Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

Stef 29.08.2004 13:13

DMA wlaczone oczywiscie.

pawelblu 29.08.2004 17:28

Wez 2500 lepiej. Nowy model nie jest specjalnie lepszy a po przeczytaniu kilku recenzji nie wiem czy nie jest gorszy.

TanSid 29.08.2004 17:50

Jak z jego odczytem, poprawili odczyt? Chialem kupic 2510, ale jego odczyt jest ponoc slaby, a ma byc to moj jedyny naped dvd. Wiec jak jest z odczytem przy 3500a?

Boger 29.08.2004 20:28

Zgadzam sie z pawelblu... bierz Nec'a 2500a. Jest to sprawdzony model, nagrywa rewelacyjnie praktycznie na wszystkim co mu zapodasz:) Podobno ma gorszy odczyt... na pewno jest w tym cos prawdy, chociaz ja tego nie zauwazylem (przesiadlem sie z litka 401s@811s na wlasnie Nec'a). Na 40-50 plyt z Beverly Hills Video, nie zgral bodajze 3 (stacjonarna yamaha tez przeskakiwala na nich). A plyty bhv ma masakryczne. Nie chce wypowiadac sie na temat litka 812 i 832 bo nie mialem z nimi do czynienia, ale ja wybralem Nec'a i naprawde jestem zadowolony. Jedyne co zrobilem to wgralem bios od Harrego i .. nagrywam. A przeciez wlasnie o to chodzi...

frog 31.08.2004 04:31

Chyba pozostanie mi poczekac na jakies pierwsze oficjalne testy tego neca na jakism serwiscie CDR....

Stef 31.08.2004 20:03

NEC 2500A ktory bios umozliwia najlepszy odczyt?

witam. dzisiaj moj (narazie) jedyny czytnik dvd w kompie , czyli nagrywarka nec 2500 nie pozwolila mi na skopieowanie swojej nagranej plyty!
dlatego chcialbym w niej zniemic bios na nowszy,bo harazie jade na oryginalnym 1.06
chcialbym wybrac taki ktory umozliwia jak najlepszy odczyt,tak aby ta nagrywarka mogla pracowac mniej wiecej jako zwykly czytnik dvd.
poczytalem na forum o roznych biosach do nec'a,ale nie pisza tam raczej od odczycie plytek , tylko o DL i o obitesttingu,choc te sparwy mnie nie interesuja narazie.bo moje kino domowe jest bardzo wszechstronne i czyta + jak i -,a DL-narazie cenowo mi nie odpowiada.
prosze o rady i o ewentualne linki do biosow.

VIZZARD 31.08.2004 22:08

Cytat:

Napisany przez Stef
witam. dzisiaj moj (narazie) jedyny czytnik dvd w kompie , czyli nagrywarka nec 2500 nie pozwolila mi na skopieowanie swojej nagranej plyty!
dlatego chcialbym w niej zniemic bios na nowszy,bo harazie jade na oryginalnym 1.06
chcialbym wybrac taki ktory umozliwia jak najlepszy odczyt,tak aby ta nagrywarka mogla pracowac mniej wiecej jako zwykly czytnik dvd.
poczytalem na forum o roznych biosach do nec'a,ale nie pisza tam raczej od odczycie plytek , tylko o DL i o obitesttingu,choc te sparwy mnie nie interesuja narazie.bo moje kino domowe jest bardzo wszechstronne i czyta + jak i -,a DL-narazie cenowo mi nie odpowiada.
prosze o rady i o ewentualne linki do biosow.

A na jakiej płycie nagrywałeś?

Stef 31.08.2004 22:38

vakoss x4, nagrany x2
przy probie kopiowania staje na 20% i wywala blad.(czy to clonedvd2 czy nero).

VIZZARD 01.09.2004 09:32

Cytat:

Napisany przez Stef
vakoss x4, nagrany x2
przy probie kopiowania staje na 20% i wywala blad.(czy to clonedvd2 czy nero).

Przy próbie kopiowania z tego Vakossa - nagranego na Necu?

Jeżeli tak - to spróbuj innej płyty - byle nie Mediastore :nie!:

O ile Nec jest super palnikiem to i tak nie zawsze potrafi sobie poradzić ze wszystkimi płytami :nie:

A Vakossy to wyjątkowo nieudane jak do tej pory płyty DVD

Także spróbuj cokolwiek innego i wtedy będziesz miał jako taką jasność czy to wina płyty, czy sprzętu

Ja stawiam na zły nośnik :\

A co do biosu - to spróbuj 1.07 v2b5 od Herriego - relatywnie to najlepszy bios - zapis/odczyt - najbardziej popularny i masowo wykorzystywany :taktak:

Jest tylko jedno jego ale - gdyby coś to pewnie nie uznają ci reklamacji - wiąże się to z utratą gwarancji - no chyba, że zdołasz wcześniej wrócić do jakiegoś oryginalnego biosu od Neca

MLotek 05.09.2004 00:45

problem NEC2500A

Mam taka nagrywarka 2500a i jak wrzucam plytka to mi rysa robi czy da sie ja usunac pomocy no i czy to wina palnika bo kazda rysuje plyte oprucz rw (uzywam verbetina i platinum )
:'(

Popielaty 05.09.2004 00:56

Stary napisz to bardziej po polsku, co ci rysuje gdzie i kiedy bo nie bardzo kumam o co ci chodzi ?

MLotek 05.09.2004 01:03

no rysuje w od srodka tak do 1/4 calosci plytki sa ryski jak nagrywam i tylko na plytkach +i- r przy rw nie ma tego

VIZZARD 05.09.2004 01:42

Cytat:

Napisany przez MLotek
no rysuje w od srodka tak do 1/4 calosci plytki sa ryski jak nagrywam i tylko na plytkach +i- r przy rw nie ma tego

Płyty RW mają dodatkowe sektory na tzw. regenerację :taktak:

Po zrobieniu się rysy informacje na temat struktury płyty są natentychmiast odczytywane :czytaj:

I płyta powraca do pierwotnego swojego stanu :O

legion 05.09.2004 01:50

Cytat:

Napisany przez MLotek

nie mozliwe taki wspanialy sprzet nec 2500a robi cos takiego no nie moze byc chyba czas odwiedzic skup zlomu:)

VIZZARD 05.09.2004 02:03

Cytat:

Napisany przez legion
nie mozliwe taki wspanialy sprzet nec 2500a robi cos takiego no nie moze byc chyba czas odwiedzic skup zlomu:)

legion!

No daj już spokój! :D

@MLotek

Wyczyść dobrze tackę napędu :taktak:

A jak to nie pomoże - to weź kilka takich płytek, skrobnij laborat na temat zagrożonych ważnych danych :O

I wal do serwisu :worek_tre:

Normalne napędy, a zwłaszcza firmy Nec(@legion :mruga: ) nie robią czegoś takiego

Żądaj nowego egzemplarza :tak!:

Ja tak kiedyś zrobiłem z CDkiem Hitachi - choć dobra z niego maszyna była :taktak:

Ale rysy?

Tylko w górach! :tak!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30.