![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To daj później znać :taktak: Ciekawe, czy będą naprawiać, czy też Nec 3500A w dłoń I do domu :D |
Tak serwis, o ile jestes pewien ze z systemem masz wszystko OK (czyli nie np. nie masz traya dlugosci tasmy filmowej)
|
Nec2500A - naprawiać na gwarancji?
nagranie na verbatim 4x(10pack) DVD+R:
PI max=1410 average=822 PIF max=860 average=94 na 10 plłytek u znajomych najczesciej czytają się np. dwie u mnie w necu wszystkie ale z ostrymi zacięciami zacięciami a na liteonie SOHD-167T nie lepiej (na niektórych zgłasza błędy) firmawe:1.07 .......??? napęd jest na gwarancji, zanosic do serwisu? na innych płytkach jest tak samo lub gorzej (intenso i esperanza) zauważyłem ze wolniejsze nagrywanie powoduje więcej błędów. pozdrawiam heinep. |
NEC 2500A vs NEC 3500A - test jedej płyty :)
Ilość załączników: 2
Ten sam nośnik PHILIPS 1-4x
pierwsza palona x8 na NEC-2500A (1.07 od Herriego) druga palona x4 na NEC-3500AG (2.17 od Herriego) |
Serdeczne dzięki i tak z NEC-a 2510A OEM z ver. 2.04 Biosu udało sie uaktualnić do ver. 2.16, czyli najnowszej.
Reasumując, najpier uaktualniamy z windowsa do ver. 2.06 nastepnie z pod MS-DOS-a do wersji 2.15 i jeszcze raz z windowsa do ostatecznej jak narazie wersji Biosu 2.16 Jeszcze raz dziekuje za pomoc :) |
Cytat:
Jeśli np. twoja nagrywarka to SECONDARY MASTER to uruchamiasz tryb MSDOS w Windowsie i uruchamiasz program do patchowania z parametrami: Np. NEC2500A -sec -mas -out backuptwojegobiosa.bin -flash plikznowymbiosem.bin Wyjaśnienia parametrów wyświetlają się przy uruchamianiu programu parchującego pod DOS. Pozdrawiam & Good luck |
Jestem laikiem a chciałbym uaktualnić sobie Bios pod Dosem
Jak się to robi, prosiłbym opis w szczegółach. Help |
Cytat:
|
MTKflasha nie dotykaj lepiej.
To powinno sie dac zrobic zwyklym execiem z jakiegos zachodniego forum. |
Mam taki problem. Musze przerobic NEC 2500@2510. Chodzi o to ze do 2500 nie ma f/w z obsluga plytek DL produkcji Riteka (TRAXDATA) posiadam taka plytke i dlatego mi zalezy. Probowalem pod dosem ale ciagle jakies mam problemy. Miedzy innymi pisze ze bios jest uszkodzony. Litki i LG jakos nie mialem problemu w MTKFLASH przerobic. A moze wlasnie MTKFLASH uzyc???
|
Cytat:
Wypalać to nagrywarką DVD :ognicho: Najlepiej na płytach DL :D |
a jak sprawdzic czy po flashu harriego ma juz dl? jak to wypalac? na jakich plytkach?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:50. |