![]() |
NEC 2500a - problem z DVD-R
Witam,
do tej pory używałe nośników DVD+R, +RW i nie było kłopotu z odczytem płytek na innych napędach. Coś mnie tknęło i zainwestowałem w płytki TDK DVD-R 8x. Wypaliłem 5 sztuk (standardowa kompilacja NERO dvd-video) i żadna z nich nie jest odczytywana w odtwarzaczach dvd stacjonarnych ani kompterowych. Testowałem na kilku napędach. Płytki za to działają bezproblemowo w nagrywarce. Firmware używałem najnowszego Herriego, ale sflashowałem oficjalnym 1.09 i mam to samo :( Macie jakieś sugestie? |
Cytat:
Sprawował mi się najlepiej :nie: No może warto poeksperymentować z 2F8 z modem Quikee'ego Ale ten nie umożliwia takich prędkości palenia dla płytek jak biosy Herriego Natomiast DL nie nagrywałem Więc w tej materii się nie wypowiadam :mruga: |
To w końcu zgłupiałem czyli jak sie okazuje nadal
Cytat:
To wynika z waszych wypowiedzi.. pozdro grzesiek |
Cytat:
|
Panowie, ktory polecacie jesli zamierzam nagrac plytke dvd+r dl np traxdaty ewentyalnie verbatim (i ktora wedlug Was specow jest lepsza) mam nec-a 2500A, jak bedzie z jakoscia takiego zapisu na dl?
dzieki za ewentualne odpowiedzi |
Cytat:
To dyskwalifikuje go u mnie zupełnie :taktak: |
Testował ktoś już może firmware 1.09 jak wypala płyty
|
Ilość załączników: 1
Ale na przykład
TDK DVD+R x4 burn x4 2500A108H3-2 |
Komentarz chyba nie jest potrzebny :nie:
:czytaj: |
Dysan DVD+R x8 burnx8 2500A108v3
|
Dysan DVD+R x8 burnx8 2500A107v2b5
|
Vakoss DVD+R x8 burnx8 2500A108v3
|
Vakoss DVD+R x8 burnx8 2500A107v2b5
|
Cytat:
Bo z twojej wypowiedzi jednoznacznie wynikało Że 107v2b5 nie ma supportu dla nagrywania DL w ogóle :czytaj: :mruga: |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51. |