![]() |
Cytat:
pozatym jak juz cos to chyba antysemita, bo rasista to patrzy na kolor skory. druss nie bierz sobie tego wielu zginie. |
NEC ND-2500A w obudowie czy do kontrolera?
Witam. W poprzednim poscie spytalem jak podpiac 2hdd i 3napedy optyczne.
Wiadomo, ze nie moge podjac ich razem, bo mam tylko 2 kanaly czyli moge podlaczyc max 4 urzadzenia.Teraz takie pytanie. Co lepiej sobie kupic: kontroler czy moze obudowe 5.25" na usb2.0? Poradzcie! |
Ja osobiście bym kupił kontroler, i tak mam za dużo kabli pałętających się wokoło komputera. W ten sposób będziesz miał nagrywarkę wewnątrz i nikt Ci przypadkiem jej nie rozłączy podczas nagrywania chociażby.
|
tez bym tez wzial kontroler tylko dla bezpieczenstwa akurat nagrywarke to bym podpial do mobo a cd/rw lub dvd-rom do kontrolera, no albo dysk.
|
Kontroler
mjq |
zewnetrzna odudowa jest praktyczniejsza
a poco ci robic tlok wewnatrz kompa 8) Pozdrowienia |
Jestem ciekaw jak sobie poradzi USB2 (chodzi mi o predkosc transmisji danych) gdy powszechne zrobia sie nosniki DVD x8.
mjq |
Cytat:
pozdrowienia |
Jestem ciekaw z jaka predkoscia sa wysylane dane z nagrywarki.
Moze wy wiecie cos na ten temat? Aha wyczytalem, ze ponoc nie mozna podlaczac napedow optycznych do kontrolera. Czy to prawda? |
Cytat:
mjq |
Cytat:
FireWire czy USB2.0 wyciaga o wiele wiecej ... 8) Cytat:
przed zakupem konkretnego modelu ... spytaj srzedawcy on ci prawde powie :) Pozdrowienia |
Cytat:
Jakiej firmy sa dobre kontrolera, ktore maja szybka predkosc wysylu danych! |
Na dzien dzisiejszy masz chyba do wybory cztery firmy produkujace chipy do kontrolerow:
- HighPoint - Promise - Silicon Image (wiekszosc kontrolerow ktore widzialem na allegra sa wlasnie na chipie tej firmy) - ITE Jezeli chodzi o wydajnosc to bedzie ona podobna u wszystkich producetow. mjq |
Wciaz mam chaos w glowie! :(
Co do jasnej cholery wybrac? Czy ten kontroler czy kupic sobie kieszen? Pomozcie mi ludzie.................. |
Ja mowie ze kontroler. A mam jeszcze pytanie jaka masz plyte glowna?
mjq |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:17. |