest proste ... jak najmniej wewnątrz, obudowy z procesorem, karta graficzna i dyskami to co działa przez 30 lub 14 minut na cykl może być upchnięte na zewnątrz przy nagrywaniu w dzisiejszej technologii (link czy burning proof) nie trzeba "za***istych" transferow ... zasilacz nie jest z gumy a wszystko chce prundu i jak naj chłodniej ... zatem jestem przeciw kupowania kontrolera żeby upchnąć wewnątrz obudowy dodatkowe pudlo (nagrywarke DVD) pzdr |
Zajrzyjcie prosze na ten link:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33015 |
Cytat:
|
Cytat:
a co do zasilacza to trzeba miec poprostu mocny zasilacz jak sie che tyle zeczy w srodku i nie ma problemu. jak ty uzywasz jednego dysku a reszta sobie podpinasz raz na miesiac to spoko ja caly czas z nich kozystam. |
barraqda hamuj pieta ... a wiesz co to powietrze?!
:boks: myslalem ze dyskutujemy i pomagamy na forum ... ... a nie spieramy/licytujemy sie o swoje racje ... i wez tu pomoz pozdr |
AleX69 to ty raczej masz problem. Gosc sie pytal o opinie to mu powiedzielimy, ze ma to wrzucic do srodka. Nie dlatego ze tak nam sie powiedzialo, ale dlatego ze sami tak mamy. Ja osobiscie w obudowie mam trzy napedy optyczne + trzy dyski twarde. Calosc laci na 400W zasilaczu. I jest ok. Ty masz swoje racje, my mam swoje.
pozdro mjq |
Dzieki chlopaki za wszelkie porady i sugestie :)
Ale juz kupilem zewnetrzna obudowe. Jak bede mial kase to se kupie dodatkowe dyski twarde i kontroler i bede mial wiecej rzeczy w kompie :) A co do zasilacza to moj spokojnie wytrzyma tyle urzadzen w pudle, bo mam Chieftec'a 420W :jupi: Pozdrawiam |
Jak podłączyć NEC_2500A
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem nagrywajki NEC_2500A !!!
Teraz prośba. Mam w komputerze następujące urządzenia: -HDD Maxtor ATA133 -HDD Seagate ATA100 -CDRW YAMAHA F1 -DVD Toshiba 1712 -DVD R/RW NEC 2500A Płyta główna Asus P4B533 i tylko 4 wyjścia IDE/ATA Dokupiłem dodatkowy kontroler SIL RAID ATA133 który ma 4 wyjścia IDE/ATA I teraz pytanko jak to podłączyć żeby jak najlepiej chodziło, co podłączyć do dodatkowego kontrolera :help: :help: :help: do tej pory było podłaczone tak 1.HDD Maxtor; 2.HDD Seagate ATA100 3.DVD Toshiba 1712 4.CDRW YAMAHA F1 i działało ok żadnych problemów z transferem itp. :spoko: |
ja bym dal neca i glowny dysk na ide/ata z mobo
a reszta to wedlog zyczenia, jak ci tam pasuje z kablami. |
NEC ND-2500A gdzie najtaniej kupic?
Witam.
Sorry, ze zalozylem taki topic, ale potrzebuje waszej pomocy. W moim miescie nigdzie nie moge dostac tego NECa i musze teraz go kupic w sklepie internetowym. I teraz jest takie pytanie. Gdzie moge kupic w/w NECa najtaniej? Bardzo prosze o pomoc. |
komputronik.pl
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10230 albo jak masz blisko do stolicy to wpasc na gielde i kupisz za 520 tak jak ja :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10. |