Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   NEC-2100 \ 2500 \ 2510 A (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nec-2100-2500-2510-a-32734/)

tytusdezoo 20.08.2004 10:50

Wgrywaj pod dos , a wszystko się da!!!!!!!!!

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=87413

NEC 2100 = NEC 2500 = NEC 2510 = HP 420i = HP 520i = TDK 880 = TDK 882 = AOpen DRW8800 = FREECOM W8B = RICOH MP5308D

michalw 20.08.2004 21:05

Rzeczywiście!
Pod DOSem nie ma w ogóle żadnych pytań.
Dzięki za pomoc!!!!!!!!!! :spoko:

crowM 21.08.2004 10:59

NEC ND-2510A a OVERBURNING

Zmieniłem starą nagrywarke CD TEAC-a na nagrywarke DVD firmy NEC model ND-2510A. Od tego czasu w NERO znikła mi opcja wyboru nagrywania w trybach "disc-at-once" oraz "track-at-once". W opcjach NERO mama zaznaczony overburning zarowno dla nagrywania CD jak i DVD. Co mam zrobic? Czyzby ta nagrywarka nie obslugiwala przepalania? Proszę o szybką odpowiedź

legion 21.08.2004 13:34

Cytat:

Napisany przez crowM
Zmieniłem starą nagrywarke CD TEAC-a na nagrywarke DVD firmy NEC model ND-2510A. Od tego czasu w NERO znikła mi opcja wyboru nagrywania w trybach "disc-at-once" oraz "track-at-once". W opcjach NERO mama zaznaczony overburning zarowno dla nagrywania CD jak i DVD. Co mam zrobic? Czyzby ta nagrywarka nie obslugiwala przepalania? Proszę o szybką odpowiedź

jakie masz nero (versie) ???

slawekj 21.08.2004 16:47

Cytat:

Napisany przez crowM

Nie wszystkie nagrywarki obsługują overburning płyt CD. Przy nagrywaniu DVD overburning jest niemożliwy, dla każdego rodzaju płytki DVD z góry jest ustalona max pojemność do nagrania. Pozostała jest na zapisanie dodatkowych informacji o korekcji danych. :taktak: Moim zdaniem z tej funkcji nie powinno nadmiernie się korzystać , mogą być problemy z odczytem danych zaraz lub póżniej. Również występuje duża niezgodność na różnych napędach.

crowM 22.08.2004 09:38

ciag dalszy problemu

moje NERO jest wersji 6.3.1.17

z informcji jakie przeczytałem na stronie CDRinfo moja nagrywarka
(NEC ND-1510A) powinna obsługiwać overburning

do Slawekj: z overburningu kozystam dosc czesto poniewaz nagrywam duza ilosc plyt z filmami i do kazdego filmu musze dorzucic maly autostarcik i jakas zbajerowana ikonke a jak film zajmuje 700MB to za chiny nie idzie nagrac tego bez przeplenia. Jak dotad nie mialem problemu z odczytaniem tych plyt (no moze raz jak wypalalem znacznie wiecej niz pozwlala na to pojemnosc plyty)

Jezeli ktos ma ta nagrywarke to prosze o sprawdzenie u siebie czy moze przepalac a wszystkich ktorzy wiedza gdzie moze tkwic problem prosze pomoc

pozdrawiam

legion 22.08.2004 11:47

Cytat:

Napisany przez crowM
moje NERO jest wersji 6.3.1.17

z informcji jakie przeczytałem na stronie CDRinfo moja nagrywarka
(NEC ND-1510A) powinna obsługiwać overburning

do Slawekj: z overburningu kozystam dosc czesto poniewaz nagrywam duza ilosc plyt z filmami i do kazdego filmu musze dorzucic maly autostarcik i jakas zbajerowana ikonke a jak film zajmuje 700MB to za chiny nie idzie nagrac tego bez przeplenia. Jak dotad nie mialem problemu z odczytaniem tych plyt (no moze raz jak wypalalem znacznie wiecej niz pozwlala na to pojemnosc plyty)

Jezeli ktos ma ta nagrywarke to prosze o sprawdzenie u siebie czy moze przepalac a wszystkich ktorzy wiedza gdzie moze tkwic problem prosze pomoc

pozdrawiam

moze tak sproboj sobie zainstalowac nowsza wersie nero ja racze do takich rzeczy uzywam winoncd 6 mojim zdaniem lepsze od nero:)

secha 22.08.2004 13:22

Zakup NEC 2500a

Czy wiecie gdzie mozna dostac Nec-a 2500a w szczecinie?? Bo w paru sklepach pytałem to zawsze jest "Oni nec-ów nie sprowadzają"

sonon 22.08.2004 13:39

W Szczecinie z tym bieda, bo wszystkie szczecińskie sklepy zaopatrują się w jednej hurtowni (a przynajmniej większość), jednak mojemu koledze udało się gdzieś znaleźć Neca. Niestety teraz wyjechał i nie mam się jak zapytać gdzie go kupił. Proponuję zobaczyć w Harcie (na przeciwko Turzynu), doświadczenie uczy, że jak czegoś nigdzie nie można znaleźć to może jest tam.

Tak BTW to smutne jest to, co widać w Szczecinie. W każdym sklepie znajdziemy tylko to, co jest popularne. Studiuję we Wrocławiu i tam w każdym sklepie inny asortyment. A tutaj - wszędzie to samo ;-(

piotrek123 22.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez secha
Czy wiecie gdzie mozna dostac Nec-a 2500a w szczecinie?? Bo w paru sklepach pytałem to zawsze jest "Oni nec-ów nie sprowadzają"

Sklep "Backup" na Krzywoustego, tam prawdopodobnie jest możliwość zamówienia sobie neca8-)

VIZZARD 23.08.2004 02:17

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Sklep "Backup" na Krzywoustego, tam prawdopodobnie jest możliwość zamówienia sobie neca8-)

Tak, właśnie tam!

Jedyny sklep w którym jak zapytasz o Neca to nie robią tak :O

Acha! No i nie zdzierają zbytnio

:taktak:

dexter74 25.08.2004 07:12

NEC 2100AD - to jest + czy - RW???

Bo w specyfikacji mam, że tylko +.

Ale Nero Info Tool przy pozycji DVD-R pokazuje zaznaczenie, a nie mam skąd wziąć płyty, żeby sprawdzić...

mbar 25.08.2004 08:13

Ze sklepu?

Piccoro 25.08.2004 19:02

W logosie tez jest choc nie ma jej w internetowym cenniku. Jak ja miech temu kupowalem to kosztowala 360 zl.

VIZZARD 25.08.2004 19:56

Cytat:

Napisany przez Piccoro
W logosie tez jest choc nie ma jej w internetowym cenniku. Jak ja miech temu kupowalem to kosztowala 360 zl.

No proszę :D

LOGOS - kiedyś dość fajny tani sklep

Dziś można polemizować :|

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:32.